Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Która wersja najlepsza?  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która wersja najlepsza?

• Orygina
      0

Recommended Posts

Witam

Schody - w garażu - nie ma sprawy.

Ja bym jeszcze zamienił meijscami kuchnię i pom. gospodarcze i zrobił wejście do pom. gosp z wiatrołapu... i wygodniej i rozsądniej

Pozdrawiam

p.s.

piwnica pod garażem??? i to dwustanowiskowym??? To będzie wymagało zaprojektowania porządnego (bardzo porządnego) stropu... parę groszy to zakosztuje.

Zdecydowanie bezpieczniej byłoby podpiwniczyć rejony pomieszczeń nr 11, 12, 13, 14, 15

Pozdrawiam

no wlasnie i dlatego lepiej zasiegnac opinii ludzi ktorzy juz cos wiedza na temat budow... oczywiscie ze zrezygnuje z podpiwniczenia pod garazem na rzecz innego miejsca - po co sie wykosztowywac na mocny strop jak mozna piwniczke zrobic gdzie indziej...

pozdrawiam i dzieki za odp.

• 4 weeks później...

Witaj Kejt!!!

Jeżeli miałabym większą działkę i więcej kasy to na pewno zbudowałabym ten domek

ZNANY: http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=371&IdKolekcji=

Jak dla mnie super, idealny, bardzo funkcjonalny i efektowny w swojej prostocie.

Ogólnie to bardzo podobają mi się projekty autorstwa pana Biryło. :) :) :)

Pozdrawiam Kasia

• 1 month później...

Witajcie! Ciekawa jestem czy ktoś z Was buduje dom "Znany" z Muratora. Chętnie wymieniłabym się doświadczeniami :p Zastanawiam się - właściwie decyzja prawie podjęta - chcemy zmienić strop na drewniany. Jutro porozmawiamy w tej sprawie z Panią, króra będzie robiła nam adaptację.

Pozdrawiam!

• 1 month później...

Witam,

Długo szukaliśmy z żoną projektu domu parterowego dla 4 osób (3 syp. + gabinet + duża garderoba/pralnia) i chyba znaleźliśmy:

http://img87.imageshack.us/img87/8841/c114wnetrzewi4.jpg

Ale myślę o zmianach wnętrza - proszę o ocenę, tych zmian i najlepszej wersji

http://img142.imageshack.us/img142/3140/c114wnetrzemyls9.jpg

Diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach.

O ile nie szkoda pomieszczenia z oknem przeznaczyć na pralnię z garderobą, lepsze jest rozwiązanie nr 2.

Łazienki, wc i pralnia sąsiadują ze sobą (mniej ciągnięcia rur z wodą i głównej kanalizacyjnej). Poza tym łazienka dla domowników nie przylega do żadnej sypialni. Nikomu nie będzie przeszkadzał nocny hałas z łazienki (nawet małe dzieci kiedyś dorastają i zaczynają żyć innym rytmem).

Hej,

dla mnie z tych dwóch nr 1. Szkoda pomieszczenia z oknem , nawet pólnocnym, na składzik rzeczy mało potrzebnych, brudnych itp.

Ja bym się zastanawiała nad wejściem do gabinetu z salonu ( ale tu wszystko zalezy od sposobu jego faktycznego wykorzystania). Na pokój do "cichej" pracy sie nie nada... :)

PZdr,

Emmmma

PS. Czyżby decyzja zapadła, masz juz jakieś wyceny?

• 3 months później...

Jesteśmy zdecydowani na projekt znany - większa wersja. Czy ktoś buduje ten dom lub już wybudował.

Mamy jednak problem z dachem - plan zag. przestrzennego dla naszej działki mówi o 35' nachylenia dachu (znany ma tylko 20'), czy ktoś miał podobny problem i czy może orientuje się ile kosztuje wprowadzenie ewentualnej zmiany w tym zakresie? Poza tym interesują nas wszelkie zdjecia i doświadczenia z budowy tego domu.

Pozdrawiamy

Adres e-mail: [email protected]

miałem ten sam problem tylko, że u nas w planie jest min. 25 stopni i to jest moim zdaniem max. co jeszcze będzie dobrze wyglądać w tym projekcie

Inna sprawa, że nie zawsze musisz wybudować tak jak masz w projekcie, ale zmiana z 20 na 35 jest już na tyle duża, że jej nie wprowadzenie będzie raczej widoczne przy odbiorze

Zmiany w projekcie kosztowały mnie 1000 PLN, ale było ich więcej niż tylko dach

• 7 months później...

Czesc,

Mnie osobiscie bardziej podoba sie wariant II i wlasnie taki chce wybudowac. Jedyna roznica to chce troche powiekszyc WC tak zeby tam zmiescic kabine prysznicowa, a w pomieszczeniu obok sypialni zrobic pralnie z garderoba (moze troche dziwne to polaczenie). Goraca prosba do Ciebie, jesli masz wycene tego domku w systemie gospodarczym, lub jakiekolwiek dodatkowe info (np. fotki juz wybudowanych) to prosze wyslij je do mnie. Nie wiem czy systemem gospodarczym zmieszcze sie w 400 tys zl z wykonczeniem na tiptop.

Pozdrawiam,

Michal

Czesc,

Mnie osobiscie bardziej podoba sie c114a wlasnie taki chce wybudowac. Jedyna roznica to chce troche powiekszyc WC tak zeby tam zmiescic kabine prysznicowa, a w pomieszczeniu obok sypialni zrobic pralnie z garderoba (moze troche dziwne to polaczenie). Goraca prosba do Ciebie, jesli masz wycene tego domku w systemie gospodarczym, lub jakiekolwiek dodatkowe info (np. fotki juz wybudowanych) to prosze wyslij je do mnie. Nie wiem czy systemem gospodarczym zmieszcze sie w 400 tys zl z wykonczeniem na tiptop.

Pozdrawiam,

Michal