tosinek 20.03.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Wicku a z tynku jesteś zadowolony>>> Co to było? Majster - pol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 20.03.2008 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Wicku a z tynku jesteś zadowolony>>> Co to było? Majster - pol? Jak byś zgadła . Co do zadowolenia - sądzę , że dopiero po jakimś czsie się okaże . Na razie jest pięknie . Tylko za duże normy mają na grunt . Sąsiadom zostało , ja miałem od nich wziąć , zamówiłem mniej i mi wystarczyło , a nawet trochę zostało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.03.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 [...] I kto ma to poprawić ? Wiadomo - Wicek [...] hi, hi. Ja od poprawiania mam Darka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.03.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 i oczwiścieradosnych, pogodnych, pełnych uśmiechu napiękniejszych świąt w roku, gdy odradza i budzi się życie Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 22.03.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Radosnych i rodzinnych Swiat Wielkanocnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 19.04.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Donos: Wicek ma fajną elewację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.04.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Donos: Wicek ma fajną elewację Wicek wklej zdjęcia. Donos nas nie zadawala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.04.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 WicekK, domek prezentuje się super a Twoje zdjecie rozbawiło mnie do łez. Po prostu bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 20.04.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 http://images31.fotosik.pl/223/3b3091a2d0073c82med.jpg Boski Wicek, eh.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 01.05.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 To kiedy parapetówka???? I my też mamy taki szpanerski pyło żerny odkurzacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 01.05.2008 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 To kiedy parapetówka???? I my też mamy taki szpanerski pyło żerny odkurzacz Na razie jeszcze trochę prac mnie czeka . Obecnie na tapecie klinkier , następna faza to chyba płytki/schody wejściowe i taras . Nie mniej jednak TEN DZIEŃ zbliża się wielkimi krokami . A jak już masz ten odkurzacz przemysłowy to możesz go zaadoptować na odkurzacz centralny ( trzeba tylko parę rurek w ścianach dołożyć ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 02.05.2008 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 To kiedy parapetówka???? I my też mamy taki szpanerski pyło żerny odkurzacz Na razie jeszcze trochę prac mnie czeka . Obecnie na tapecie klinkier , następna faza to chyba płytki/schody wejściowe i taras . Nie mniej jednak TEN DZIEŃ zbliża się wielkimi krokami . A jak już masz ten odkurzacz przemysłowy to możesz go zaadoptować na odkurzacz centralny ( trzeba tylko parę rurek w ścianach dołożyć ) . O nie nawet nie powiemi o tym Wumilowi, bo znowu coś zmajstruje!!! Ostatnio pan Mirek odradzał nam zrobienie kraki ściekowej w łazience, argumentując, że jak wody w kratce nie ma to śmierdzi, a zapomina się nalewać doń wody. Co na to Wuimil................. a widzi Pan to się zrobi taki układ zalewowy, bierze kartkę do ręki i już projekcik gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.05.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Samodzielnie klinkier!Proszę, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 06.05.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Klinkier, płytki, reku, instalacje. Normalnie Bob Budowniczy Zazdroszę umiejętnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 06.05.2008 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Samodzielnie klinkier! Proszę, proszę. Tak , samodzielnie . I wierz mi - to nic wielkiego . Murowałem na gotową zaprawę do klinkieru . I jak przyjrzysz się fotkom w dzienniku to oceń sama jakość wykonania : - filary pod daszek budowali "zawodowi murarze " - wypełnienie między nimi ( czyli murek ) jest robotą gościa który robił to po raz pierwszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.05.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Przyjrzałam się - wyraźnie zawodowcom się spieszyło. 1:0 dla amatora. Swego czasu obserwowałam naszego majstra kiedy murował kominy. Pomocnicy mieszali tylko zaprawę. Dla mnie największą trudnością byłoby zachowanie pionów i poziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 07.05.2008 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Dla mnie największą trudnością byłoby zachowanie pionów i poziomu. Ja na oko też bym nie poradził . Na szczęście ktoś wymyślił poziomice i są wielce przydatne . Ja korzystałem z 3 rodzajów : 20 cm , 1 m i 2 m . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.05.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 My przy przyklejaniu styropianu też wspomagamy się poziomicami. Wybór mamy skromniejszy - 50 cm i 2 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 07.05.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Wicku -pytanie moje dotyczy "dalekiej przeszłości" -ale dopiero dzisiaj trafiłam do Twojego dziennika za pośrednictwem Tosi. Chodzi mi o podłogówkę- my za około m-c będziemy układali podłogówkę w całym domku -650m.b. rurek -mamy taki sam strop jak Ty -teriva. Czy podłogówka była przewidziana w projekcie? robiliście jakieś obliczenia obciążenia stropu? My na pomysł podłogówki wpadliśmy już po przykryciu dachu - iszczerze mówiąc nigdzie nie była ona uwzględniona przy konstrukcji budynku. Mąż mnie uspokaja -bo podobno zbrojenie w stropie było robione "na wyrost" i wszystko wytrzyma, ale ja się boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 07.05.2008 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Wicku -pytanie moje dotyczy "dalekiej przeszłości" -ale dopiero dzisiaj trafiłam do Twojego dziennika za pośrednictwem Tosi. Chodzi mi o podłogówkę- my za około m-c będziemy układali podłogówkę w całym domku -650m.b. rurek -mamy taki sam strop jak Ty -teriva. Czy podłogówka była przewidziana w projekcie? robiliście jakieś obliczenia obciążenia stropu? My na pomysł podłogówki wpadliśmy już po przykryciu dachu - iszczerze mówiąc nigdzie nie była ona uwzględniona przy konstrukcji budynku. Mąż mnie uspokaja -bo podobno zbrojenie w stropie było robione "na wyrost" i wszystko wytrzyma, ale ja się boje Wszystkie stropy są liczone z duuuuużym zapasem . Pomyśl - jedni na podłogi kładą deski nni wykładziny , a jeszcze inni ciężkie , grube płyty kamienne . I to strop ma wytrzymać . Wytrzymałością stropu się nie przejmuj - istotniejsze jest czy Ci się podłoga za bardzo do sufitu nie zbliży ( za nisko okna itp ) Jeżeli Cię to uspokoi : moje stropy nie uwzględniały "wagi podłogówki" . Przewidziałem tylko grubość ocieplenia pod nią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts