krysmek 22.11.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Witam !Proszę o odpowiedź:Jak wygląda budowa domu techniką szkieletową i tradycyjną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysmek 23.11.2006 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Widzę, że nie otrzymam odpowiedzi na to pytanie...Spotkałem się z tym określeniem w lekturze i nie bardzo wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 04.12.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Witam.Tech. szkieletowa to najczęściej kanadyjczyk, czyli konstrukcja w tym wypadku z elementów drewnianych (belki, kantówki, profile...) z wypełnieniem materiałem termoizolacyjnym i okładzinami ( płyty KG, siding itp.) Bywają również inne np. konstrukcja, czyli elementy nośne stalowe (ale to raczej nie budynki mieszkalne) jak i wypełnienie przy konstrukcji drewnianej dawniej stosowano murowanie z cegły. Technika tradycyjna to pewnie znasz. Murowanie z różnego rodzaju cegieł, bloczków, pustaków (ściany jedno, dwu, trójwarstwowe)Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysmek 05.12.2006 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witaj GL35 ! Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, zrobilo sie jaśniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts