pawelpio 21.11.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 mam takie pytanko, mozne znajdzie sie dobry fachowiec czy krokiew narona musi byc z jednego kawalka drewna (10m)? czy moze byc laczona z 2 czesci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpio 21.11.2006 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 oczywiscie = krokiew narożna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 21.11.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 może być łączona ale na długości na z 2 cieńszych składa się 1 grubszą, a nie z 2 częsci po 5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpio 21.11.2006 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 dzieki za odpowiedzslyszalem o roznych opiniach dlatego tez pytam, a mam wlasnie taki problem ze z braku towaru (co za czasy) zostaje mi takie wlasnie wyjscie.. mam rozumiec ze cala krokiew narozna moze byc laczona ale nie z 2 rownych czesci. Dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 21.11.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Dobrze rozumiem? Zle rozumiesz . Zamiast jednej grubszej , mozesz dac dwie ciensze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpio 21.11.2006 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 nie znam sie na tym dobrze...chodzi mi o dlugosc takiej krokwi (nie grubosc). Czy moze ona skladac sie z 2 czesci?w sumie musi ona miec 10m, czy mozna ja "zrobic" z 2 krotszych?prosze o porade jak wyglada to w praktyce... i czy jest to w ogole mozliwe.. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 21.11.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Moim zdaniem moze byc laczona w dlugosci z dwoch cienszych , np.zamiast 14x14 moze byc 7x14 , w dlugosci nie mozna ciac , czyli nie mozna dac zamiast 10metrowej 3 i 7 metrowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 09.12.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Podobno można. "Przy większych długościach krokwie można łączyć na płatwiach stolcowych." http://www.budowa.mbps.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=37 U nas też będą łączone, bo tak jest w projekcie. Narazie bardzo mnie to niepokoi , ale autor tego rozwiązania uspokaja. Pomieszkamy, zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 09.12.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Podobno można. "Przy większych długościach krokwie można łączyć na płatwiach stolcowych." http://www.budowa.mbps.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=37 U nas też będą łączone, bo tak jest w projekcie. Narazie bardzo mnie to niepokoi , ale autor tego rozwiązania uspokaja. Pomieszkamy, zobaczymy... Krokwie a krokwie narozne to nie to samo . Generalnie nie widze problemu laczenia naroznych , jezeli pozostaja dwa punkty podparcia w kazdym z odcinkow , a nawet nie zamontowania odcinka naroznej wogole . Moga byc jednak sytuacje , w ktorych takie laczenie moze byc niedopuszczalne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 09.12.2006 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Ja mam dach kopertowy i chyba nie zdecydowałabym się nie montować któregokolwiek odcinka krokwi narożnej. Katastrofa budowlana murowana . Właśnie zaczęli mi układać więźbę, więc jak już te krawężnice połączą, to wkleję jakieś zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts