bazgrus 20.11.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Mam już WZ. Zamierzam podłączyć tylko energię elektryczną . Chcę zbudować studnie i szambo. Ogrzewanie niezależne.Działka jest nieodrolniona (brak Planów Zagospodarowania). Sądziłem, że wystarczy:1. Wystąpić do zakładu energetycznego o warunki przyłącza2. Zatrudnić geodetę do zrobienia mapy do celów projektowych3. Zakupić projekt domu4. Zatrudnić architekta do adaptacji domu do działki i stworzenia planu zagospodarowania terenu4. Złożyć papiery (w tym plan zagospodarowania) o odrolnienie5. Złożyć wniosek o pozwolenie na budowę A tu geodeta mi mówi, że zanim się do niego udam muszę poczynić ustalenia z inspektorem sanitarnym, drogowym itp.Czy to prawda?Jak to po kolei powinno wyglądać. chciałbym to przyspieszyć, bo na samą mapkę czeka się miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/66425-procedura-pozwolenia-na-budow%C4%99-co-i-jak-po-kolei/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts