Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja starego wiejskiego domu

Jędruś

Recommended Posts

dla mnie może być Polska, byle wiało od morza, a to mam zapewnione, bo na trasie jezioro Bukowo i żadnych poważnych osłon

sucho niemożebnie, a trawka zielona i... chwasty do szyi niestety, ale w sierpniu polejemy randapem, a potem poprosimy sąsiada żeby zaorał, a co

• Odpowiedzi 884
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale jakos stąd nie wyjeżdżamy, próbujemy tutaj znaleźć miejsce dla siebie... Swoją polską Toskanię czy Prowansję.... Tomek - ty masz Toskanię czy Prowansję :wink: :D ? ja raczej Prowansję..... :D :D

a ja to chtba będę mieć przez wiekszość roku Normandię, a latem Toskanię :lol:

A swoją drogą to z której części ZPM jesteś?? Bo to niestety rozlazłe województwo.

"Rancho" mam nad jeziorem Wielki Pełcz, ok. 10 km na wschód od Barlinka... fotki z mego poletka pod tym linkiem:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=59997&postdays=0&postorder=asc&start=300

do Darłowa nieco daleko... bedzie ze 175 km na oko... oj, rozlazłe te zachodniopomorskie, rozlazłe...

Dopuser - widac żes prawdziwy pasjonat... :D tak jak i my tu wszyscy.... :D

Pasjonat to może zbyt mocno powiedziane... po prostu ewoluuję z wiekim, podobnie jak i w Twoim przypadku ... :) A fotki z chęcią oglądam pod kątem projektu... staram się podpatrywać jakieś ciekawe akcenty architektoniczne... np. w nowych domkach (widział ktoś nowe obórki z czerwonej cegły ???) takich nie uświadczysz... a to wszystko pod kątem potencjalnej agroturystyki oczywiście...

Witam.

Czy zostalem jedynym bez zdjec?

Kilka dni mnie nie bylo a tu juz wszyscy wiedza, co w trawie piszczy, tylko ja poza obiegiem ;)

Jesli mozna Bed, prosze o fotki i na moja skrzynke.

Pozdrawiam i zazdroszcze dreszczyku emocji towarzyszacemu kazdej wizycie w nowym/starym nabytku.

Sam mialem chetke bo cena dobra, ale w koncu czego sie nie robi:) http://tinyurl.com/2lk8k3

K

A nie! ja wiem - Tomek ma Mazury!

Nie, tomek ma (już prawie) nową kuchnię :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

A nie! ja wiem - Tomek ma Mazury!

Nie, tomek ma (już prawie) nową kuchnię :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Gratulacje, Szczęściarzu... :D Ja muszę jeszcze wykazać się cierpliwością, zanim będę miała zrobioną kuchnię. :-?

Zastanawiam się nad przydatnością balkonu w wiejskim domu...

Rozumiem Tomku, że i o mój planowany balkonik ci chodzi :) U nas też będzie spełniał przede wszystkim funkcję dekoracyjną. Ewentualnie kawka na leżaczku, zanim domownicy się obudzą.

Nie, tomek ma (już prawie) nową kuchnię

Super. To co widziałam w sobotę naprawdę mnie urzekło. Oryginalne belki tragarzowe, deski na suficie i do tego ta biała kuchnia. Wg mnie bomba.