Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja starego wiejskiego domu

Jędruś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 884
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://www.studiodg.pl/aga/alb/DSCF1811a.jpg

no to tak to narazie wyglada :)[/url]

Ależ śliczny! Taki... przytulny i swojski! Jak jeszcze zrobicie wokół taki sielski ogródek... Bardzo mi się podoba. Dawno go remontujecie? Macie jakieś zdjęcia z wnętrza?

Zrobiliście mnóstwo roboty! I pięknie to wygląda. W czyszczenie sufitu z belkami chyba włożyliście ogrom pracy... Zachowaliście sobie jakąś kuchenkę kaflową? Na zdjęciu widać, że była, ale nie przypuszczam, aby została obok kominka. :lol: Zmiany - ogromne i widać wielką pieczołowitość w odzyskiwaniu dawnego blasku tego domu. My remontujemy starą stodołę - zdjęcia możesz obejrzeć w moim dzienniku spod sosen. Też robimy większość rzeczy sami, fachowca wołaliśmy do stawiania komina i ścian nośnych. I też trochę długo to trwa... :wink: :D :D :D

kuchnia niestety nie zostala, najpierw mialo tak byc ale jednak.... byla po prostu zbyt duza, zajmowala prawie polowe tego pomieszczenia z kominkiem, bardziej nam zalezalo na kominku (nadmuch jest na caly dom) pomieszczenie na zdjeciu to taki kuchnio-salon :) oglądalam Twoj dziennik, tez mieliscie mase roboty (i macie nadal) ja sie ciesze ze u mnie juz to zaczyna wyglądac jak dom

chcielismy miec po prostu wlasny domek, na budowe nie bylo nas stac, i w sumie wyszedl calkiem spory, na dole jest pokoj se zdjecia, duza lazienka, wc, pokoji korytarz z klatką schodową , pod schodami jest kotlownia (co gazowe) +2 pokoje na gorze (ktorych na razie nie bedziemy robic bo nas nie stac) calosc zamknie sie wg moich obliczen (z zakupem domu i calkowitym wykonczeniem z meblami itp) w 100tys wiec na dzisiejsze ceny budowy to mysle ze cenowo wyszlo super, dzialka jest 30 arow

Działka całkiem spora. Jest co robić, jeśli chce się mieć ogród. Wiem, że to nie jest łatwe, ale na Waszym miejscu już myślałabym o dokupieniu kawałka ziemi przy domu - jakaś łąka czy coś, żeby Wam została wolna przestrzeń (od sąsiadów wolna :wink: ) chociaż z jednej strony. A robota - no cóż, sama wiesz jak to jest. Zawsze będzie... :lol:

no wiec tak: na działce mamy sad i łąkę (dom jest na górce a reszta niżej) na łące mamy zrodelko z ktorego wyplywa mala rzeczka :) obok domu jest jeszcze drewniano murowana stodola

dom ogrzewany kominkiem (nadmuch na caly dom-kratka w kazdym pokoju)+co gazowe (bo nie wierze ze bedzie mi sie chcialo non stop palic w kominku ;)) w domu mielismy wszystkie media oprocz kanalizacji bo wczesniej nie bylo tam zadnego wc ani lazienki no ale wszystkie instalacje yrzeba bylo robic oczywiscie od nowa :)

Amu, czy te zdjęcia domu ze strzechą co dostałem mailem to od Ciebie?

no wiec tak: na działce mamy sad i łąkę (dom jest na górce a reszta niżej) na łące mamy zrodelko z ktorego wyplywa mala rzeczka :) obok domu jest jeszcze drewniano murowana stodola

dom ogrzewany kominkiem (nadmuch na caly dom-kratka w kazdym pokoju)+co gazowe (bo nie wierze ze bedzie mi sie chcialo non stop palic w kominku ;)) w domu mielismy wszystkie media oprocz kanalizacji bo wczesniej nie bylo tam zadnego wc ani lazienki no ale wszystkie instalacje yrzeba bylo robic oczywiscie od nowa :)

No to macie chyba świetne warunki do życia i mieszkania. Jeśli jesteś zainteresowana jakimiś inspiracjami, możesz poczytać ten wąteK;

AGROTURYSTYKA - FAJNA SPRAWA

Jeśli nie planujesz, nie musisz od razu robić agroturystyki, ale jakieś pomysły na wykorzystanie stodółki albo urządzenie domu na pewno się przydadzą.

Tarasu tam nie ma. Chałupa jest przecudnej urody, ale pracy, by dało się w niej zamieszkać więcej niż dużo. Nie wiem kto te zdjęcia przesłał. Pewnie ktoś z forum. Tajemnicza osobo ujawnij się :D Ta chałupa to coś wspaniałego.

Może, chałupa jest tak cudna, że sam bym ją kupił (razem z dziewczyną gdyby chciała) mnie oczywiście. :lol:

Roboty w niej, chałupie, nie dziewczynie, wiele. :( Dziewczyno odezwij się. :)