bed 14.06.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Gagata zdjęcie masz w e-mailu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.06.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Bed, a my co? Od macochy. Nam nie pokażesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bed 14.06.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 tomek1950 też już masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 14.06.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 bed - ale to maaałoooo.. widać owsze bryłę domu - bardzo ciekawa, oryginalna! Mozna zrobić z niego cacko! I wygląda na bardzo dobrze zachowany. czy te okna nie nadawałyby się do rerenowacji? Czy masz tam jakis budynek gospodarczy? Może jakas szersza panoramka? coś ze środka?..jesli możesz.. No i ogólnie GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bed 14.06.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 widać owsze bryłę domu - bardzo ciekawa, oryginalna tu się zgodzę, takich domów w tamtej okolicy jest mało I wygląda na bardzo dobrze zachowany zachowany jest nieźle, nie licząc tej piekielnej szczeliny w ścianie szczytowej, ale widać już rękę polaka, np. skuwając tynki skuli oryginalne gzymsy z końca XIX w. czy te okna nie nadawałyby się do rerenowacji? większość okien nadaje się do odnowienia i wykorzystania, ale w domku letniskowym, a nie całorocznym; jakoś je wykorzystam, a jeśli nie, to oddam komuś, kto o nie zadba Może jakas szersza panoramka panoramkę to ja mam piękną, ale jak wyjdę za płot (ogrodzenie do wymiany) i niestety panoramka nie jest moja, ale jak się uda... coś ze środka środek cały do wyprucia, zostają ceglane ściany na parterze i belki stropowe, no i gleba pod podłogami, może uda mi się uratować drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 14.06.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 No i pięknie! ten balkonik koniecznie wymień na bardziej, chmmm...stylowy i będzie bomba! Faktycznie toskańskie klimaty.. A okna piekne. Gdybys je juz dziś wyjmowal to ja biore - własnie takie potzrebuję u siebie......Ale wiem że to nie tak szybko..będe sobie radzić inaczej Wazne że pieknie wokoło, na razie tym się ciesz!! I niechby zawsze tak zostało, niech tego nikt nie kupuje, nic nie buduje, chyba że kupisz to Ty czego Ci życzę!!!! A - i ten gospodarczy bardzo piekny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.06.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Bed, pocieszę Cię. Moja komturia wyglądała gorzej Nim kupiłem 7 lat była niezamieszkała i niszczała. Okien praktycznie nie było. Dach przypominał sitko. A jedną ścianę szczytową musiałem postawić na nowo. Troszke odchylała się od pionu. Będzie dobrze. Jakie są wymiary domu. Wydaję się być duży. Moja komturia to 8 x 12 aż, a może tylko Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.06.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Ten "balkonik" moim skromnym zdaniem, to radosna "tfurczość" . Sadząc po braku gzymsu w dolnej części wokół drzwi balkonowych, pierwotnie tam było okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 14.06.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 tak dokładnie - radosna tfu (tfu!! tfu!! zgiń przepadnij...!!) rczość. ale gdyby tam powstał taki stylowy , delikatnie zdobiony...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.06.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Zastanawiam się nad przydatnością balkonu w wiejskim domu. Podnosi koszt, utrudnia ocieplenie. Niedaleko komturii jest dom, niedawno wybudowany, który obok 2 tarasów, dużych, ma dodatkowo 4 balkony Zastanawiam się do czego one służą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bed 15.06.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 balkonik zniknie, będzie normalne okno, a wszystkie okna będą kosztować dużo, sądząc po wycenach (40-60 tys.), ale mają być ze zdobieniami i trzymać ciepło dom ma w obrysie 11x15 m, ale jak odjęliśmy grubość ścian zewnętrznych i wewnętrznych i schody, to na dole zostało 130 m2 powierzchni użytkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 15.06.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Spora powierzchnia. W komturii na parterze jest ok. 80 m2, na górze, tam gdzie mogę się wyprostować (180 cm) ok 40 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 15.06.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Ze względów praktycznych (wymienionych!) balkonik jest na pewny zbędny.. ale jako element dekoracyjny.... przypomina mi , widziałam kiedyś na moim ulubinym trave&Living, oczywiście , dom na południu Francji. Był własnie spory i dośc masywny a na piętrze, centralnie nad wejściem akurat, taki balkonik. No - oczywiście nie TAKI jak tamten, ale ładny, lekko gięty, delikatne zdobienia i chyba na tym kończyła sie jego rola (na ładności ). ......Chociaż, gdyby ustawić tam stół z dwoma krzesłami (w stylu balkoniku) i czasem zjeść eleganckie śniadanie we dwoje - wiecie : jajeczka na mięko, sok pomarańczowy, szarlotka na deser, kawusia z pianką oczywiście w odpowiednich strojach (powiewnych)! .........najlepiej w jedwabnych piżamkach................ A to mnie z rana naszła wizja.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 15.06.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 ... ten balkonik koniecznie wymień na bardziej, chmmm...stylowy i będzie bomba! Faktycznie toskańskie klimaty.. A okna piekne. [...] A - i ten gospodarczy bardzo piekny. Litości !!! Niech ktoś okaże miłosierdzie i wrzucie gdzieś fotki beda na serwer... niech też i inni pocieszą oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bed 15.06.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 ale ja ich nie chcę na serwerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bed 15.06.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Dopuser daj emaila to dostaniesz, a tak to czekaj, aż założę sobie stronkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 15.06.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Ja mam z sypialni wyjście na taras. Na tarasie duży stół. Śniadanko na tarasie przy śpiewie ptaszków. Tylko jedwabnej piżamy nie mam. Alle wokół tak pusto, że śniadanko mogę i bez piżamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 15.06.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Tomek O! O! czujesz klimat..... A wietrzyk głaszcze skórę...... Dopuser - mnie fantazja trochę poniosła.... A to widze Toskanię a to Prowansję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 15.06.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Tomek O! O! czujesz klimat..... A wietrzyk głaszcze skórę...... Dopuser - mnie fantazja trochę poniosła.... A to widze Toskanię a to Prowansję.... A to Polska właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 15.06.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Ale jakos stąd nie wyjeżdżamy, próbujemy tutaj znaleźć miejsce dla siebie... Swoją polską Toskanię czy Prowansję.... Tomek - ty masz Toskanię czy Prowansję ? ja raczej Prowansję..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts