tosinek 19.09.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Dzialac z pewnoscia bedzie dobrze i bedziesz z tego ogrzewania zadowolony.Jedynie nie polozysz dywanikow i meble na wyzszych nozkach musisz miec.Mialam takie ogrzewanie sprawowalo sie dobrze ale z kafli nie bardzo bylam zadowolona to i tak zimny material. A czemu meble na wyższych nóżkach? że niby się wypaczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 19.09.2007 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Według mojej wiedzy to z tymi nóżkami to chodzi o wymianę ciepła . Nie mniej jednak te nóżki nie muszą być wyższe : przy odpowiedniej wydajności podłogówki miejsca przykryte po nagrzaniu przestaną pobierać ciepło . Przecież grzanie polega na wymianie : ciepła podłoga oddaje energię zimniejszemu otoczeniu . W przypadku zrównania temperatur ciepło z podłogi nie będzie odbierane . Na tej zasadzie pod meblami podłogówka oddaje po prostu mniej ciepła . Ja rurek nie położyłem tylko pod szafkami kuchennymi , lodówką , kominkiem i szafą w wiatrołapie . Reszta będzie w zasadzie ogrzewana . Przdpokoje i mała łazienka na piętrze będą grzane gałązkami doprowadzającymi do pozostałych pomieszczeń ( wyszło całkiem niezłe pokrycie powierzchni ) . A w związku z tym została mi jedna para w rozdzielaczu na parterze . No i wykorzystując te wyprowadzenia oraz pozostały kawałek pex-a zrobiłem trochę podłogówki w garażu . Miał on być z założenia nie ogrzewany ale ... Po rozmowach ze znajomymi dałem to grzanie ( mniejsza groźba wilgoci ) . No i pojutrze - w piątek wszystko to pokryje równiutka ( mam nadzieję ) warstewka jastrychu . A glazurnik też już czeka .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 19.09.2007 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Byłbym zapomniał :Powstał też dziś daszek nad wejściem .Widziałem go w połowie , potem nie miałem już czasu .Ale jutro z rana jadę dokończyć styropian w garażu ( w części gospodarczej ) to go ocenię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 19.09.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Glazurnik, czy ty chcesz aby zazdrość zzżarła moje kości..................... Wicuś Sadysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.09.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 [...] Wicuś Sadysta Co prawda mnie też aż skręca, że u mnie się nic nie dzieje. Ale czekam na decyzję z banku. Ciekawa jestem co mi wynajdzie lub do czego się przyczepi analityk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 20.09.2007 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Glazurnik, czy ty chcesz aby zazdrość zzżarła moje kości..................... Wicuś Sadysta Właśnie , właśnie : Może to z tej zazdrości Nie zrastają się Twe kości A jak zazdrość minie To złamanie zginie Właśnie zjechali sziś wieczorem wylewkarze Obejrzeli dom i okazało się , że drzwi balkonowe na pięterku powinny być o co najmniej 1-2 cm wyżej - może jednak mi ich w wylewce nie schowają . Dokładniej okaże się jutro - po wyznaczeniu poziomów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 20.09.2007 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 [...] Wicuś Sadysta Co prawda mnie też aż skręca, że u mnie się nic nie dzieje. Ale czekam na decyzję z banku. Ciekawa jestem co mi wynajdzie lub do czego się przyczepi analityk. Współczuję walki z analitykami - ja na szczęście mam to już za sobą . Nie pamiętam - może już pisałem : "NAJSZYBSZY KREDYT" - tak go reklamowano w jednym z banków , załarwiałem bodajże 3 czy 4 miesiące . W końcu doszedłem do wniosku , że musisz bankowi udowodnić , że Ty tego kredytu nie potrzebujesz - wtedy oni Ci go dadzą . Dosłownie : jak po dostarczeniu kilkunastu zaświadczeń , ksera księgi przychodów , pitów operatu szacunkowego i czego tam jeszcze bank znowu coś ode mnie chciał , to im powiedziałem , że ja już tego ich kredytu nie chcę . Wówczas mój pan bankowiec zaczął za mną chodzić , prosić , że to już ostatni papierek . Poskutkowało - dałem im ten papierek i zaraz potem dostałem kredyt . Może to jest metoda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.09.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Właśnie bank postawił nas przed ścianą - póki nie przyniesiemy kopii kpir nie rozpatrzą wniosku. Mąż postawił warunek, że przyniesie ale z zamazanymi danymi klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 21.09.2007 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Serce mi skacze z radości - piwnica i pięterko zrobione , trwa wylewaniw ( a w zasadzie wysypywanie ) parteru .Mam świetną wiadomość dla speek .Do miksokreta wcale nie jest potrzebna woda z kranu . Może być woda w beczce .Widziałem na własne oczy : u mnie wodę nalewali do beczki i z tej beczki 2-2,5 wiaderka ręcznie do mieszalnika , do tego około 30 dużych łopat piachu i 2 worki cementu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 21.09.2007 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Właśnie wróciłem - ZROBIONE .Znaczy się podłogi betonowe w całym domu są .I ekipę wylewkarzy nawet do kina zawiozłem , na Katyń - jeden z nich ( szef ) statystował w tym filmie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 22.09.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Wicuś prześlij mi namiary na tych twoich miskokretów, drodzy byli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 22.09.2007 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Telefon do wylewek 501321439A płaciłem 12 zł za samą robotę , ze styropianem chyba 14 .Teraz może być trochę drożej - ja umawiałem się wcześniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 22.09.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Nie mam powodow nie wierzyc.U mnie bylo trzech miksokretowcow i zaden,zaden nie chcial sie podjac tej roboty bo nie ma wody pod cisnieniem.Beka duza wozona na przyczepie,do tego jest pompa- to moje wyposazenie niestety nie przekonalo do pracy wylewkarzy.Oni musza waz podlaczyc pod cisnienie no a w bece go nie ma.Ba nawet chcialam zalatwic woz strazacki co to juz ma odpowiednio mocne cisnienie ale postoj na tak dlugo nie byl mozliwy wiec ...czekam.Czy to Ci z Twojej ekipy mowili,ze bez cisnienia mozna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 22.09.2007 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Nie mam powodow nie wierzyc.U mnie bylo trzech miksokretowcow i zaden,zaden nie chcial sie podjac tej roboty bo nie ma wody pod cisnieniem.Beka duza wozona na przyczepie,do tego jest pompa- to moje wyposazenie niestety nie przekonalo do pracy wylewkarzy.Oni musza waz podlaczyc pod cisnienie no a w bece go nie ma.Ba nawet chcialam zalatwic woz strazacki co to juz ma odpowiednio mocne cisnienie ale postoj na tak dlugo nie byl mozliwy wiec ...czekam. Czy to Ci z Twojej ekipy mowili,ze bez cisnienia mozna? Specjalnie z myślą o Tobie pytałem - im wystarczy jakakolwiek woda . Zresztą sam widziałem - oni mają własną plastikową beczkę i z niej wiaderkiem zalewają tego moksokreta . Ja też jak dzwoniłem po wylewkarzach to prawie każdy pytał mnie o wodę i dlatego wydawało mi się na początku , że to ciśnienie jesyt im potrzebne . Myślę , że to może zależeć od maszyny . Ci moi mają maszynę na silnik spalinowy tak , że nawet prąd nie jest im potrzebny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 22.09.2007 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Jeżeli chodzi o zużycie :Piachu poszło około 25 T i cementu około 3,5 T .Dziś już chodziłem po nowych wylewkach , wieczorem dostały dawkę wody .Wracając jeszcze do wylewek .Kupiłem siatkę 10*10 cm bo mi miejscami rurki od podłogówki prężyły się do góry i myślałem , że tą siatką je docisnę . Tymczasem ta zaprawa z miksokreta jest taka gęsta , ze oni powciskali mi te rurki bez siatki ( na pięterku musiałem dać około 4 cm wylewki i o położeniu siatki mowy nie było - panowie mają włókno polipropylenowe i tam ono poszło , nawet plastyfikator mieli własny ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 22.09.2007 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Właśnie zgrałem zdjęcia .Tu pan Kazio zasypuje miksokreta .Po prawej widać beczkę - źródło wody .http://images23.fotosik.pl/86/91cb013fa6d8552fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 22.09.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Juz bardziej obrazowo to nie mozna Ja nie widzialam ich ustrojstwa ale dla nich bylo wazne woda i cisnienie.Moze mieli jakis inny sprzet ,stad moje poszukiwania nawet wozu strazackiego co by im dal mocy do tej wody. Igdyby nie prace u Ciebie zyla bym w nieswiadomosci,ze wylewki to tylko pod pelna para,a tak nie jest. Jeszcze raz dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 22.09.2007 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 A zatem dzwoń , rezerwuj termin bo tak od ręki to oni chyba czasu nie mają .Acha - szef nazywa się Konrad Ozimek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 25.09.2007 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 No i co moi mili powiecie na takie drzwi ?http://images29.fotosik.pl/88/945b2905723a8d35med.jpgWłaśnie 2 pary zostały dziś zamocowane .No i człowiek co je montował pochwalił moje wylewki .Aż się dziwił , że takie ładne wylewki a zacierane ręcznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 26.09.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Bardzo ładne!A i dom nabiera wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts