tomek1950 15.05.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Jutro rano jadę do "komturii" odezwę się wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.05.2007 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Może pokażesz te zdjęcia, obejrzymy? Może ktoś by zechciał naprawdę kupić i uratować ją (chałupę, nie dziewczynę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bed 22.05.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Moi Drodzy - MAM akt notarialny. Niech się teraz szybko wypowie ANR i mogę zaczynać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.05.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 No to gratulacje, bed. Może jakieś zdjątka...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bed 22.05.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Zdjątka będą, jak tylko założę sobie jakiś album w sieci. I zmniejszę ich rozmiar, bo standardowo robię wszystko w wysokiej rozdzielczości, a nie ma sensu zapychać... Potrzebuję kogoś kompetentnego, kto oceni mi fachowo stan konstrukcji. Dom jest między Kołobrzegiem a Darłowem, więc najlepiej kogoś z tamtych terenów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.05.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Niestety, nie znam nikogo na tamtych terenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris_eS 24.05.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Potrzebuję kogoś kompetentnego, kto oceni mi fachowo stan konstrukcji. Dom jest między Kołobrzegiem a Darłowem, więc najlepiej kogoś z tamtych terenów. Hej. To trudna sprawa. czasy teraz takie że jak ktoś ma coś w budowlance do powiedzenia to czas zajęty na 3 lata z góry. Ale niedaleko masz Swołowo - nawiasem mowiac warto podjechac i zobaczyc to cudeńko- moze tam znajdziesz kogos ktos moglby zerknac na Twoj dom. Trudniej bedzie z ekipa do remontu. Ci co potrafia maja full pracy i sie w kombinacje ze starociami nie chca bawic, a ci co pozostali maja jeden cel, zarobic tyle by starczylo na godne przezycie popoludnia w sklepie....wracaja dopiero jak im sie kaska konczy. Generalnie glosy przewazajace to wjechac spychaczem i postawic na nowo z suporeksu i pokryc blachodachowka, a na sciany siding- czy jak sie to tam nazywa. Pozdr K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bed 24.05.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Kris_eSSwołowo znam doskonale, bywamy tam co roku.A ponieważ sprzatnąłeś mi sprzed nosa dom... To teraz mam kolejny, który mnie urzekł, ale w zupełnie innym stylu. Można by przenieść w całości do Toskanii i tez by tam pasował. Mieszkał w nim niemiecki urzędnik. Szczegółów jeszcze nie znam. Muszę się wreszcie posadowić w sieci ze zdjęciami może zrobię to w sb.Jeśli ktoś będzie mi proponował zrównanie z ziemią, to raczej u mnie nie zarobi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 24.05.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Kris_eS Swołowo znam doskonale, bywamy tam co roku. A ponieważ sprzatnąłeś mi sprzed nosa dom... Jeżeli tak zazdrościsz Kris_eSowi, to zainteresuj się może "domem w kratę" w Duninowie tuż koło jego kościoła parafialnego - podobno jest do wzięcia (informacja pochodzi od proboszcza parafii). Wrzuć swoje zdjęcia, może się tym obiektem zainteresuję - trochę doświadczenia z tego typu obiektami posiadam, m.in. w Duninowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris_eS 24.05.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Kris_eS A ponieważ sprzatnąłeś mi sprzed nosa dom... ...Mieszkał w nim niemiecki urzędnik. Szczegółów jeszcze nie znam. Witam. Widze ze ze jakas zadra pozostala:) Ale fakt działałem szybko. Umówiony bylem ze sprzedającym po 3 godzinach od wystawienia go na Allegro, 3 dni pozniej juz mialem umowe w reku:) Jest jeszcze kilku takich ktorym go sprzatnalem:) W kazdym razie zapraszam na kawe, jak tylko bedziemy na miejscu- co by zakopac toporek. Co do Historii to polecam stronke http://www.stolp.de/ , wystarczy w wyszukiwarce wpisac nazwe miejscowości. Pozdr Kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bed 24.05.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 W kwestiach formalnych:1. Nie zazdroszczę. Cieszę się, że dom trafił w dobre ręce. Mam nadzieję, że wystarczy mi cierpliwości, do mojego... Nie chcę go przebudowywać, nie chcę zmieniać niczego, co nie będzie konieczne. Wręcz przeciwnie, mam stare zdjęcia i wszystko, co się da zostanie uratowane.2. HenoK - jeśli kupię jeszcze jeden dom do remontu, to zbankrutuję, ale znam kilka osób, które chcą dołączyć do grona emigrantów warszawskich, więc przekażę im info o domu w Duninowie. Jeśli masz zdjęcie, to prześlij mi na e-mail.3. A może zrobiłby ktoś mapę lokalizacyjną, bo ja już się gubię, kto gdzie ma dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bed 01.06.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 http://www.empikfoto.pl/albumy24/248442/385344/previews/10356298_pekniecie2.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy24/248442/385344/previews/10356311_pekniecie_1.jpg Oto moja dziura w ścianie szczytowej, jest tylko na piętrze, na parterze chyba jest w porządku. Czy coś takiego trzeba spinać?? Czy nie przejmować się i ocieplać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 01.06.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Oto moja dziura w ścianie szczytowej, jest tylko na piętrze, na parterze chyba jest w porządku. Czy coś takiego trzeba spinać?? Czy nie przejmować się i ocieplać. Ze Twoich zdjęć niestety niewiele można wywnioskować . Trudno nawet ocenić wielkość tego pęknięcia (brak skali porównawczej). Jak to wygląda po drugiej stronie ściany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bed 01.06.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Prawie nie widać. Podaj e-mail, to zapcham ci skrzynkę zdjęciami A może umówimy się jakoś na miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 01.06.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Prawie nie widać. Podaj e-mail, to zapcham ci skrzynkę zdjęciami A może umówimy się jakoś na miejscu? Wysłałem namiary na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bed 13.06.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Moi Drodzy, dom jest już mój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.06.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Gratuluję! A jak tam Twoja dziura w szczytówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bed 14.06.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Pęknięcie ma się dobrze. Niestety nie widział tego jeszcze żaden człowiek z uprawnieniami. Na razie muszę przede wszystkim zrobić kosztorys, a nie mam pojęcia ile za co Wybrać okna, pokrycie dachu i ocieplenie, że o skuwaniu tynków w środku nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.06.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 No to przed Tobą dużo pracy. Trzymam kciuki, żeby się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 14.06.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 bed - i wcąż czekamy na zdjecia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts