pawilon79 23.11.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 mam krótkie pytanie . jezeli nie płacone sa podatki od zarobków w kraju. czy moge sie ubiegac o zwrt vatu.pracuje na kontraktach i nie wiem czy bede sobie mogł odliczyc podatek budowlany od materiałów. moge np. wiąć to na zone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 23.11.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 WitajZ góry zaznaczam że nie jestem ekspertem ale tydzień temu miałam kontrolę z VAT-u. Wydaje mi się jednak że możesz. Bo w tym wszystkim nie chodzi o to żeby sobie odliczyć wydatki od dochodu czyli od zarobków jak to do tej pory było Nie ważne gdzie zarobiłeś ważne czy zarobiłeś legalnie czy nie, bo wtedy to doczepić się mogą do tego faktu. Zwrot wat dotyczy różnicy czyli kupując materiał budowlany przed wejściem do unii zapłacił byś za niego 7 % Vat a teraz płacisz 22 %. Na ten temat jest sporo na forum musisz poszukać a wtedy wszystko będzie prostsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 23.11.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Jako załącznik do zwrotu Vat przedkładasz wszystkie rachunki /xero dla Urzędu Skarbowego każdej faktury/ i to jest podstawa do naliczenia zwrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 23.11.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Czy masz dochody,czy nie to nie ma znaczenia.Dotyczy to zwrotu roznicy podatku Vat,ktory przed wejscien do Unii wynosil 7%,na uslugi i matrialy wymienione w zalaczniku do ustawy,a teraz wynosi 22%.Mozliwosc rozliczenia dotyczy zakupu materialow i uslug dokonanych do konca 2007 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts