Beaty 23.11.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Yama- Garfield- to Twój dom, zrobisz jak będziesz uważał- ale jak Ci po tych domieszkach plastfikatora, co to niby do -5st. trzyma- ocieplenie poodchodzi, to -z całym szacunkiem- wkurzysz się ? Zauważ- teraz ocieplają budunki usługowe itp.- robią to duże firmy, których stać na adwokatów, jak inwestor poda sprawę do sądu Prywatne domy czekają do wiosny pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garfield 23.11.2006 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 no nie tak dokońca u mnie na osiedlu leca dom po domu ostatnia szansa ..... a znajomy tymi specyfikami w zeszłym roku leciał swój dom i jak narazie nic mu nie poodpadało nawet tynk nie pękł bo ostatnio oglądełem, a on był tez bardzo ciekaw wiec sie przyłaczył do oględzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 23.11.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 dodaje się przyspieszacz wiązania dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 23.11.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 obok mnie dopiero zaczynają ocieplać ale tam jest paru chłopa więc robota idzie szybko , z tego co sie zorientowałem to można zostawić goły styropian na zime i powiem szczerze że wolałbym takie rozwiązanie niż w pośpiechu i niepewności kleić siatke masz na fundamencie styro 10 ale nie widać kleju i siatki , może jednak odkop troche i sprawdz czy to aby jest dobrze zrobione PS te domy obok mnie są na sprzedaż więc tam panuje zasada - aby szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garfield 24.11.2006 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 własnie dla tego pisałem że nie jestem pewien co tam jest pod tą folią na sto proc nie ma kleju a tym bardziej siatki! coraz bardziej dochodze do wniosku że musze to niestety odkopac ze względu na to że i tak musze to w przyszłości obrobic ładnie! jak odkopię i wyjdzie mi że się styro nie trzyma to będę musiał wsio robić od poczatku Yama ale słyszalem ze styro na zime nie moze zostac bo będzie się wypalał czy jakoś tak przez promienie UV to w końcu jak to jest można zostawić czy nie? bo ja chetnie bym też tak zrobił aby na razie nie ciągnąc kleju tylkio na wiosnę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzio 24.11.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 przez zimę nic mu się nie stanie, jak na wiosnę przeszlifujesz całą powierzchnię będzie dobrze. Steropianowi szkodzi słońce, ale nie tak od razu, a w zimie go dużo nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 24.11.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Garfield czy Ty masz powody żeby w tym roku jeszcze ocieplać ? czy jest sens ryzykować ? możesz przecież wykańczać w środku , a styro kupić w zimie może będzie taniej ( chociaż wątpie ) tak czy inaczej to są duże pieniądze , a elewacja to nie tapeta , to wizytówka domu i ważny jego element nie neguje tego że sam chcesz to robić ale czy z Twoim ''doświadczeniem' zdążysz to zrobić do pierwszych mrozów ? miałem 250m do ocieplenia w tym dwie lukarny dwóch majstrów i pomocnik dzisiaj kończą , a zajeło im to 8 dni roboczych ( zauważ jak wcześnie robi sie ciemno ) aha ,i z tego co wiem to tynkiem niewiele naprostujesz jak narobisz nierówności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts