piohal 28.04.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Hej Wiceek. Codziennie mam okazję widzieć Twoje postępy na budowie, bo mieszkam na tym osiedlu !!!! A budować będziemy się w Jabłonnie. Życzę powodzenia !!!! Gdybyś mógł napisać z ciekawości na priv za ile nabyłeś działeczkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 02.05.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Witam, no proszę, weekend majowy, wszyscy labują, a u Was praca pełną parą. Gratuluję kolejnych postępów w etapach prac... U nas więźba po długim weekendzie. Pozdrawiam JM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 03.05.2007 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Dziś świętuję ( odpoczywam ) .Moja więźba już prawie cała - resztę wykonają przy deskowaniu ( tak koło środy/czwartku )w następnym tygodniu .Jak na razie to moi dachowcy pracowali we czterech 3 dni .Z tempa ich pracy wychodzi że jeszcze jeden dzień potrzebują do zakończenia .Zobaczysz julienx jak szybko dom nabiera kształtu po dołożeniu dachu/więźby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 09.05.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witaj,O jak pieknie domek rosnie.U mnie tez się dzieje i dochodze do stropu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 09.05.2007 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 A ja prawdopodobnie do końca tygodnia będę miał wydeskowany i pokryty papą dach .Tylko ciągle nie mam z czego ścianek działowych zrobić - magiczne 3 palety połówek suporeksu nadal poszukiwane !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 09.05.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 POszukujesz suporku na dzialowki ? daj znanc na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 18.05.2007 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Suporeks już kupiony , dach pokryty papą , trwa prodykcja ścianek działowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 05.06.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 WicekK Gratuluje sprawnej budowy! Z uwagą śledzę przede wszystkim Twoje boje z reku, bo tez sam planuję zrobić swoją instalację. Mam pytanie - co Ty robisz, że masz tyle czasu na budowę? A także - jak oceniasz swoją ekipę? Nie wiesz, czy mają juz pracę do końca roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 05.06.2007 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 WicekK Gratuluje sprawnej budowy! Z uwagą śledzę przede wszystkim Twoje boje z reku, bo tez sam planuję zrobić swoją instalację. Mam pytanie - co Ty robisz, że masz tyle czasu na budowę? A także - jak oceniasz swoją ekipę? Nie wiesz, czy mają juz pracę do końca roku? Każdą wolną chwilę poświęcam budowie - trochę przez to zaniedbuję interes - znaczy się nie tak do końca , żona mnie częściowo wyręcza . Co do ekipy : ja jestem w zasadzie zadowolony - robota wykonana sprawnie , cena bardzo przyzwoita . Oczywiście jakieś tam zastrzeżenia można by do nich mieć , ale raczej drobne - wiadomo , fachowców trzeba pilnować . Sami natomiast dostrzegali drobne błędy projektu , informowali i proponowali rozwiązanie - im w zasadzie żaden kierbud ani inspektor nadzoru nie jest potrzebny . Wiem że teraz budują ( właśnie wczoraj układali strop), coś tam na potem chyba mieli . Zadzwoń , będziesz wiedział : Marian 603-568-773 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 05.06.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 No tak - nie ma to jak byc sobie sterem i okrętem. Ja tegoroczne wakacje poświęce na budowę, ale widzę już, że mi nie starczy - 26 dni to nie tak dużo Dzięki za kontakt. Powiedzieć, że od Wicka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 06.06.2007 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Cóż - ja w tym roku wakacje też na budowie .No ale jak dobrze pójdzie i kaski starczy .....to może gwiazdka we własnym domu .Najgorsze , to teraz robory moc - efektów natomiast nie widać .Jak budowlańcy skończyli to był porządek ( w miarę - nie licząc kupy desek z gwoździami , z rym się już uporałem), teraz kucie , łatanie i znowu trzeba sprzątać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 16.06.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Przed chwila zajrzalam do Twojego dziennika i przyjrzalam sie dobrze zdjeciom.Patrze i oczom nie wierze.W moich komentarzach pisales o problemach z dachem i ze musisz go rozbierac.Wyszly za niskie pomieszczenia?A jak mialy nie wyjsc jezeli przed zalaniem stropu nie zrobiles poduszki betonowej i wienca!! Zapedzilam sie -przepraszam.Kierownika obciazyc i murarzy.Z calego serca wspolczuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 17.06.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Przecież wieniec jest - wyraźnie widać zbrojenie ułożone przed zalaniem stropu. A poduszka? Jaka poduszka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 17.06.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Oj depi- jeszcze przed budowa musisz sie podszkolic.Poduszka betonowa jest zebraniem cuzamen wszystkich scian.Czyli pustaki koncza sie opaska betonowa ze zbrojeniem( 17 cm)i na to idzie szychta bloczka betonowego lub suporka i dopiero nadmurowka kolankowa zbrojona co 80 cm- przeciez to dom z poddaszem uzytkowym.I o tyle trzeba podniesc dach i wiezbe, aby pomieszczenia mialy wysokosc zgodna z projektem.Przeciez pojdzie jeszcze ocieplenie i wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 17.06.2007 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Tej źle wymurowanej ścianki kolankowej nie ma w projekcie .Pan architekt nie dał jednego przekroju w którym by ten szczegół był widoczny i zwymiarowany .Murarze byli , oglądali i są gotowi dokonać niezbędnych poprawek i przeróbek .Jutro wieczorem , po spotkaniu z dachowcami , będę wiedział ( mam nadzieję ) co mnie czeka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 17.06.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 I co z tego,ze poprawiaA Twoje koszty?Stracony czas i nerwy.Ja teraz juz wiem,ze gotowy projekt trzeba dokladnie analizowac i pytac ,pytac i poprawiac. Za co architekci biora tak duza kase? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 17.06.2007 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Wychodzi na to że zanim zaczniesz budowę musisz poznać tajniki architektury , murarki , ciesielki i wszystkich innych pokrewnych zawodów .Tylko za co oni wszyscy biorą kasę ???Mam nadzieję że ci dachowcy przyznają się do winy i zgodzą się poprawić - no i że materiał na dach nie został zmarnowany . Zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 19.06.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Jak wypadly negocjacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 19.06.2007 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Jak wypadly negocjacje? Podobno szef miał wypadek , ma uszkodzony samochód - spotkanie zostało przełozone na następny poniedziałek .( Mam tylko nadzieję że to nie wykręty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 20.06.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Dla mnie to podejrzane.Powinienes spotkac sie z kierownikiem i omowic ten proble.Powinien podsunac mozliwe rozwiazania i dopiero negocjacje z ekipa.Ustalil to z kierbudem.A zalodze zepsul sie samochod ? to niech wezma taksowke a jak nie to sam po nich pojedz.Nie daj sie wpuszcac w terminy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts