wicekK 22.08.2007 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Bardzo dziekuje za podpowiedzi.I jeszcze mam pytanko-czy docelowe drzwi wewnetrzne wstawiasz przed tynkowaniem czy po.Ociepleniowcy namawiaja zeby wstawic przed ale boje sie czy nie zostana uszkodzone. U mnie zarówno okna jak i drzwi będą wstawiane po tynkach wewnętrznych ( okna już są wstawione , drzwi dopiero szukam ). Przecież jak wstawisz to wszystko przed tynkowaniem , to masz jak w banku zniszczone . Tynkarze po prostu wracają po wstawieniu okien/drzwi i wyprawiają glify . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 30.08.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Zwracam sie do znawcy tematu- czy u siebie dawalaes bezpieczniki przepieciowe.Mnie elektryk kusi ale koszt jest wysoki i czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 30.08.2007 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Zwracam sie do znawcy tematu- czy u siebie dawalaes bezpieczniki przepieciowe.Mnie elektryk kusi ale koszt jest wysoki i czy warto? Fakt - wydajesz te kilka stówek i prawdopodobnie przez wiele , wiele lat nic się nie stanie ( normalnie przepięcia prawie się nie zdarzają ) i zapomnisz o tym wydatku . Aż tu nagle burza , pioruny , gaśnie Ci w domu światło - u sąsiadów jest a u Ciebie nie ma . Dzwonisz po elektryka - ten stwierdza uszkodzenie przepięciówki , wymienia ją ( ku... znowu kilka stówek ) . Następnego dnia rozmawiasz z sąsiadem - okazuje się ,ze padła mu plazma , komputer i coś tam jeszcze . A u Ciebie wszystko działa. Czy warto wywalać te kilak stówek ? Ja wydałem . Ty decyzję pdejmujesz sama . Aczkolwiek z drugiej strony : czy kiedykolwiek przepięcie uszkodziło ci coś w domu ? A może twoim znajomym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 30.08.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Przepiecia nic mnie nie uszkodzily.Bezpiecznik zastosuje tak dla bezpieczenstwa,choc znajomym wywalilo mikrofale i mieli taki bezpiecznik.Jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 30.08.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Przepiecia nic mnie nie uszkodzily.Bezpiecznik zastosuje tak dla bezpieczenstwa,choc znajomym wywalilo mikrofale i mieli taki bezpiecznik.Jak to jest? Po pierwsze : nie ma idealnych i stuprocentowych zabezpieczeń . Po drugie : jak już taki bezpiecznik instalować to tylko markowy - tu nie warto zaoszczędzać tych paru złotych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 30.08.2007 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 A mam pytanko :Gdzie kupujesz drzwi ?Interesują mnie wewnętrzne i zewnętrzne .No i najgorsze jest to , ze już trochę obejrzeliśmy i nie możemy się zdecydować . Jak coś się mojej żonie podoba to cena ..........A brama garażowa ? Chyba będzie Wiśniowskiego .Tu też - to co nam się podoba to 2-3 razy droższe .Bo tak naprawdę - wszystkie te segmentowe to straszne badziewie : pomiędzy dwoma cienkimi blaszkami pianka - i toto kosztuje 3-4 tysiące .Ładne może i jest ale dla potencjalnego złodzieja nie stanowi żadnej przeszkody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 31.08.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Bo tak naprawdę - wszystkie te segmentowe to straszne badziewie : pomiędzy dwoma cienkimi blaszkami pianka - i toto kosztuje 3-4 tysiące . Ładne może i jest ale dla potencjalnego złodzieja nie stanowi żadnej przeszkody. A ja zakładam, że jeśli znajdą się potencjalni złodzieje to będą atakować przez okno (o ile nie zniechęci ich alarmi i dajmy na to monitoring). Słyszałam, że są takie akcje - alarm wyje, a rabusie łapią co na wierzchu i znikają zanim pojawi się patrol. PS. Moje drzwi zewnętrzne (szkrzydło + dostawka boczna) będą mnie kosztowały coś około 5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 31.08.