Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do Agnieszki i Wicka dziennika komentarze

wicekK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 345
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wicku a z tynku jesteś zadowolony>>> Co to było? Majster - pol?

Jak byś zgadła . Co do zadowolenia - sądzę , że dopiero po jakimś czsie się okaże .

Na razie jest pięknie .

Tylko za duże normy mają na grunt .

Sąsiadom zostało , ja miałem od nich wziąć , zamówiłem mniej i mi wystarczyło , a nawet trochę zostało .

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
To kiedy parapetówka???? I my też mamy taki szpanerski pyło żerny odkurzacz :D

Na razie jeszcze trochę prac mnie czeka .

Obecnie na tapecie klinkier , następna faza to chyba płytki/schody wejściowe i taras .

Nie mniej jednak TEN DZIEŃ zbliża się wielkimi krokami .

A jak już masz ten odkurzacz przemysłowy to możesz go zaadoptować na odkurzacz centralny ( trzeba tylko parę rurek w ścianach dołożyć ) .

To kiedy parapetówka???? I my też mamy taki szpanerski pyło żerny odkurzacz :D

Na razie jeszcze trochę prac mnie czeka .

Obecnie na tapecie klinkier , następna faza to chyba płytki/schody wejściowe i taras .

Nie mniej jednak TEN DZIEŃ zbliża się wielkimi krokami .

A jak już masz ten odkurzacz przemysłowy to możesz go zaadoptować na odkurzacz centralny ( trzeba tylko parę rurek w ścianach dołożyć ) .

O nie nawet nie powiemi o tym Wumilowi, bo znowu coś zmajstruje!!! Ostatnio pan Mirek odradzał nam zrobienie kraki ściekowej w łazience, argumentując, że jak wody w kratce nie ma to śmierdzi, a zapomina się nalewać doń wody. Co na to Wuimil................. a widzi Pan to się zrobi taki układ zalewowy, bierze kartkę do ręki i już projekcik gotowy.

Samodzielnie klinkier!

Proszę, proszę.

Tak , samodzielnie .

I wierz mi - to nic wielkiego .

Murowałem na gotową zaprawę do klinkieru .

I jak przyjrzysz się fotkom w dzienniku to oceń sama jakość wykonania :

- filary pod daszek budowali "zawodowi murarze "

- wypełnienie między nimi ( czyli murek ) jest robotą gościa który robił to po raz pierwszy .

Wicku -pytanie moje dotyczy "dalekiej przeszłości" :) -ale dopiero dzisiaj trafiłam do Twojego dziennika za pośrednictwem Tosi. Chodzi mi o podłogówkę- my za około m-c będziemy układali podłogówkę w całym domku -650m.b. rurek -mamy taki sam strop jak Ty -teriva. Czy podłogówka była przewidziana w projekcie? robiliście jakieś obliczenia obciążenia stropu? My na pomysł podłogówki wpadliśmy już po przykryciu dachu - iszczerze mówiąc nigdzie nie była ona uwzględniona przy konstrukcji budynku. Mąż mnie uspokaja -bo podobno zbrojenie w stropie było robione "na wyrost" i wszystko wytrzyma, ale ja się boje :roll:

Wicku -pytanie moje dotyczy "dalekiej przeszłości" :) -ale dopiero dzisiaj trafiłam do Twojego dziennika za pośrednictwem Tosi. Chodzi mi o podłogówkę- my za około m-c będziemy układali podłogówkę w całym domku -650m.b. rurek -mamy taki sam strop jak Ty -teriva. Czy podłogówka była przewidziana w projekcie? robiliście jakieś obliczenia obciążenia stropu? My na pomysł podłogówki wpadliśmy już po przykryciu dachu - iszczerze mówiąc nigdzie nie była ona uwzględniona przy konstrukcji budynku. Mąż mnie uspokaja -bo podobno zbrojenie w stropie było robione "na wyrost" i wszystko wytrzyma, ale ja się boje :roll:
Wszystkie stropy są liczone z duuuuużym zapasem .

Pomyśl - jedni na podłogi kładą deski nni wykładziny , a jeszcze inni ciężkie , grube płyty kamienne . I to strop ma wytrzymać .

Wytrzymałością stropu się nie przejmuj - istotniejsze jest czy Ci się podłoga za bardzo do sufitu nie zbliży ( za nisko okna itp )

Jeżeli Cię to uspokoi : moje stropy nie uwzględniały "wagi podłogówki" .

Przewidziałem tylko grubość ocieplenia pod nią .