mxxxx 02.12.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 ja jeszcze przed przeczytaniem tego watku slyszalam w skladzie jak facet mowil ze ocieplenie styropianem po 15stu latach i tak trzeba zmieniac-nic nie mowil o jakims szlamie pod, ale twirdzil ze styropian mniej wiecej traci swoje wlasciwiosci w takim+- czasie A ja mieszkam w bloku z wielkiej płyty ocieplonej styropianem jeszcze w głębokim PRL-u, styropian wisi sobie tak już 20 lat bez kołkowania bo wtedy tego jeszcze nie znali, bez kleju bo klej ukradli jeszcze przed ocieplaniem i wszystko to trzyma się chyba tylko dzięki twojemu gdybaniu. I dodam jeszcze tylko że podczas wymiany okien pod styropianem nie było żadnego zauważalnego gołym okiem szlamu, czy innego paskudztwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 02.12.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 ja jeszcze przed przeczytaniem tego watku slyszalam w skladzie jak facet mowil ze ocieplenie styropianem po 15stu latach i tak trzeba zmieniac-nic nie mowil o jakims szlamie pod, ale twirdzil ze styropian mniej wiecej traci swoje wlasciwiosci w takim+- czasie A ja mieszkam w bloku z wielkiej płyty ocieplonej styropianem jeszcze w głębokim PRL-u, styropian wisi sobie tak już 20 lat bez kołkowania bo wtedy tego jeszcze nie znali, bez kleju bo klej ukradli jeszcze przed ocieplaniem i wszystko to trzyma się chyba tylko dzięki twojemu gdybaniu. I dodam jeszcze tylko że podczas wymiany okien pod styropianem nie było żadnego zauważalnego gołym okiem szlamu, czy innego paskudztwa. Prawie 20 lat (dwadzieścia) temu ocieplano warstwą styropianu od zewnatrz? Pierwsze słyszę - no chyba że ewenement w Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 02.12.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 dokładnie w 1986 roku okleili mój blok 5 cm styropianu, jak sobie życzysz to wyślę ci zdjęcia, podaj e-maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kucyk_323 11.12.2006 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 witam, moze mi ktos powiedziec gdzie moge kup[ic tanio suporex??zamierzam sie budowac dopiero w przyszlym roku ale chce kupic towar jeszcze w tym roku przed podwyzka vatu, myslicie ze to dobry pomysł??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawiaz 12.12.2006 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Witam kto mi poda informację jaka w ostatecznym rozrachunku jest różnica w kosztach murowania YTONGIEM a SUPOREXEM .Gdzies czytałem że sam SUPOREX jest tani ale w ostatecznym rozrachunku m2 sciany z S. jest (oczywiscie po ociepleniu,wraz z dodatkowo z tym związaną robocizną) podobna do Y. w technologi jednowarstwowej (czyli bez ocieplania) . Czy to jest prawda czy kit ? .Proszę o informację bo mam na oku ekipę sprawdzoną w budowaniu z Y. ale nie wiem czy i jesli tak to o ile więcej zapłacę za Y bloczki (może ująć to procentowo) .Ewentualna duża różnica w cenie przekona mnie jednak do budowy z SUPOREXU .Dzięki z góry za odpowiedzi PS przez pomyłkę rozpocząłem na forum niepotrzebnie nowy temat o takiej samej tresci jak wyżej , sorry za zasmiecanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts