Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocieplanie budynku

Garfield

Recommended Posts

Yama- :D

Garfield- to Twój dom, zrobisz jak będziesz uważał- ale jak Ci po tych domieszkach plastfikatora, co to niby do -5st. trzyma- ocieplenie poodchodzi, to -z całym szacunkiem- wkurzysz się ?:roll:

Zauważ- teraz ocieplają budunki usługowe itp.- robią to duże firmy, których stać na adwokatów, jak inwestor poda sprawę do sądu :-?

Prywatne domy czekają do wiosny :wink:

pzd

obok mnie dopiero zaczynają ocieplać ale tam jest paru chłopa więc robota idzie szybko ,

z tego co sie zorientowałem to można zostawić goły styropian na zime

i powiem szczerze że wolałbym takie rozwiązanie niż w pośpiechu i niepewności kleić siatke

masz na fundamencie styro 10 ale nie widać kleju i siatki , może jednak odkop troche i sprawdz czy to aby jest dobrze zrobione

PS te domy obok mnie są na sprzedaż więc tam panuje zasada - aby szybko

własnie dla tego pisałem że nie jestem pewien co tam jest

pod tą folią na sto proc nie ma kleju a tym bardziej siatki! coraz bardziej dochodze do wniosku że musze to niestety odkopac ze względu na to że i tak musze to w przyszłości obrobic ładnie! jak odkopię i wyjdzie mi że się styro nie trzyma to będę musiał wsio robić od poczatku :-(

Yama ale słyszalem ze styro na zime nie moze zostac bo będzie się wypalał czy jakoś tak przez promienie UV to w końcu jak to jest można zostawić czy nie? bo ja chetnie bym też tak zrobił aby na razie nie ciągnąc kleju tylkio na wiosnę!

Garfield

czy Ty masz powody żeby w tym roku jeszcze ocieplać ?

czy jest sens ryzykować ? możesz przecież wykańczać w środku , a styro kupić w zimie może będzie taniej ( chociaż wątpie ) tak czy inaczej to są duże pieniądze , a elewacja to nie tapeta , to wizytówka domu i ważny jego element

nie neguje tego że sam chcesz to robić ale czy z Twoim ''doświadczeniem' zdążysz to zrobić do pierwszych mrozów ?

miałem 250m do ocieplenia w tym dwie lukarny

dwóch majstrów i pomocnik dzisiaj kończą , a zajeło im to 8 dni roboczych ( zauważ jak wcześnie robi sie ciemno )

aha ,i z tego co wiem to tynkiem niewiele naprostujesz jak narobisz nierówności