Gość 29.04.2003 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Jestem właścicielką mieszkania. Mój MPGM dostarczył mi fakturę do zapłaty za remon części wspólnej pod koniec zeszłego roku. Zapłaciłam jednakże za fakturę dopiero w tym roku. Kiedy mogę tą fa zaliczyć do ulgi remontowej - za zeszły rok czy za ten. Co jest ważne data faktury czy datat rzeczywistej zapłaty za nią. ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 29.04.2003 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Moim zdaniem kluczowa jest data poniesienia wydatku a nie data zdarzenia. Czyli jeśli zapłaciłeś za fakturę w roku 2003 to możesz ją sobie odliczyć w zeznaniu podatkowym za rok 2003. A tak na marginesie... czy z faktury wynika kiedy wpłaciłeś pieniądze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 29.04.2003 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 jeśli wpłaciłaś w tym roku - więc odliczysz za ten rok - gdyż wydatek poniosłaś już w 2003 rokuna fakturze powinien być podany termin płatności...snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2003 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 No więc na fakturze jest data do zapłaty, ale podpisałam z MPGM umowę kredytową na zapłatę w ratach tejże faktury i mam dowody wpłat (tj wydruki z kasy fiskalnej z moim nazwiskiem, z kwotą, z numerkiem umowy kredytowej), chyba z 6 szt.I też mi się wydaje, że ważna jest DATA ZAPŁATY, ale nie mogę nigdzie znaleźć jakiegoś formalnego potwierdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts