Jacek Wąsacz 21.11.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Mam pytanko:Czy może ktoś stosował do parkietów lakier dwuskładnikowy firmy Novol? Mnie namówił na ten lakier gostek w sklepie bo nowość, dobra firma i bardzo dobre parametry. Teraz podłoga chociaż jeszcze nie mieszkam jest porysowana i wydaje mi sie że coś z tym lakierem jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 21.11.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Jak nie mieszkasz to skąd te rysy??? Jest kilka możliwości takiego stanu rzeczy: 1. Dałeś nabić się w butelkę przy zakupie. Może NOVOL to jakieś badziewie? 2. Zostałeś oszukany przez wykonawców: podmienili Ci chemię lub zrobiono zbyt cienką warstwę lakieru. 3. Podłogę lakierowaną zbyt szybko przykryto folią (lakiery potrzebują od 7 do 14 dni aby utwardzić się). 4. Następne ekipy szurały butami, ciągnęły ciężkie przedmioty i robiły wiele dziwnych rzeczy na Twojej lakierowanej podłodze: miały w nosie, że porysują podłogę. 5. A może lakier był po prostu "stary" (poleciał mu termin przydatności do spożycia... tfuuu! użycia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi71 26.11.2006 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam! Przy zakupie lakieru zwłaszcza na parkiet korzystaj zawsze z renomowanych marek. Firma Novol nie jest liderem w tej branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts