Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kolory ZEŻARŁO ??

Gość M@riusz_Radom

Recommended Posts

a jeszcze co do szacunku do smierci - ja akurat nie twierdze ze ktos tam nie ma :o

Po prostu - w tym konkretny przypadku - tragedi w Halembie - bardzo ale to bardzo trzymalam kciuki zeby ratownikom sie udalo uratowac kogokolwiek, sledzilam informacje, i wogole sama nie wiem czemu jakos bardzo to zdarzenie przezylam :-?

I dla mnie ogloszenie zaloby , czy zrobienie forum niekolorowym na znak szacunku i solidarnosci z rodzinami itp. bylo.... tak naturalne.... i tak oczywiste....ze nie zastanawialam sie czy to gra polityczna czy niepolityczna, nie zastanawialam sie czy zasluguja , czy moze mniej zasluguja niz ofiary wypadkow na drodze itp.

I nie porownywalam z wszystkimi tragediami jakie w tym moemnecie sie wydarzyly w polsce i na swiecie.

Po prostu temat "czy zasluzyli" nie istnial. :o :-?

Moze dlatego tak mnie zdziwila ta dyskusja i pretensje niektorych ze nie moga ogladac swojego forum w kolorkach szaro- czerwonych :-?

Wogole dla mnie - nie ten "kaliber" problemow :o .

• Odpowiedzi 213
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość M@riusz_Radom
nje worto, dyć widzisz że radomiak zowiścił, zowiści i bydzie zowiścił hanysom,

nie warto przecież widzisz, że radomiak zazdrościł, zazdrości i będzie zazdrościł Ślązakom,

Dziękuję za przetłumaczenie. Nadal nie wiem czego mam zazdrościć ślązakom.

Gość M@riusz_Radom
1950, jo Gorol - tomek 1950, zrozumiałem bez tłumaczenia. No, ale na Śląsku spędziłem trochę czasu i w grubach na dole też. I IQ mam powyżej 130.

Przepraszam, jeśli kogoś uraziłem.

Gorol ? A może po prostu Polak ?

PS Nefer a propos pier...nia w ciepelku.

A gdzie mamy pier..c? Na mrozie? Co to ma do rzeczy?

Wybacz, ale po co ta egzlatacja . Mam nadzieje, ze Cie jednak nie urazilem.

Wojtuś - Tobie wiele wybaczam :):) bo Ty madry chłopak jesteś :):)

Mnie się tylko wydaje, że w domu powieszonego itd.... pewne oceny dot. górników mnie nieco wkurzają i już. Wyobrażasz sobie sytuację, że czyta ten wątek ktoś kogo bezpośrednio ta tragedia uderzyła ? A my tu o tym "cóż to jest w porównanie z wszechświatem" - po prostu - więcej delikatności, taktu - szczególnie, że mówimy o czyjejś śmierci . I tyle.

I nagle wszyscy są fachowcami od przemysłu węglowego...jakaś pomyłka.

Sęk w tym Nefer, że my tu nie o śmierci a o żałobie i gloryfikacji, która jest narzędziem politycznym.

W tym temacie, to ja się wypowiedziałam - i chyba nie ma o czym mówić, bo mam dziwne wrażenie, że nikt tu nie jest zwolennikiem wykorzystywaniu tragedii do celów politycznych. I daje sobie łeb obciąć, że nikt tu nie dał sie na to nabrac :):)

Co 60 sekund w US nastolatek ginie z broni palnej - NO I CO Z TEGO ?

Co 30 sekund w Afryce dziecko umiera z głodu - NO I CO Z TEGO?

dwa dni temu 15 górników zginęło w Chinach - NO I CO Z TEGO ?

Przepraszam, nie słyszłam o setkach bezdomnych w Polsce umierających na ulicach.

Pochwal sie lepiej co zrobiłeś, żeby TO WSZYSTKO ZMIENIĆ. Opiekujesz się dzieckiem w Afryce? A może jakaś petycja w sprawie broni?

A może wpłaciłeś na Caritas na pomoc rodzinom górników ?

Czy tylko tak sobie pierd...limy trzy po trzy w ciepełku ?

:o Tego sie po Tobie nie spodziewalem. :roll:

Nie twoj interes jak pomagam biednym i maluczkim. Mozesz byc tylko pewna , ze nie wyrzucam pieniedzy w bloto na ratowanie zdychajacych kundli.

Ty nie sprzeciwiasz się żałobie - Ty się sprzeciwiasz WYKORZYSTYWANIU ludzi pogrążonej w żałobie. Ale temu sprzeciwiają sie tu wszyscy, więc co to za niewygodna pozycja ?

No niewygodna , bo imputuje mi sie tutaj straszne rzeczy , tylko dlatego ze uwazam smierc kazdego czlowieka za taka sama tragedie a obecna zalobe narodowa za manipulacje rzadzacych.

Antagonizuje nas tylko jedno : szacunek dla ludzi- ich życia i śmierci.

Wierze gleboko , ze jednak nas to nie rozni i nie antagonizuje.

Ja właśnie skończyłam, bo mnie już słabo... :roll: :roll:

Pozdrawiam.

zieolonooka wydaje mi sie ze ty nie rozumiesz

popatrz na to wszystko szerzej

nikt przeciez nie mówi ze socjalizm tak naprawdę wraca

bo tego nie da sie zrobic

ale coraz czesciej mowi sie ludziom co i jak maja robic

jak maja przezywać tragedie innych

coraz czesciej proboje sie cenzurować media

tworzy sie jakies komisje etyki i tym podobne bzdury

powiedzcie szczerze nie przypomina wam to czegos ?

tak naprawde ta tragedia zaczela obnażać prawdziwe oblicze dzisiejszych wladz

moglbym podac jeszcze mnustwo innych przykladow tylko poco ?

kazdy sam to widzi ale przydala by sie jeszcze chwila refleksji