wicekK 04.02.2007 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Śnieg się rozpuścił , temperatury raczej dodatnie , robota stoi .Rozmawiałem z kierbudem - ściany piwnic i fundamenty z bloczka można by robić , stropu nie zalecał (musi byś ze 2 tygodnie na plusie żeby dobrze związał .Wykonałem telefon do ekipy , powiedziałem co można zrobić .Stwierdzili że na 2-3 dni to jechanie jest bez sensu - zwłaszcza że nie ma gwarancji pogody .W związku z powyższym , mając nadzieję że wiosna będzie szybko , odłożyliśmy budowę do marca .Tymczasem pracuję koncepcyjnie ( no nie tylko ) .Jeszcze tego pie... kredytu nie załatwiłem - choć na dniach mam go już mieć .Oczywiście jak coś się będzie działo to relacje będą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 06.02.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Hi, hi o mały włos byśmy nie zostali sąsiadami, mieliśmy kupić działkę po drugiej stronie, w lasku ale nie kupiliśmy bo była lesita i za droga, za to będziemy nie daleko, na Wesołej. Uwielbiam te okolice, od 10 lat mieszkamy po drugiej stronie torów (patrząc od Ciebie). Mam pytanie czy twój kierownik to porządny gość?? Jeśli takto proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.03.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Widzę, że mocno działasz w temacie "rekuperator tymi ręcami zrobiony". Powodzenia! Ile razy patrzę na zdjęcia wstawione do dziennika, nie mogę nie zauważyć tych bloków za płotem. Jak już się wybudujesz, z której części domu będziesz miała widok na bloki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 16.03.2007 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 tosinek - namiary na kierownika poszły na prv Ile razy patrzę na zdjęcia wstawione do dziennika, nie mogę nie zauważyć tych bloków za płotem. Jak już się wybudujesz, z której części domu będziesz miała widok na bloki? W zasadzie to ja tych bloków widzieć nie muszę .Dopiero jak wyjdę na taras to mam je po prawej - pod kątem 45 stopni . Posadziłem już kilka brzózek , może z czasem zamienię je na jakieś iglaki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 27.03.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Czas rozejrzeć się za oknami , drzwiami zewnętrznymi i ekipą do prac wykończeniowych . Hydraulikę i chyba elektrykę zrobię sam - do tego jednak potrzebuję zamknąć dom . Będą potrzebni fachowcy od wylewek , tynkarze ( i kto jeszcze ?) . Ekipę do robienia więźby mam już zaklepaną : koniec kwietna/początek maja . No i dylemat : czy dach robimy na gotowo , z dachówką ? - a jak kasy zabraknie ? , może lepiej zostawić pod papą ? Przy szalejących obecnie cenach trudno określić ile pochłonie wykończeniówka . Dzisiaj pani Zyta powiedziała, że od przyszłegoroku Vat na materiały wykończeniowe będzie wynosić 22% więc jednak dach zrobimy w tym roku, choć podobnie jak ty rozważamy papę. A najlepiej kupować wszystko, jak twierdzi nasz wspólny kierbud u producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 27.03.2007 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Nie wiem czy to nie za szybko - jak kaski starczy ( wreszcie dostaliśmy kredyt ) to ja bym chciał w tym roku na gotowo .Ale czy tynki nie będą pękać , czy płytki nie będą odpadać - podobno lepiej jest budynek wysezonować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 29.03.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Nie bywalam na forum a tu takie postepy.Nie martw sie o sezonowanie.Ja mieszkałam w takim świeżym domu nic nie kafle nie odpadły i peknięć nie było.Jedyne pęknięcie pod parapetami w salonie ale były za ciasno osadzone.We znaki dało sie wietrzenie.Gratuluje tak szybkich postępów w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 29.03.2007 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witaj speek - a ja zaglądam do Twojego dziennika i też jakieś postępy masz .Tak sobie myślę - Ty piszesz że masz większość materiałów , nawet te na wykończeniówkę .Podrzuć trochę namiarów : okna , drzwi , płytki , armatura łazienkowa itp .Ja jak na razie to mam tylko na stan surowy - czas chyba jednak pomyśleć o zamknięciu budynku i o wnętrzach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 30.03.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 I co z tego,ze mam duzo wykonczeniówki jak powalili mnie ceną betonu.Na moje ławy potrzeba B20 - 25 m3 po 230 za m3 plus wat plus pompa 550 +wat i transport po 110+wat.Nie mogłam wceśniej załatwic i zapłacić bo na materiały płynne nie przyjmowali zamówień.Namiary wysyłam na priw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 30.03.2007 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Poszukaj - ja na strop nad piwnicą płaciłem po 220 netto +350 pompa - żadnych dodatkowych kosztów .I żeby było śmieszniej : za betoniarni o kilometr byłoby dużo drożej niż 10 km .A trochę tego betonu w sumie na dom idzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 31.03.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Wicku a skąd brałeś beton, rozumiem, że nie z Kawęczyńskiej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 05.04.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Wicku a gdzie ty kupujesz stal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.04.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Wicku, bardzo ładnie idzie budowa. Ostatnio pisałeś o wylewaniu, zalewaniu i pomyślałam sobie, że dla inwestora ważniejsze od dyngusa jest zalanie betonem. Wszystkiego najlepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 05.04.2007 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Wicku a gdzie ty kupujesz stal? Stalą handluje mój znajomy pod Mińskiem Mazowieckim Piotrek 602-393-400 . Jak powiesz że od Wicka to może będzie łatwiej gadać . Beton z kolei przywożą mi z Majdanu 22-789-02-08. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 05.04.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 To my jutro wpadniemy, jak wrócę z zakupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 06.04.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 to ja melduję, że myśmy byli i rzeczywiście domek a raczej jego część stoi. Powodzenia, mam nadzieję., że się niedługo spotkamy. Najbardziej zdziwiło mnie, że materiał leży na działce i nic się nie dziejehttp://www.ukrop.com/img/ukrfolk/bervy/pisanka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 06.04.2007 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Mam sąsiadów co mają oko na wszystko .Sam też często zaglądam .Jak na razie (oby nie zapeszyć) faktycznie spokój . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 21.04.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Domek Ci błyskawicznie urósł, a nie zostało Ci stempli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 22.04.2007 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Stemple jakieś zostały - mam jednak na nie kupca .Mogę jednak w poniedziałek spytać na kiedy mu będą potrzebne .A może spytam swego sąsiada - u niego coś leży ( chyba krótkie ) .Jak coś będę wiedział to Ci napiszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 22.04.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Długie potrzebuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts