Waldon 21.11.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Czy spotkaliście się gdzieś w sieci z jakimś instruktażem jak wykonać samodzielnie obudowę kaflową do kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 21.11.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Witaj Nie spotkałem sie jak samodzielnie zrobić ale zdobyłem cenne doświadczenie. Otóż rok temu zamówiłem kominek z pięknych kafli ale... Jak przyjechali z gotowymi elementami już do montażu to się okazało, że płytki są tak nierówne ,że kazaliśmy im to zabrać. Zrobiliśmy z kamienia. Podobają mi się nadal takie obudowy ale ostrzegam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 21.11.2006 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 jakiej firmy były te kafle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 21.11.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Nie radzę! To naprawdę trzeba fachowca. Mnie kominek stawiał zdun i widziałam, że to nie dla laika. Mam kafle z katowickiego Karata i są piekne (jak dla mnie). Choć z całkiej średniej"półki" (ceny - strasznie sufitowe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 24.11.2006 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 podciągam bo gzieś przepadło w odchłaniach forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 24.11.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Kafle nigdy nie są idealne ,tylko zdun nadaje im kształt szlifując je do równa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 24.11.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 przyłączam się - może nie koniecznie instruktaż do samodzielnego majstrowania, ale chociaż cenne uwagi, najważniejsze zasady, jakieś dobre stronki lub porady, itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 25.11.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 fajną masz chatę, stary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 25.11.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 fajną masz chatę, stary! ...pokrycie dachu musiało kosztować no i ten siding Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 25.11.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 mało brakowało a dałbym się nabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 26.11.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Kafle sa w cenach od np 18 zł [ naprawde bez rewelacji ] przez 41zł netto { POZDRAWIAM PANI ANIU } dalej 52 zł netto [ kafle KALIBROWANE PRZED GLAZOWANIEM} do ...... niemieckich [ uffffff ] Jest kilka firm co "panelizuje kafle" i dostarcza jes do firm kominkarskich co je tylko lepią . Osobiście polecam zlecenie takiej pracy zdunowi co zbuduje całość u klinta. Dla amatorów wielkich kafli [ wymiar np 88 x 44 cm !! ] w całej EU jest tylko kilku producentów i tam ceny to dopiero " odjazd" . mistrz zduński Dariusz Bielawski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 26.11.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 kafle w kominku to aż taka rzadkość, nikt tego nie ma żeby coś podpowiedzieć więcej, dobić jakimiś cenami albo pocieszyć ? (jeśli to do mojej chato-inspiracji to dziękuję, mi tez się szalenie podoba szczególnie strzecha) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 27.11.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Kafle mam i moge je TOBIE odstąpić ... Kominków zkafli jest jeszcze w naszym kraju stosunkowo mało , niestety " kominkarze " zaczynaja swoją edukacje w hipermarketach więc o budowaniu zkafli pojecie mają ZEROWE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 01.11.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Widziałem jak obudowe z kafli tradycyjnej kuchni robił prawdziwy "zdun".Poniewaz kafle pochodziły z rozebranego pieca wiec najp[ierw były czyśzczone Składane były do siebie na.. glinę z lekką domieszką piasku. Układane jak płytki jeden do drugiego, gdy nie było kąta prostego były szlifowane na kamieniu. Spinane były ze sobą metalowymi kalamerkami z drutu.Wewnątrz kafli palenisko było zrobione z cegły szamotowej, a pod nią podmórówka z pustaków i cegieł na zwykłą zaprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts