Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZAKUP WYPOCZYNKU ZE SKAI DO SYPIALNI - czy to dobry wybór?

agata_erato

Recommended Posts

Zachęcam do wymiany doświadczeń :)

Jakie są zalety bądź minusy spania na wypoczynku ze skai?????

Znajomi stanowczo odradzają mi takiego wyboru :evil: powody? jakieś pocenie się, odparzanie.... Na litość!!!! przecież ja będę spać na prześcieradle! Mam na oku narożnik wykonany z ciepłej bo miękkiej skai, nie mam czasu na zachód z czyszczeniem wypoczynku z tkaniny, tylko dlatego bo kurz się na nim osadził... brak również widocznych szwów, co nie grozi potencjalnym rozdzieraniem się skai

z góry dziękuję za zainteresowanie i proszę o szybkie odpowiedzi

Przerabialismy kiedyś cudo skajkowe - jak masz wydać pieniądze - to odradzam nawet najabrdziej miękką cieplutką i cudowną skajkę :evil:

Jak się uprzesz - to będziesz mieć i nawet przed samą soba się nie przyznasz że ci w jakiś sposób źle z tym wyborem, ale zastanów się sypialnie przecież to bardzo bardzo ważne miejsce w domku :):):):):):):):):)

a może jakieś konkretne przeciwskazania? stwierdzenie "kup

sobie normalne łóżko" niewiele mi mówi

***czy ktoś z odwiedzających śpi na wypoczynku ze skai?***

a tymczasem nikt jeszcze nie zniechęcił mnie stanowczo od takiego wyboru... :( widocznie nie ma przeciwskazań 8)

a tymczasem nikt jeszcze nie zniechęcił mnie stanowczo od takiego wyboru... :( widocznie nie ma przeciwskazań 8)

Już nie śpię, ale spałam, jakiś rok i są przeciwwskazania: ta skaja bardzo brzydko potem wygląda: jakaś taka pognieciona się robi. :-?

Poza tym te moje meble mają 2 lata, wcale nie były byle jakie, ani jakieś najtańsze, a już się łuszczy ta górna warstwa i schodzi, wygląda to okropnie. :roll:

Już nie śpię, ale spałam, jakiś rok i są przeciwwskazania: ta skaja bardzo brzydko potem wygląda: jakaś taka pognieciona się robi. :-?

Poza tym te moje meble mają 2 lata, wcale nie były byle jakie, ani jakieś najtańsze, a już się łuszczy ta górna warstwa i schodzi, wygląda to okropnie. :roll:

a może jakieś konkretne przeciwskazania? stwierdzenie "kup

sobie normalne łóżko" niewiele mi mówi

z konkretów to : przede wszystkim ze skai - to wypoczynek, a na żadnym wypoczynku (kanapie) nawet takim, który jest obity najmiększym pluszem nie wyśpisz się tak jak na łóżku, skoro posiadasz pomieszczenie, które nazywasz sypialnią, to daj sobie spokój z "kanapą". szybko docenisz zalety łóżka... :oops:

Ja przez lata używałam skóropodobny wypoczynek. Nie wiem jakim cudem ale podarło się toto bardzo szybko, a narzuta się zsuwała. Dodam, że z tego materalu właściwie były same podłokietniki, ale i tak wolę materiał, choć ten pewnie z czasem się brudzi i przeciera. Do spania odpada absolutnie - ślizga się, gniecie...

• 2 months później...

Popieram, do codziennego spania kanapa wypoczynkowa się nie nadaje, jest niewygodna, pianka się wygniecie i nie będziesz mieć pożytku ani z kanapy-łóżka ani z kanapy-fotela. Tylko łóżko do spania a kanapa do wypczywania :)

Co do skaju....cena jest atrakcyjna, dziesiejsze skaje wyglądają bardzo ładnie, ale zdaje się są mało trwałe. Ja mam nowy wypoczynek pokryty skajem (na skórę nie było kaski), już w fabryki przyjechał z centymertowym przecięciem - oglądnij sobie próbkę takiego materiału w sklepie, tego skóropodobnego jest strasznie cieniutko, a kolejna warstwa to materiał. Wygląda na to, że to dość nietrwałe, ja w każdym razie zaczynam żałować....bo co tanie to drogie, zapłaciłam za komplet przeszło 3 tys, jak za rok będę wymieniać, to lepiej było wziąść kreskę i kupić skórę. Mądry Polak po szkodzie, ech