tosinek 20.08.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Że się wtrącę,mam z tą złamaną nogą jechać na Stary czy wreszcie pokażesz nam te okna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 20.08.2007 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Że się wtrącę,mam z tą złamaną nogą jechać na Stary czy wreszcie pokażesz nam te okna??? Wielce współczuję z powodu tego gipsu . Jestem na budowie codziennie , przez kilka godzin , mogę podjechać i Cię zabrać . A zdjęcie jakieś zrobiłem , może zaraz ściągnę je do fotosika i postaram się zamieścić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 20.08.2007 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Zaskoczyłeś mnie. Tak się składa, że chcę kredyt na konkretną kwotę i układam kosztorys pod te pieniądze. Ale radę zapamiętam! Ja też chciałem konkretną kwotę . W BGZ ( tam brałem kredyt ) poczatkowo kazali mi rozpisać tę kwotę na poszczególne etapy prac . Ostatecznie jednak musiałem wziąć większy kredyt . Wyglądało to tak , że bank zażyczył sobie operat ( taka fachowa wycena przedsięwzięcia ) . Mimo znajomości za diabła nie wychodziła im taka niska kwota i musiałem zwiększyć kwotę kredytu . Bo generalnie bank daje Ci kredyt na wybudowanie CAŁEGO DOMU lub na wykończenie , nie dają na rozpoczęcie . Ich interesuje tylko wykończenie domu za pożyczone pieniądze . Owszem , niektóre banki dają ( a może dawały ) np 150.000 zł kredytu na całą budowę i wówczas w kosztorysie rozpisuje się całą inwestycję tak , aby wyszło te 150 tysięcy . Zresztą zaraz poszukam - jak znajdę to Ci wyślę taki kosztorys . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 20.08.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Że się wtrącę,mam z tą złamaną nogą jechać na Stary czy wreszcie pokażesz nam te okna??? Wielce współczuję z powodu tego gipsu . Jestem na budowie codziennie , przez kilka godzin , mogę podjechać i Cię zabrać . A zdjęcie jakieś zrobiłem , może zaraz ściągnę je do fotosika i postaram się zamieścić . to może z Karlosem wpadniemy jak znajdziemy klinkier bo choć powinnam siedzieć w domu to zaczynamy latać za wykończeniówką a ja siedzę cały dzień przed kompem i robię wizualizacje, brr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 20.08.2007 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Zapraszam - tylko zadzwoń proszę wcześniej - no i byle nie w środę bo mnie na ogół nie ma .Coś mi się neostrada wiesza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 20.08.2007 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 No i skoro udało mi się wgrać te zdjęcie to je publikuję .Tak wyglądał dom wczoraj . No moze tych okien tak dokładnie nie widać .Ale są .http://images24.fotosik.pl/65/32ae398f343d50d8med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 20.08.2007 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 I jeszcze coś dla ms.http://images24.fotosik.pl/65/5ffcb9ce17160e89med.jpgOto najprostszy formularz kosztorysu .Bierzesz kalkulator , zakładaną kwotę kredytu i korzystając z podanych proporcji procentowych w 2 minuty masz kosztorys . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 20.08.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 20.08.2007 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Okna dodają uroku - nieprawdaż ?No i jak wpadniesz ( wpadniecie ) to się tynkami pochwalę - wyszły ekstra .No i właśnie trwają prace nad pokryciem dachu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 21.08.2007 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Okna bardzo ladne i takie podobne do moich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.08.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Tu ms.tego mi było trzeba! Bardzo dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 21.08.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Czy u Ciebie wstawiajacy okna dawali tasme paroprzepuszczalna miedzy pianke od zewnatrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 21.08.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Okna dodają uroku - nieprawdaż ? No i jak wpadniesz ( wpadniecie ) to się tynkami pochwalę - wyszły ekstra . No i właśnie trwają prace nad pokryciem dachu . Może wpadniemy w czwartek jak będziemy jechać do ortopedy. Tylko tak całego nie zwiedzę, schody nie dla mnie, buu. A co to za okna, proszę o zbliżenie, długo czekałeś na realizację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 21.08.2007 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Czy u Ciebie wstawiajacy okna dawali tasme paroprzepuszczalna miedzy pianke od zewnatrz? Żadnej taśmy nie dawali . A jaką ona ma pełnić rolę . Moje okna są zamontowane "na styropianie " w ścianie 3W . Tynkarze obmurowali je z zewnątrz , w środku zresztą też ( co prawda jeszcze nie wszystkie ) . No i zaraz zaczną tynki zewnętrzne . Właśnie wczoraj zamówiliśmy kolor -akryl z Majsterpolu ( chyba ) , baranek drobny , żółty A080 . Widzieliśmy na budynku - z brązowymi oknami prezentuje się świetnie . Jalościowo ponoć bardzo dobry - no i wyjdzie mi około 10 zł/m2 + robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 21.08.2007 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 A moje okna nazywają się Avante , brąz obustronny bodajże ( kolorystyką wykończeniówki zajmuje się moa ślubna ) .Ja jestem od czarnej roboty , nadzoru itp.Obecnie poszukujemy drzwi wewnętrznych ( chyba raczej drewnianych ) i w miniony piątek trafiliśmy do producenta ( koło Makowa Maz ) , mają spory wybór modeli : sosna 1100 zł , meranti 1400 zł/szt .Ale powyżej 10 szt meranti może być w cenie sosny .Do tego montaż 100zł/szt .Chyba się zdecydujemy , musimy tylko jeszcze ustalić szczegóły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 21.08.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 To ja juz nie rozumie- na styropianie? Czyli w otor wlozyliscie styroipan i w to montaz.Tasma, ktora mnie zastrzelono dawana jest na pianke w celu odporowadzania wilgoci z zewnatrz i nie wpuszczania z zewnatrz.Prosze podaj namiary na tak tani tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 21.08.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 To ja prosze o namiar na te drzwi wewnetrzne.Mam pytanie czy probowaliscie je zarysowc i czy slady pozostaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 21.08.2007 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 To ja juz nie rozumie- na styropianie? Czyli w otor wlozyliscie styroipan i w to montaz. Ja mam ścianę 3 warstwową ( pustak-styropian-pustak ) i okna są zamomtowane w płaszczyźnie styropianu - tak sobie na skróty napisałem "w styropianie " Tasma, ktora mnie zastrzelono dawana jest na pianke w celu odporowadzania wilgoci z zewnatrz i nie wpuszczania z zewnatrz. Teraz wszyscy obsadzają okna na piankę i wydaje mi się że ona jest wodoszczelna i termoizolacyjna - po co jeszcze taśma ??? Nie wiem . Prosze podaj namiary na tak tani tynk. Ten tynk polecili mi w Domurze na Chełmżyńskiej 249 - tam kupuję większość mat budowlanych i jestem z nimi zaprzyjaźniony ( mam niezłe rabaty ) . Właśnie pytałem żony - firma od tynków nazywa sią majstertynk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 21.08.2007 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 To ja prosze o namiar na te drzwi wewnetrzne.Mam pytanie czy probowaliscie je zarysowc i czy slady pozostaja? A właśnie znalazłem stronę firmy do której trafiłem przypadkiem http://www.drewmak.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 22.08.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Bardzo dziekuje za podpowiedzi.I jeszcze mam pytanko-czy docelowe drzwi wewnetrzne wstawiasz przed tynkowaniem czy po.Ociepleniowcy namawiaja zeby wstawic przed ale boje sie czy nie zostana uszkodzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts