anowi 21.11.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 pytanie jak w temacie. Czy są jakieś specjalne metody czy po prostu jak zwykłe płytki tylko jedna na drugiej? Płyty są duże 60 na 30 grube i cholernie ciężkie - cięższe niż inne w tych wymiarach Jakiś klej inny, rusztowania - macie jakieś pomysły? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowi 22.11.2006 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 nikt nie robił nic takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 22.11.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 no chyba nikt tego nie robił ale ja jak chciałem obłożyć sobie komin kamieniem elewacyjnym to facet pytał mnie o ciężar tego kamienia więc chyba są jakieś specjalne kleje do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.11.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Odświeżam bo mnie to interesuje. Czy ktoś tak kładł np. marmur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.11.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 też się podpinam, bo marmurem chcemy obłożyć kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Red72 23.11.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Warto zadzwonić i popytać: http://www.marwen.com.pl/ http://www.adakom.eu/obudowy.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 23.11.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 u mnie marmurowa plyta kominkowa (obudowa) zostala przyklejona ktoryms z klejow montazowych patex fix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 23.11.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Kladlem marmury na scianach . Klej musi byc na bazie cementu bialego . Kazdy producent a wiec Mapei , Sopro , Henkel , Atlas i inni , ma taki klej w swojej ofercie . Marmur kladzie sie czesto na styk , czyli bezfugowo . Wymaga to odrobiny doswiadczenia . Wazny jest sam kamien . Jezeli podklejony jest na siatce , to ok . Zdarza sie jednak marmur bez podkladu . To odrobine komplikuje sprawe . Warto tez obejrzec marmur od spodu . Czesto peka on w produkcji . Ubytki uzupelniane sa spoiwem . I to widac . Taka plytka moze popekac podczas ciecia . Uklad zyl tez ma znaczenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts