ms. 11.09.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 [...] Obecnie jestem w trakcie układania styropianu na podłogach. Za jakieś 2 dni skończę . A wydawało mi się ,że w 2 dni się z tym uporam. Niestety - miejscami strop nie jest poziomy i musiałem podsypywać piaskiem [...] A jak do tego wszystkiego ma się folia? Na piasek? Na instalacje? Przepraszam, za głupie pytania, ale jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić. Folia tylko na zakład czy dodatkowo łączysz brzegi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 11.09.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Mam podobny problem tez wylewka gorki i dolki ale poradzono nierownosci zalac betonem potem folia,rurki,styropian folia i siatka i dopiero wylewka.Czy dobrze?Najbardziej mnie martwi,ze wylewki trzeba krecic na budowie o mixokrecie moge zapomniec.Juz widze jakie beda "rowne",ze dodatkowo trzeba mase samopoziomujaca dawac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 11.09.2007 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Ja na wylewki wyrównujące nie mogłem sobie pozwoloć - leżą już instalacje .Ten piasek wzdłuż jednej ściany , pod folię ( taki bez kamieni , drobniutki ) i tam akurat żadnych instalacji na podłodze nie mam .A folia w całości na każde pomieszczenie - tak mi akurat wypada .Tam gdzie ją łączę to na zakładkę . Można kleić taśmą ale ja sobie darowałem .speek-z tą kolejnością to się zgadza - z tym że u mnie część instalacji jest pod folią ( już leżały i musiał bym ciąć folię ) zabezpieczone dodatkowo folią . Ja po zastanowieniu chyba zamiast siatki dam włókna polipropylenowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 11.09.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 jeszcze jedno - folia jakaś specjalna, gruba? cienka? dzięki za cierpliwość. Widać, jak na dłoni, że o wielu sprawach nie mam zielonego pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 11.09.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 speek, a dlaczego musisz zapomnieć o miksokrecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 11.09.2007 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 jeszcze jedno - folia jakaś specjalna, gruba? cienka? dzięki za cierpliwość. Widać, jak na dłoni, że o wielu sprawach nie mam zielonego pojęcia. Żebym to ja był kopalnią wiedzy to raczej nie . Pytałem natomiast w zaprzyjaźnionym składzie - zwykła czarna folia budoawlana jest podobno odpowiednio mocna , nie jest zbyt droga - taką kładę u siebie . No i trochę mnie uspokoił kierbud w kwestji tej wilgoci w piwnicy . Według niego problem bierze się z wypływającej z rynny wody . Ta ma najłatwiejszą drogę wsiąkania wzdłuż fundamentu ( jeszcze stosunkowo miękki piasek po wykopie ) i podsiąka na styku ściana/ława fundamentowa . Prawdopodobnie problem zniknie po odprowadzeniu deszczówki do studni chłonnej . Tymczasowo założyłem na rynnę kolano i odprowadziłem wodę na jakieś 3-4 metry od ściany : jeżeli będzie padać to efekt powinien być widoczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 11.09.2007 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 speek, a dlaczego musisz zapomnieć o miksokrecie? A bo panowie od miksokreta życzą sobie bieżącą widę i to o sporym wydatku . U mnie jest wykręcona studnia fi 100 mm i w niej jakaś kupiona za 80 zeta na stadioniie pompa zatapialna - taka do budowy . I podobno ona daje za mało wody do tego miksokreta . Na szczęście 25 m obok sąsiedzi mają już porządną pompę i będę się posiłkował wodą od nich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 11.09.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Widac ja musze tak jak drzewiej bywalo co naraza mnie na jeszcze wieksze koszty bo wylewki nigdy nie wychodza rowno.Po nich jeszcze musze dawac ta mase samopoziomujaca ,ktora wyrowna wszystkie niedociagniecia i nierownosci.A wody jak nie bylo tak nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.09.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 ale ze mnie Lola budowlana. Nie przypuszczałam, że do miksekreta potrzebna woda płynąca z siłą wodospadu. Co do podmakania - faktycznie obserwuj co się będzie działo w piwnicy po deszczach. My zaraz po odejściu dekarzy przedłużyliśmy tymczasowo rynny, ale i tak mocno wymywa ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 13.09.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Oj potrzebna,potrzebna .Chodzi glownie o cisnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 14.09.2007 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Co do podmakania - faktycznie obserwuj co się będzie działo w piwnicy po deszczach. My zaraz po odejściu dekarzy przedłużyliśmy tymczasowo rynny, ale i tak mocno wymywa ziemię. No właśnie - a mi się wydawało , ze w tak piaszczystym gruncie jak u mnie sama wsiąkliwość gruntu wystarczy . Teraz wodę odprowadziłem od ścian - na razie jednak nie pada ( i dobrze , bo mi jeszcze ściany w piwnicy nie wyschły ) . A z nowości budowlanych : uprzejmie donoszę , ze się u mnie dziś i jutro ścele po podłodze rura pex ( jak by ktoś nie wiedział - kładę podłogówkę ) . A w związku z tym : pod koniec przyszłego tygodnia WYYYYLEEEEWKIIIIII !!!!!!!!! Ostatnio wracam do domu między 21.00 a 22.00 , jesem padnięty . No ale za to efekty cieszą . Może jutro jakieś fotki zrobię to w wolnej chwili zamieszczę ( tu lub w dzienniku ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 16.09.2007 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Jak się Wam podoba taka podłoga ?.http://images29.fotosik.pl/82/48a70d39e885aa8dmed.jpgMojej żonie się podoba - nawet zapytała czy można by taką zostawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 16.09.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Zazdrość mnie ogarneła, ja też tak chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 16.09.2007 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Zazdrość mnie ogarneła, ja też tak chcę Służę radą - jeszcze przez kilka dni te rurki można będzie podziwiać . Potem zaleje je szara masa betonowa . z czasem też pojawi się jeszcze jedna warstwa - podłoga docelowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 16.09.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 To na Gwiazdkę przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 16.09.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Nabrales rozpedu.To ogrzwanie podlogowe super przygotowane pod zalanie.Czy bedziesz w salonie kladl kafle?Na dniach maja przywiezc wczesniej kupiony wklad kominkowy .Ciezki bo 150 kg i zastanawiam sie co z tym fantem zrobic.Nie chca juz go dluzej trzynac i musze zdecydowac czy ustawic juz w docelowym miejscu na pustakach i dopiero po tym rurki i wylewka? Jak Ty to widzisz?Pozdrwaiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 16.09.2007 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 To na Gwiazdkę przeprowadzka? Gdyby wszystko dało się tak szybko jak bym chciał ......... Rzeczywistość już kilkakrotnie pokazywała , że nie . Na siłę nie będę cisnął , ale może .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 16.09.2007 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Nabrales rozpedu.To ogrzwanie podlogowe super przygotowane pod zalanie.Czy bedziesz w salonie kladl kafle? W żadnym wypadku . Będzie deska barlinecka albo parkiet ( tylko cieńsza wrsja ) Na dniach maja przywiezc wczesniej kupiony wklad kominkowy .Ciezki bo 150 kg i zastanawiam sie co z tym fantem zrobic.Nie chca juz go dluzej trzynac i musze zdecydowac czy ustawic juz w docelowym miejscu na pustakach i dopiero po tym rurki i wylewka? Jak Ty to widzisz? Pozdrwaiam Jeżeli nie masz co z nim zrobić to ustaw .Tylko koniecznie zabezpiecz , zdejmij szybę . Z drugiej strony : w pustym pomieszczeniu łatwiej się pracuje , łatwiej wylewki porobić . Żeby się potem nie okazało ,że wylewka pod kominkiem nie jest poziomo czy coś w tym rodzaju . A 150 kg niestety nie przenosi się tak łatwo . Jak masz gdzie to lepiej daj gdzieś na przechowanie . A może ponegocjuj jeszcze ze sprzedawcą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 18.09.2007 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Uprzejmie donoszę co nastpuje : OKOŁO 1300 METRÓW PEX-a ZOSTAŁO ROZŁOŻONE NA PODŁOGACH , POŁĄCZONE W CAŁOŚĆ ZA POMOCĄ DWÓCH ROZDZIELACZY , W SUMIE 17 PĘTLI GRZEWCZYCH]Wygląda pięknie . Mam nadzieję , że tak samo pięknie będzie ogrzewać domek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 19.09.2007 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Dzialac z pewnoscia bedzie dobrze i bedziesz z tego ogrzewania zadowolony.Jedynie nie polozysz dywanikow i meble na wyzszych nozkach musisz miec.Mialam takie ogrzewanie sprawowalo sie dobrze ale z kafli nie bardzo bylam zadowolona to i tak zimny material. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts