kachna28 08.05.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Baaardzo Ci dziękuję -skoro Tobie sufit nie spadł na głowę -to może i nam nie grozi No z tymi oknami to faktycznie mogą byc o ok 7-9cm za nisko -ale myślę że komfort z podłogówki nam to wynagrodzi Dobrze, że chociaż podnieśliśmy ściankę kolankową na 125cm -bo w proj. była 70cm -to by była katastrofa ! Szkoda, że tak późno tu trafiłam -bo niestety w nieświadomości kupiliśmy pod podogówkę styropian ,jaki odraszasz -a tak chciałam dac włókna i plastyfikator zamiast siatki... zobaczymy -mnoże nam klipsy nie będą "wyskakiwały" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 08.05.2008 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 niestety w nieświadomości kupiliśmy pod podogówkę styropian ,jaki odraszasz -a tak chciałam dac włókna i plastyfikator zamiast siatki... zobaczymy -mnoże nam klipsy nie będą "wyskakiwały" ? Te wyskakujące klipsy to nie tragedia - po prostu goście od wylewek muszą rurki powciskać pod beton . Jedyne ryzyko to takie , że instalacja nie będzie płasko i mogą być problemy z odpowietrzeniem przy napełnianiu ( tak było u mnie ) . Ja na piętrze mam zaledwie 4 cm wylewki ( a miejscami pewnie nawet mniej ) , mam dane włókna , bez siatki i jest w porządku . No i jeżeli możecie to jak najgrubsza warstwa styropianu na parterze ( ja mam 4*5 cm ) aby jak najmniej ciepła wędrowało do gruntu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.05.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Nasi hydraulicy krytyczne miejsca (czyli takie z wyskakującymi klipsami) obciążali, żeby rurki odpowiednio się ułożyly. Wylewkarze sami potem uprzątnęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 09.05.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 No i jeżeli możecie to jak najgrubsza warstwa styropianu na parterze ( ja mam 4*5 cm ) aby jak najmniej ciepła wędrowało do gruntu . Cholerka -my kupiliśmy 2x6cm więcej "nie wejdzie" -okno tarasowe..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 29.07.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Kłania się GWC rurowe. Mąż zaczął kopać jeszcze jesienią i mniej więcej w połowie zastała nas zima. Pomyślałeś jak gustownie wykonać czerpnię powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 30.07.2008 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Kłania się GWC rurowe. Mąż zaczął kopać jeszcze jesienią i mniej więcej w połowie zastała nas zima. Pomyślałeś jak gustownie wykonać czerpnię powietrza. A czerpnie to już dawno kupiłem - blaszane , w Alnorze . Myślę zeby je ewentualnie pomalować , no i rurę wychodzącą z ziemi też może pomaluję . Na razie zakopałem jakieś 18 metrów . Będzie jeszcze 5-7 . Myślę ,że powinno wystarczyć . W razie czego zrobię w połowie małego żwirowca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 31.07.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 U nas wejdzie chyba ze 40 m. Po drodze będą dwa lekkie zakręty po 45 stopni.Niebawem zabierzemy się do roboty, żeby położyć rury przed montażem jednostki centralnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 31.07.2008 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 U nas wejdzie chyba ze 40 m. Po drodze będą dwa lekkie zakręty po 45 stopni. Niebawem zabierzemy się do roboty, żeby położyć rury przed montażem jednostki centralnej. A moje reku już dawno pracuje tylko z czerpni bez GWC . Wymaga jeszcze trochę dopieszczenia - to jednak potem . Chwilowo kończą mi kuchnię , ja robię schody wejściowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.08.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Idziecie jak burza To kiedy przeprowadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.09.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Puk! Puk!Co nowego? Strasznie guzdrzemy się z naszą budową. Większość zaczynającym w 2007 już mieszka. A my powolutku, ale stale do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 14.09.2008 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Witam .Początkowo zamierzaliśmy przeprowadzać się przed 1 września - niestety wystąpiło już u mnie zmęczenie materiału i tempo prac spadło . Ale na dziś sytuacja już się klaruje i wygląda na to , że pod koniec września/poczatek października powinno się udać .A sytuacja wygląda nastepująco :Wnętrza pomalowane na gotowo ( tymczasem na biało - jak pomieszkamy rok -dwa to wymyślimy sobie kolory )Ceramika łazienkowa pomontowana - właśnie w poniedziałek prawdopodobnie dostanę baterie i zaraz je zamontuję .Kuchnia w zasadzie kompletna - lada moment do kompletu ma dojechać stół i krzesła .Czekamy na meble do sypialń dziecięcych i salonu - nasza sypialnia od piątku czeka w sklepie - trzeba podjechać , dopłacić , przywiozą i można składać .Schody wejściowe i taras - zrobione na gotowo .Jeszcze brak osprzętu elektrycznego - ale w zasadzie został wybrany : podliczyć dokładnie ilości , pojechać , kupić , zamontować .Zagospodarowanie działki - prawie zerowe : będziemy robić mieszkając .Dwa żyrandole już kupione , właśnie jesteśmy na etapie poszukiwań .W zasadzie to się przeprowadzamy jak bedą mebelki .A że większość kupiona w jednym miejscu ( taki wiekli skład UFO pod Mińskiem Maz. ) to czekamy na skompletowanie zamówienia i wszystko bedzie jednym transportem - za tydzień / dwa , może trzy (jeden z producentów się nie wyrabia ) .Tak to wygląda w telegraficznym skrócie .Na obszerniejsze relacje nie mam czasu i zaciecia .Kilka zaprzyjaźnionych wątków jednak śledę i co jakiś czas się odzywam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 15.09.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 A ja myślałam, że dom sprzedaliście czy, co.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 15.09.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 A ja myślałam, że dom sprzedaliście czy, co.... A pani to przypadkiem domu nie sprzedała Wicku, kiedy będą zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 16.09.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 A ja myślałam, że dom sprzedaliście czy, co.... A pani to przypadkiem domu nie sprzedała Wicku, kiedy będą zdjęcia? nie sprzedała, tylko od 6 tygodni wożę się z elewacją, panowie rtobią bonie, glazurnik szaleje a jutro mam szambo i jestem tak zarobiona, że nie mam czasu pisać, zresztą tak nikt nie czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 17.09.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 No ja zaglądam a tam nic, kompletna cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 17.09.2008 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 A ja myślałam, że dom sprzedaliście czy, co.... A pani to przypadkiem domu nie sprzedała Wicku, kiedy będą zdjęcia? nie sprzedała, tylko od 6 tygodni wożę się z elewacją, panowie rtobią bonie, glazurnik szaleje a jutro mam szambo i jestem tak zarobiona, że nie mam czasu pisać, zresztą tak nikt nie czyta I ja czasem też zaglądam . No i zarobiony jestem na maksa . Najgorsze , że taka dłubanina zajmuje czas a efekty mało widoczne . Dziś na ten przykład dokończyłem wieszanie umywalek , pomontowałem baterie i popołudnie minęło . A jak przyjdzie pojeździć za oświetleniem ( większość już mam ) to czas płynie i efektów zero ( jak się nic nie kupi ) . Sesje foto chwilowo zawiesiłem - brak czasu . Jak mnie najdzie to popstrykam i opublikuję . Tymczasem pozdrawiam wszystkich i życzę szybkich postępów prac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 16.11.2008 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 [wpis przeniesiony z "dziennika"] Witam , Mam pytanko w sprawie okien, tez zamierzam kupic okna Avante. Jaka to nazwa okleiny? Z grory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam Piotrek http://forum.muratordom.pl/uzytkownik69765.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 12.12.2008 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 No wreszcie mogę się odezwać - po przeszło półtoramiesięcznej walce z tp mam "okno na świat" .I MAM ZASZCZYT POINFORMOWAĆ WSZYSTKICH O NASTĘPUJĄCYM FAKCIE OD 19 LISTOPADA MIESZKAM- i co Wy na to . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 12.12.2008 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Decyzja była szybka - dwa dni i przeprowadziliśmy się .Jest jeszcze co prawda sporo do zrobienia ale...: wnętrza są gotowe , mebelki na miejscu ( z czasem coś tam się jeszcze dokupi ), firanki jeszcze nie we wszystkich oknach , kostki i ogrodzenia też jeszcze nie ma .Ale każdy ma swój pokój, rano nie ma kolejek do łazienki - po prostu przestrzennie i wygodnie .Gdyby tylko jeszcze te dojazdy.... ech rozmarzyłem się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 12.12.2008 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 [wpis przeniesiony z "dziennika"] Witam , Mam pytanko w sprawie okien, tez zamierzam kupic okna Avante. Jaka to nazwa okleiny? Z grory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam Piotrek http://forum.muratordom.pl/uzytkownik69765.htm A co do okien to wydaje mi się , że to orzech . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts