roszponka 23.11.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Co powinno zwierać i jak wyglądać pismo od kierownika budowy do US .Może są gotowe druki wstarczy tylko wydrukować idać do podpisania kier. budowy.proszę oszybką odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 23.11.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Druk VZM1 i załączniki - w przypadku budowy niezakończonej mają one oznaczenie VZM1a. Ponadto:- ksero pozwolenia na budowę- ksero z dziennika budowy potwierdzające stopień zawansowania prac albo pismo kierownika budowy z opisem zaawansowania budowy.- kopie faktur Druk i załączniki trzeba pobrać osobiście z US - nie ma ich w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maffin 23.11.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Druki sa do pobrania na stronach internetowych a to jedna z tych stronek http://www.pity.pl/druking/drukiips_vzm.php Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 23.11.2006 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Serdeczne dzięki za odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 23.11.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 zastanów się urzedasy cie zniszczapolaczki potrafią - nie widzisz co sie dzieje? wszystkie zwroty i dopłaty to fikcja dla gazet i tv predzej czy pozniej każą ci oddac 5x tyle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 23.11.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 SNCF w elektoracie pis jest jeden pozytyw! jest to gatunek wymierający Prosze zauważ , że jest to forum merytoryczne i fachowe a nie forum polityczne . Dlatego Twoją sentencję uważam za prowokacyjną , głupią i nie na miejscu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 23.11.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 zastanów się urzedasy cie zniszcza polaczki potrafią - nie widzisz co sie dzieje? wszystkie zwroty i dopłaty to fikcja dla gazet i tv predzej czy pozniej każą ci oddac 5x tyle! powiedział co wiedział albo nie doczytał A wiesz że są ludzie którzy już dostali zwroty VAT w tym roku Ale mam dla Ciebie radę jak nie wierzysz w zwrot to masz rację nie pisz bo za wkład ddo dlugopisu nie zwracają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 23.11.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 zastanów się urzedasy cie zniszcza polaczki potrafią - nie widzisz co sie dzieje? wszystkie zwroty i dopłaty to fikcja dla gazet i tv predzej czy pozniej każą ci oddac 5x tyle! powiedział co wiedział albo nie doczytał A wiesz że są ludzie którzy już dostali zwroty VAT w tym roku Ale mam dla Ciebie radę jak nie wierzysz w zwrot to masz rację nie pisz bo za wkład ddo dlugopisu nie zwracają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 23.11.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 zastanów się urzedasy cie zniszcza polaczki potrafią - nie widzisz co sie dzieje? wszystkie zwroty i dopłaty to fikcja dla gazet i tv predzej czy pozniej każą ci oddac 5x tyle! Ty chyba w Matrixie żyjesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.11.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 zastanów się urzedasy cie zniszcza polaczki potrafią - nie widzisz co sie dzieje? wszystkie zwroty i dopłaty to fikcja dla gazet i tv predzej czy pozniej każą ci oddac 5x tyle! Weź lepiej wyjedź do takiego kraju, gdzie nikt nie płaci podatków, ale w którym jest wszystko czego dusza zapragnie. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 23.11.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Ale o co chodzi? Nie ma obowiązku występowania o zwrot VATu. Koleś nie chce - trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.11.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 A tak wogóle jest gdzieś w necie info, co można odliczać, jak to robić krok po kroku... czarna magia przysięgam. Trudniejsze niż sama budowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 23.11.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Jest. Poszukaj w archiwum, było już o tym parę razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.11.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Jest. Poszukaj w archiwum, było już o tym parę razy. Nie potrafię szukac na tym forum, dostaję szału. Wpisze dane słowo i wyskakują dziesiątki stron, których przeczytanie zajmie tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddkdarek 23.11.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Co powinno zwierać i jak wyglądać pismo od kierownika budowy do US . Może są gotowe druki wstarczy tylko wydrukować idać do podpisania kier. budowy.proszę oszybką odpowiedż. Na stronie http://podatki.pl/zwrot/ jest program, ktory troche ulatwi przygotowanie. Pozdrawiam wszystkich, chcących odzyskac troche swoich pieniedzy. Juz niedlugo dostane zwrot . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 24.11.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 To żadna filozofia ze złożeniem odpowiednich dokumentów do US. Trzeba trochę cierpliwości i dokładności w tym co się składa. Najważniejsze to sumienna lektura faktur aby nie domagać się zwrotu za to za co go nie ma lub VAT był np 7% i inny choćby wapno.Jak uważnie się wypełni dokumenty zwracaja bez problemu.Opiasnie faktur zajęło mi kilka dni i wypełniłem całkowicie trzy załączniki (te formularze do wpisania faktur). Zwrócili bez problemu bez zakwestionowania choćby jednej pozycji. Chyba warto się trochę pomęczyć za jakies 10-12 tys. PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 24.11.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 To żadna filozofia ze złożeniem odpowiednich dokumentów do US. Trzeba trochę cierpliwości i dokładności w tym co się składa. Najważniejsze to sumienna lektura faktur aby nie domagać się zwrotu za to za co go nie ma lub VAT był np 7% i inny choćby wapno. tak, ja się pomyliłem i wpisałem. poza tym sporo innych wątpliwych pozycji. Skutkowało to 3 godzinnym posiedzeniem w US, ale wszysko poprawiłem i jest dobrze. Jak uważnie się wypełni dokumenty zwracaja bez problemu. Opiasnie faktur zajęło mi kilka dni i wypełniłem całkowicie trzy załączniki (te formularze do wpisania faktur). Zwrócili bez problemu bez zakwestionowania choćby jednej pozycji. Chyba warto się trochę pomęczyć za jakies 10-12 tys. PLN Kasę odbierzemy jeszcze w tym roku. Wniosek złozyłem we wrześniu. Dziś odbieramy decyzję o zwrocie. Wiem, że zabrzmi to dziwnie, ale mimo wszystko US zadziałał na 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 24.11.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Kasa wpłynie zaraz po decyzji, to już kwestia kilku dni. Tak było u mnie.Ja na szczęście poświęciłem sporo czasu na analizę faktur, korzystałem z elektronicznych formularzy, więc było łatwiej robić ewent poprawki, ale za to w US poszło nadspodziewanie dobrze. Moja wizyta to dosłownie 15 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidel 24.11.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Należę do tych co mają to już za sobą. Poszło sprawnie jak na ok. 250 faktur. Po wydaniu decyzji kasę odebrałem po kilku dniach. zamierzam w przyszłym roku bawić się w składanie wniosku uzupełniającego no bo przecież budowa dalej trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STAQ 29.11.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Co powinno zwierać i jak wyglądać pismo od kierownika budowy do US . Może są gotowe druki wstarczy tylko wydrukować idać do podpisania kier. budowy.proszę oszybką odpowiedż. Zrób tabelkę pod nazwą "Stopień zaawansowania budowy" dopisz swoje imie nazwisko numer działki a tabelkę zrób tak (można bardziej lub mniej szczegółowo) 1. Roboty ziemne - 100% 2. Fundamenty - ...% 3. Sciany zewnętrzne - ...% 4. Sciany wewnętrzne- ...% 4. Dach konstukcja i pokrycie- ...% 5. Tynki - ...% 6. Okna i drzwi - ...% 7. Instalacja elektryczna - ...% 8. Instalacja co. wod kan - ...% 9. Tynki- ...% 10 Posadzki- ...% 11. Podłogi i okładziny ścienne- ...% 12 Elewacje- ...% 13 Ocieplenie- ...% 14 Roboty zewnętrzne (np. droga, ogrodzenie) - ...% To wszystko podbija ci z datą kierownik budowy i już. Składałem już swój wniosek o zwrot vat za remonty - kasy już dawno nie mam. Wniosek rodziców remontowy już jest po wyjaśnieniach w US, no i mój z budowy z ponad 100 fakturami - na razie kwitnie w US - ale się uśmiałem jak zobaczyłem minę urzędniczki jak przyjmowała wniosek Ale składać należy i nie ma się co bać - Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts