Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

wtrące swoje trzy grosze. Robie podłogówki przy weglówce w otwartym i nie ma problemu. Jestem za mieszaczem w układzie podłogówki bo temp . podłogi jest równomierna , nie kupuję gotowego mieszacza a składam go sam (pompa zawór termostatyczny + głowica z kapilarą termostat zabezpieczający przed przegrzaniem) taki komplet kosztuje mnie góra 500zł zależnie jaka pompa i za ile) Jestem zadowolony bo działa, nie obawiam się że przegrzeje podłogę nie ma problemów z gwarancją kotła bo układ otwarty. Zrobiłem kilka takich układów i klienci są zadowoleni bo działa bez problemu.

Pozd.

Ps. popieram co pisze 1950

ewoo a skąd jesteś?

20 km na północ od Krakowa

ja jestem z okolic olkusza i mam problem ze swoją podłogówką.

https://forum.murator.pl/topic/66478-ogrzewanie-pod%C5%82ogowe/page/2/#findComment-1474663

Witam.

Jeżeli bedziemy przestrzegali głownych zasad wszystko bedzie dobrze.

Odpowiedz na pierwsze pytanie:

Podlogówka może współgrać za piecem na miał.

Długośc petli nie powinna przekraczać 120 metrów jeżeli bedzie to troszke wiecej nawet 130 to także nic sie nie stanie.

Układając podłogówkę trzeba przewidzieć odpowiedni rozstaw miedzy rurami a także przewidzieć strefę brzedową, która zazwyczaj ma miedzy rurami 10 cm.

Jeżeli zaś chodzi o sam zestaw mieszający to polecam Meybesa z grupą pompowa wdobrej cenie 1270+cena rozdzielacza ok 400 zł.

Co do temperatrury zasilania to jest jak pisze 1950 dochodzi do 50 stopni.

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/66478-ogrzewanie-pod%C5%82ogowe/page/2/#findComment-1475154

wtrące swoje trzy grosze. Robie podłogówki przy weglówce w otwartym i nie ma problemu. Jestem za mieszaczem w układzie podłogówki bo temp . podłogi jest równomierna , nie kupuję gotowego mieszacza a składam go sam (pompa zawór termostatyczny + głowica z kapilarą termostat zabezpieczający przed przegrzaniem) taki komplet kosztuje mnie góra 500zł zależnie jaka pompa i za ile) Jestem zadowolony bo działa, nie obawiam się że przegrzeje podłogę nie ma problemów z gwarancją kotła bo układ otwarty. Zrobiłem kilka takich układów i klienci są zadowoleni bo działa bez problemu.

Pozd.

Ps. popieram co pisze 1950

ewoo a skąd jesteś?

20 km na północ od Krakowa

ja jestem z okolic olkusza i mam problem ze swoją podłogówką.

Opisz problemy lub napisz na priva jak będę umiał to pomoge do Olkusza mam ok 45km

https://forum.murator.pl/topic/66478-ogrzewanie-pod%C5%82ogowe/page/2/#findComment-1475259