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 To ja juz nic nie wiem jako,ze na elektryce sie nie znam.Jkiej firmy powinien byc ten przepieciowy jako ten lepszy?Drzwi tez byly problemem i nadal sa.Otoz problem z kolorem.Ja wybralam cal model 282 z naswietlami.To bylo kiedy staly tylko fundamenty.Po wybudowaniu scian okazalo sie,ze architekt nie mial racji bo ledwo wleza 90 .Udalo sie odkrecic.Ale to byl kwiecienTeraz ich kolor dla mnie jest czerwony a nie meranti.I mimo,ze wykonanie super z gwarancja to problem z kolorem bo teraz wszyscy zloty dab.Na allegro jest reklama sklepu na Modlinskiej majasalon z drzwiami i mnie podobaly sie hiszpanskie Barcelona venge alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 31.08.2007 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Ja cały osprzęt elektryczny daję Moellera - wydaje mi się być dobry .I myślę , że Twój elektryk też tę firmę będzie polecał .A co do drzwi - właśnie podjęliśmy decyzję .Będą stalowe klasy C , okładane z zewnątrz płytą HDF fornirowaną dębem , od środka płyta meblowa . Kolor dobiorą nam do okien .Producentem jest firma Dorn , sprzedają na Bartyckiej .No i co ważne - w promocji kosztują niecałe 2500 - a ja potrzebuję dwoje takich drzwi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 01.09.2007 03:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 To cena drzwi dobra.Ja juz wybralam ale jeszcze czekam az zlaggodnieja i zgodza sie na ten ciemniejszy kolor.Ja tez potrzebuje 2 szt drzwi i w poniedzialek mam miec odpowiedz.Elektryka na ukonczeniu.Przepieciowka tez bedzie i alarmy.Koszty powalaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 02.09.2007 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Poczekaj na tynki , płytki , podłogi itp .O reszcie nie wspomnę .Same drzwi wewnętrzne mają mnie kosztować 15 do 25 tysięcy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 02.09.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Elektryka na ukonczeniu,podlogi dawno kupilam ale drzwi i tynki- tego jest jeszcze duzo do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 07.09.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Elektryka skonczona.Mials racje wszystkie wynalazki z firmy Moeller.Dodatkowo namowili mnie na sile przed budynkiem ( garazu nie mam).Tlumaczyli,ze jeszcze wylewki i tynki a nikt nie bedzie sie bawil betoniarka na 220. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.09.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Speek, lepiej mieć siłę.W naszym projekcie jest przewidziana i my chcemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 09.09.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Ale u Ciebie sie dzieje.Moi tynkarze nie przyjezdzaja i juz nie wiem co robic i gzdzie szukac innych.A moze dasz namiar na swoich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 09.09.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Ms,Sile na sile zainstalowali choc do konca nie jestem przekonana o potrzebie posiadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 09.09.2007 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 A ja myślę że ta siła to Ci się przyda : spawarka, betoniarka , jakaś krajzega , maszyna do cyklinowania parkietów .Jest sporo urządzeń do których jest potrzebna siła .Ja sobie w garażu gniazdo siłowe przewidziałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 09.09.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Wicek wy to chyba na tej budowie owsiki macie bo u was to budowa to błyskawica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 10.09.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Skoro juz jest to moze ,choc watpie,ze sie przyda?Bo i do czego.Krajzega nie ma u mnie zastosowaniaW perspektywie tynki .Chcialam gipsowe ale nie ma wody i juz trzeci wykonawca studni kopanej ucieka z tego parszywego terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 10.09.2007 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Wicek wy to chyba na tej budowie owsiki macie bo u was to budowa to błyskawica Nie owsiki tylko ludziki . A tak naprawdę to ja tam spędzam każdą wolną chwilę i to co potrafię ( albo przynajmniej tak mi się wydaje ) robię sam . Obecnie jestem w trakcie układania styropianu na podłogach . Za jakieś 2 dni skończę . A wydawało mi się ,że w 2 dni się z tym uporam . Niestety - miejscami strop nie jest poziomy i musiałem podsypywać piaskiem . Prowadząc po podłodze instalacje wodne i elektryczne ( w rurkach) nie zdawałem sobie sprawy , ze teraz muszę wycinać w styropianie kanały . Pół biedy jak jest po prostej , z łukami to jest zabawa . A wystarczyło kabelki poprowadzić przy ścianach , wodę prostopadle . Z piwnicą też mam zabawę : wystające ławy są nierówne . No i pojawił się problem - w jednym pomieszczeniu piwnicy ( w kotłowni ) podsiąka mi woda , w drugim jest sucho . Podejrzewam , że murarze nie zabezpieczyli ściany , albo styropianu nie dali . Tak czy owak - w środę rano przyjeżdża koparka i będą tę ścianę odkopywał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts