DPS 19.06.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Tomasz!!! Proszę natychmiast zamieścić zdjęcia kuchni!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 19.06.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Tomasz!!!!!! Natychmiast!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.06.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Za pozwoleniem Autora-Komtura jako że możliwości techniczno-sprzętowych u niego niet: http://images30.fotosik.pl/2/666bbdd16812d04fm.jpg Pieknie, co??? zwróćcie uwagę na SUFIT! Acha - kuchnia(szafki) ma kolor "wanilia", czego moze nie widać na fotce.. jest to piekny, wg mnie w nieco prowansalskim klimacie, kolor.. Włożyłam nie duże co by sie każdemu otworzyła stronka;-) a potem sobie można powiększać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 20.06.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Gagato, dzieki. Masz buziaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.06.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Trzymam za słowo Przy NAJBLIŻSZEJ okazji.....! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.06.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Acha. Trochę mi się chyba pokiełbasiło... włożyłam tu bo tu były NACISKI ale miało być na AGRO...? Wstawić też tam?? Moment i będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 20.06.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Wstawiaj, tam więcej "naszych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.06.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Otóż to lecę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.06.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Dobrze, że szybko doleciałaś, bo już nie mogłam się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.06.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Użyłam miotły - hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.06.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Między nami czarownicami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bed 21.06.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Kris_eS juz wysłane. Przepraszam, że tak późno, ale praca mnie wykańcza i nie mam czasu zaglądać na forum. A jutro moi drodzy czeka mnie maraton: - zakład energetyczny - wodociąg - gmina - starostwo i na końcu geodeta, wreszcie będę wiedzieć, jak ta działka wygląda naprawdę. Chyba z samego rana zjem trochę melisy, bo rozmowy dotychczasowe ze starostwem w Sławnie... szkoda gadać. Wyobraźcie sobie, że pan, który odpowiada za takie rzeczy, nie potrafił mi powiedzieć, czy mają zrobioną mapę zasadniczą dla mojego kawałka... A na pytanie, dlaczego, powierzchnia budynku gospodarczego nie zgadza się z faktyczną odpowiedział, że pewnie robili inwentaryzację "na oko". Nie mają chłopaki szczęścia, że trafili na mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris_eS 21.06.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 i na końcu geodeta, wreszcie będę wiedzieć, jak ta działka wygląda naprawdę. . Dzieki za foty, cudenko mozna z tego zrobic. Za sprawa geodetów spotkala mnie mila niespodzianka, mianowicie okazalo sie ze 500m2 dzialki dostalem w bonusie- wlasnie przez mierzenie niegdys powierzchni na oko. Pozdrawiam i powodzenia w urzędach- to zdecydowanie najmniej przyjemna część się_osiedlania. K A jeszcze w kwestii cegieł. Takie cudeńko ekipa "budowlana" wydłubała spod tynku, 4pak piwka sie za znalezisko należał. Dokopałem sie do informacji że z tej samej cegielni są cegły słupskiego ratusza- jakos nic to w spraw ząłatwiniu nie pomaga:) http://www.wniebowzieci.neostrada.pl/chatawkrate/cegla.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 21.06.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Dokopałem sie do informacji że z tej samej cegielni są cegły słupskiego ratusza- jakos nic to w spraw ząłatwiniu nie pomaga:) http://www.wniebowzieci.neostrada.pl/chatawkrate/cegla.jpg Masz rację informację na ten temat mozna znaleźć na stronie : http://www.martyn.slupsk.pl/ratusz.htm . Może budynek Starostwa w Słupsku też jest z tej cegły ? Tam chyba jakieś sprawy załatwiasz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlomac 24.06.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Za pozwoleniem Autora-Komtura jako że możliwości techniczno-sprzętowych u niego niet: http://images30.fotosik.pl/2/666bbdd16812d04fm.jpg Pieknie, co??? zwróćcie uwagę na SUFIT! Acha - kuchnia(szafki) ma kolor "wanilia", czego moze nie widać na fotce.. jest to piekny, wg mnie w nieco prowansalskim klimacie, kolor.. Włożyłam nie duże co by sie każdemu otworzyła stronka;-) a potem sobie można powiększać. Witam wszystkich ponownie, ostatnimi czasy obserwuję poczynania na forum, niestety nie mam czasu włączyć się w dyskusję, ale zainteresowały mnie belki na zdjęciu u Komtura w kuchni. Komturze, całkiem nieźle wyszły ci te beleczki, jak je "odnawiałeś"?? czy jak już wcześniej poruszaliśmy tez temat szczotką drucianą na wiertarce, czy jakoś inaczej?? Ja ciągle upieram się przy piaskowaniu, drążę ten temat bo belek do odnowienia mam zatrważająco dużo, jakbym zaczął teraz skończyłbym we wrześniu, dlatego też w poniedziałek jadę z kawałkiem belki stropowej „pod pachą” do piaskarza i zobaczę jak to wyjdzie, czy efekt będzie zadawalający czy jak podejrzewam oszałamiający. Jak wyjdzie super to zamierzam zainwestować i kupić piaskarkę, na allegro są za 1500-2000 zł ale mam nadzieję że się opłaci, kompresor i tak muszę kupić, ale wszystko zależy od próby poniedziałkowej. Czemu piaskowanie, powód jest prosty zacząłem szlifowanie i wszystko byłoby ok gdyby się wżery i głębokie ubytki spowodowane czasem, kornikami i próchnicą, nawet wiertarką z szybkimi obrotami nie mogę dojść w "newralgiczne" miejsca. Mam jeszcze jedno pytanko może ktoś miał podobny problem, gdy odrestauruję belki to niestety większość z nich zmieni diametralnie swoje wymiary, najgorzej będzie z belkami stropowymi co zrobić aby wyrównać poziom na piętrze w przypadku różnicy poziomów spowodowanej różnymi wymiarami belek( na górę przyjdzie płyta OSB a na nią w części deska podłogowa, płytki w WC) Oczywiście zależy mi na jak najlepszym wytłumieniu drgań i odgłosów chodzenia. Czy na piętrze ściany działowe mogę zrobić z pustaków ceramicznych???( strop z belek drewnianych) wolałbym uniknąć płyt gipsowo-kartonowych bo wszystko przez nie słychać. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlomac 24.06.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 http://img512.imageshack.us/img512/735/dsc0016vl5.jpg' alt='dsc0016vl5.jpg'>Shot with NIKON D70s. at 1969-12-31[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlomac 24.06.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 http://img453.imageshack.us/img453/54/dsc0008nj1.jpg' alt='dsc0008nj1.jpg'>Shot with NIKON D70s. at 1969-12-31[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 24.06.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Wiertarka i szczotka, a późniejtarcza z papierem ściernym nie dały dobrego wyniku. Nie wszdzie można dojść. Spężarke miałem, służyała do usuwania wody z instalacji zimą. Kupiłem za 80 zł pistolet do piaskowania i 4 worki piasku. Starczyło na wyszlifowanie stropu w kuchni o pow 19 m2. Efekt świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bed 25.06.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 wlomac u mnie na piętrze stoją poniemieckie ściany z cegły, a też mam belki w stropie. Te ściany, których mi brakuje też mam zamiar zrobić ceglane, a nie g-k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bed 25.06.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Moi drodzy jeśli wiecie czemu mają służyć takie drewniane wstawki w murze przy oknie, to jest to coś co wygląda na zdjęciu jak czarna cegła, to bardzo proszę oświećcie mnie.http://www.empikfoto.pl/albumy24/248442/385344/previews/10860958_salon_drewno_przy_oknie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts