tosinek 26.09.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Super drzwi. Wicuś oj chyba nawiedzimy was w sobotę jeśli mozna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 26.09.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Tosinek, widzę że u Wicka na budowie to jesteś tak jakby zadomowiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 26.09.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Tosinek, widzę że u Wicka na budowie to jesteś tak jakby zadomowiona. Sąsiad w końcu, jak bym się uprała to ze starego domu nowy dom Wicka widzę. Jeszcze jestem z Rembertowa. Ot i tyle? A Wicek robi u nas za Męża Opatrznościowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 09.10.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Powiem jedno patrząc na bramę, a niech mnie, zajadę zobaczyć cudo na własne oczy, tym bardziej, że rechabilitant kazał jeżdzić na rowerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 09.10.2007 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Powinienem w sobotę być .Wcześniej zadzwoń .Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 10.10.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 doczytałam, jak rozwiązałeś sprawę czerpni powietrza. U nas ten pomysł upadł. Sprawą reku zajmiemy się dopiero w przyszłym roku i może w "międzyczasie" nas olśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 15.10.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Hej, trafiłam do Ciebie poszukując na forum klinkieru z Bogdanki. I w związkuz tym mam pytanie jaki to kolor ? Też będę miała brązową dachówkę (w kolorze gorzkiej czekolady) i waham się między jantarem melanż ryflowanym a carmelem melanż ryflowanym. Bardziej skłaniam się ku carmelowi. Jeśli mozesz zamieścic dokładniejsze zdjęcie klinkieru to będe Ci bardzo wdzięczna. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 15.10.2007 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Ten mój klinkier to taki melanż kolorystyczny ( jaśniejsze i ciemniejsze brązy ) .Jest to jakiś drugi gatunek , kupowany na początku roku , w czsie nagonki cenowej i braku wszelkich materiałów - częściowo używany zamiast zwykłej cegły ( połowę komina mam wymurowan z tego klinkieru ) .Wyglądał całkiem znośnie i był bardzo atrakcyjny cenowo - kupiłem więc na słupki frontowe i sobie stoi .Prawdę powiedziawszy , dziś bym się już poważniej zastanowił nad jej zakupem .No ale kupiłem i mam . Wyrzucać nie mam zamiaru .Jak popatrzysz w dzienniku na zdjęcia - komin jest z niej wybudowany , słupki na tarasie wejściowym też .Teraz zdjęcia samej cegły nie zrobię - całe palety są pofoliowane fabrtcznie a i pozostałe też są pofoliowane .Ale jeśli interesyje Cię zdjęcie np słupków z bloska - nie ma sprawy , mogę cyknąć i Ci wysłać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 27.11.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 WicKu a ty żyjesz w ogóle, czy Cię budowa już tak pochłonęła????Co slychać sąsiedzie? Kiedy http://www.teres.wroclaw.pl/obrazy/duze/32.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 27.11.2007 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Taaak ..........Do napełnienia tych kieliszeczków jeszcze trochę .A ja cóż - na razie dłubię sam .W ostatnim czasie , wykorzystując resztki desek zająłem się podłogą na strychu .I w zasadzie skończyłem .A w tak zwanym międzyczasie miałem okazję dwa razy spadać z jętek .Wszystko przez to , że wełna sprawia wrażenie stabilnego podłoża , chwila nieuwagi i ............już jesteś piętro niżej .Raz , spadając między jętkami złapałem się jednej i zawisłem - nic mi się nie stało , tylko musiałem poprawiać wełnę bo się oderwała .No i okazało się , że sznurek rolniczy nie jest w stanie utrzymać mojego ciężaru ( a należę raczej do szczupłych ) .Drugi raz był trochę gorszy w skutkach .Stanąłem na nie przybitej desce i ....... nie , nie spadłem - ale tak nieszczęśliwie się przewróciłem , że rypsnąłem o jętkę i od środy mam złamane szóste lewe żeberko .Bolało jak jasny gwint . Dziś już jednak jest lepiej i myślę o powrocie na plac boju .Tymczsem mam już w domu instalację gazową , stoi też skrzynka gazowa .Tylko jszcze gazu nie mam - myślę jednak , że za jakiś tydzień może mnie podłączą .Korzystając z nieróbstwa na budowie zacząłem się zastanawiać nad kotłem do CO i CWU . I nie mam pojęcia na jaki się zdecydować . Jedno wiem - ma być kondensacyjny .Kolejny problem to pompa do wody .Jest tego tyle , że człowiek głupieje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.11.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Problem wyboru kotła przerzuciłam na męża. Nasz domek jest mały, dla dwóch osób w sam raz. Mieścimy się w parametrach chyba wszystkich kotłów. O ostatecznym wyborze zdecydują najprawdopodobniej sprawy prozaiczne - cena, możliwość serwisu, dostępność marki i gwarancja jej trwania na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 28.11.2007 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Problem wyboru kotła przerzuciłam na męża. Nasz domek jest mały, dla dwóch osób w sam raz. Mieścimy się w parametrach chyba wszystkich kotłów. O ostatecznym wyborze zdecydują najprawdopodobniej sprawy prozaiczne - cena, możliwość serwisu, dostępność marki i gwarancja jej trwania na rynku. A ja trochę za późno zacząłem się rozglądać za tym piecem - bo właśnie do końca listopada sporo firm ma promocje i to takie po 20-30% , co przy cenie kotła np 6.000 daje zauważalną różnicę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.11.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 My nie będziemy kłaść sami instalacji. Często instalatorzy mają swoje dojścia i można przez nich kupić kocioł po korzystniejszej cenie. Chcieliśmy zrobić taki manewr z hydraulikiem, ale facet podpada na różnych frontach i zrezygnujemy z jego usług. Zostaliśmy w punkcie wyjścia - bez swojego hydraulika i bez jego ofert. pozdrawiam, marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 28.11.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Problem wyboru kotła przerzuciłam na męża. Nasz domek jest mały, dla dwóch osób w sam raz. Mieścimy się w parametrach chyba wszystkich kotłów. O ostatecznym wyborze zdecydują najprawdopodobniej sprawy prozaiczne - cena, możliwość serwisu, dostępność marki i gwarancja jej trwania na rynku. A ja trochę za późno zacząłem się rozglądać za tym piecem - bo właśnie do końca listopada sporo firm ma promocje i to takie po 20-30% , co przy cenie kotła np 6.000 daje zauważalną różnicę . mimo wszystko pojedź na Bartycką i pochoć po małych firmach , mojemu mężowi dawali upusty do 40 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 28.11.2007 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 mimo wszystko pojedź na Bartycką i pochoć po małych firmach , mojemu mężowi dawali upusty do 40 %A czy kupiliście ten piec ? Jeżeli tak to jaki - no i jakie kryteria zadecydowały ? Ja dziś byłem w dwóch firmach , jutro jadę jeszcze w jedno miejsce i może jakieś zdanie sobie wyrobię . Podstawowe kryteria : cena , jakość , serwis . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 29.11.2007 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 No to się pochwalę . Właśnie zdecydowałem , dałem zaliczkę i już wiem : bedę miał piec firmy WOLF. Taki kombajnik ( dwa w jednym ) CGS-20/160 . Z ceny katalogowej ponad 12.000 mam do zapłacenia prawie 8.700 . W tym mam czyjkę i sterowanie pokojowe , czujkę pogodową , w jednej obudowie piec kondensacyjny 20 kW i zasobnik warstwowy 90 l ( z racji sposobu wytwarzania CWU zastępuje 160 l ) . I nie muszę już ( poza pompką do cyrkulacji CWU ) zupełnie nic dokupować . Większość oferowanych na rynku urządzeń wymaga zwykle dokupienia różnych dupereli : a to jakieś grupy bezpieczeństwa , zawort zwrotne , czujki przegrzewu itp . Ja po prosu podłączam : 3 rurki od CWU ( zasilanie , pion ciepłej wody i cyrkulację ) , 2 rurki do CO ( zasilanie i powrót ) , gaz i ewentualnie rurkę do napełniania instalacji CO . No i oczywiście wkładam wtyczkę do gniazda 230 V . Pozostaje jeszcze komin : tu trzeba jeszcze 1.500 do 2.000 na wkłady ze stali nierdzwnej . No i grzejemy !!!!!!!!!!!!!!!! Teraz tylko czekam na gaz - i mam nadzieję , że za jakiś tydzień/półtora będę go miał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 17.12.2007 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Piec stoi , gazu brak , w domu zimno .Prawdopodobnie dopiero miedzy świętami a nowym rokiem mnie zagazują .No i alarm też już mam .Najgorsze , że mojej ślubnej zadna glazura nie powaliła z nóg - a chciałem jeszcze w tym roku , żeby troche tego watu odzyskać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 17.12.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Wicku podobno mały wat ma być też w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.12.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 o zwrot VAT można wystąpić raz w roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 18.12.2007 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 o zwrot VAT można wystąpić raz w roku. Ale podobno w tym roku się kończy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts