KM1719499835 20.11.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Jak w temacie.. dom jeszcze nie stoi a chce kupic juz okna.. (nie pytajcie dlaczego itd ). Chodzi mi o to.. czy moge zamowic okna biorac pod uwage wymiary ich z projektu, czy musze czekac az dom stanie i wymierzyc dokladnie otwory?? Oczewiscie, nie chcemy nic zmieniac w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawturo 20.11.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 A jaką masz gwarancję, że murarz zrobi idealnie jak w projekcie otwory okienne? U mnie były kilkucentymetrowe odchyłki w obie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawturo 20.11.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Po napisaniu poprzedniego posta, olśniło mnie, że i tak w końcu okna wyszły jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 20.11.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Można zamówić, tylko musisz bardziej przypilnować murarzy. Pamiętaj o folii, wystawisz okna na UV, będzie problem z jej odklejeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KM1719499835 20.11.2006 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Ciesli - bo to dom z bali.. dół juz zrobili, ale rozłozyli z powrotem ( zeby go przewiezc pozniej) i nie wiem jak te otworki wyszly. Dzieki za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 20.11.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Ups, to jest ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KM1719499835 20.11.2006 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 no wlasnie.. zadzwonie do ciesli.. moze wymierzyli i zapisali przypadkiem jak im wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 20.11.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Moim zdaniem możesz zamawiać, musisz jednak więcej czasu poświęcić na kontrolowanie, czy murarze/cieśle budują wg projektu . Sam zamówiłem wszystkie okna, gdy jeszcze nie było poddasza. Trochę nerwów, ale przy montażu - idealnie (bardziej tam, gdzie w momencie zamówienia nie było jeszcze ścian ). Jestem zadowolony, gdyż sporo zaoszczędziłem (niezła cena za pięciokomorowy profil VEKA jednostronnie barwiony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 20.11.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Moim zdaniem wielkość okien ma jeden z większych wpływów na ocenę architektury budynku. Widziałam trochę budów, gdzie wymiary okien nie zostały zachowane- wstawiono inne okna, o innych wymiarach niż w projekcie i wygląda to dziwnie. Ja osobiście zamówiłam okna, gdy na budowie schła płyta. pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KM1719499835 20.11.2006 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 i ja tez chyba tak zrobie.. zamowie.. mam tez okazje kupic naprawde w atrakcyjnej cenie (tak mnie sie zdaje) no i mowia ze w przyszlym roku bedzie drozej... a i ciesle powiedzieli zeby zamiawiac bo wrazie czego to albo przytna bal albo dadza jakis jeszcze jeden czy cos - ja tam sie nie znam - to pozostawiam im. Dzieki jeszcze raz bardzo za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 20.11.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Moi okniarze przed złożeniem zamówienia sami robili obmiar i twierdzą, że to jedyna metoda żebym potem nie był niezadowolony. Pytałem w 2 firmach - w obu mówili że oczywiście zrobią mi dowolne okno ale jeśli sami nie obmierzą to mam podpisać takie zobowiązanie, że nie będę rościł, jak coś nie będzie pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 20.11.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Może prościej podpisać zoobowiązanie z murarzami, że wykonają otwory okienne- jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts