telesforek 23.11.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Prośba do wszystkich narciarzy... Podzielcie się doświadczeniami w wyżej wymienionym temacie. Sama miałam okazję pojeździć trochę w Polsce, na Słowacji, w Austrii, teraz znów czegoś szukam. Myślę sobie, że fajnie byłoby znaleźć coś interesującego na Słowacji, bo względnie blisko i tanio, a może jednak gdzie indziej??? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 23.11.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Byliśmy w zeszłym roku w Zubercu na Słowacji. Blisko granicy, ca. 50 m za przejściem w Korbielowie. Kwatery OK, dobry standard i ceny dużo lepsze niż w Polsce. Wyciągi też nowoczesne i szybkie. Nie było dużego tłoku, ale to też zależy kiedy się jedzie. Nam się bardzo podobało, zwaszcza, że korzystaliśmy również z kąpieliska termalnego w Orawicach. Tam jest super! Jedna uwaga: górki w Zubercu są raczej niewyczynowe, więc ktoś kto musi się wyszaleć może nie być usatysfakcjonowany. Polecam stronkę: http://www.rohace.sk/indexpl.php3 Jakby co pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 23.11.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Oczywiście miało być 50 km a nie tak jak podalam 50m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 23.11.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Na Słowacji chyba najlepszy jest Chopok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 24.11.2006 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Na Chopoku już byłam, rzeczywiście fajnie, z tym że w czasie ferii był tam tłok, którego nawet w Polsce nie widziałam. Do pierwszego wyciągu stałam w kolejce chyba pół godziny. Kiedyś też część kolejki wywróciła się na zasadzie domina, taki był ścisk. A co powiecie np. na Łomnicę i okolice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 24.11.2006 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Na Łomnicy fajne są 2 czarne trasy prawie na samej górze. Ale poza tym nie ma gdzie jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.11.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 zerknij tutaj http://www.ski.sk/pl.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoleX 28.11.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Byliśmy w zeszłym roku w Zubercu na Słowacji. Blisko granicy, ca. 50 m za przejściem w Korbielowie. Kwatery OK, dobry standard i ceny dużo lepsze niż w Polsce. Wyciągi też nowoczesne i szybkie. Nie było dużego tłoku, ale to też zależy kiedy się jedzie. Nam się bardzo podobało, zwaszcza, że korzystaliśmy również z kąpieliska termalnego w Orawicach. Tam jest super! Jedna uwaga: górki w Zubercu są raczej niewyczynowe, więc ktoś kto musi się wyszaleć może nie być usatysfakcjonowany. Polecam stronkę: http://www.rohace.sk/indexpl.php3 Jakby co pytaj. Powierdzam Zubert super sprawa ale ja zakochany nie wiem czemu w Zakopanem choć Białak tarzańska ma całkiem niezła infrasturkture... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 04.12.2006 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Ja w zeszłym roku byłam w Zakopanem i szczerze mówiąc nie podobało mi się, chociaż wiem że są ludzie zakochani w tym mieście. Na Kasprowy tadycyjnie kolejka, trasy źle przygotowane - straszne muldy. Dwa dni byłam w Białce i muszę pochwalić - dobra infrastruktura, względnie małe kolejki, na pewno świetne miejsce dla osób słabiej jeżdżących. Dla tych co chcą trochę poszaleć może być trochę za płasko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 06.12.2006 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 W Słowacji: Wielka Racza (drogo) http://www.velkaraca.skDolina Wratnej (dziko)W Czechach: http://www.beskydy.cz/Content/lyze_list.aspxMoja ulubiona strona.Na bieżąco podają warunki śniegowe.Była prosta tabelka ale zmienili szatę graficzną (to jakaś epidemia) i gorzej się poruszać.Praktycznie całą listę obskoczyłem.Większość tanie i puste wyciągi.To są małe górki.Wyciągi do 1300m.Polecam Pustevny, ew.Lomna (Prelac,Armada,Severka).To wszystko jest niedaleko od Cieszyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza1 08.12.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 ja od zawsze zachwalem Koninki... moze dlatego ze blisko, a moze ze pol dziecinstwa tam spedzilem... glowny stok ma 1200m, wyciag krzeselkowy... w sumie OK... na gorze stoki takze dla poczatkujacych... najlepszy jest jednak sam osrodek - ciagle utrzymywany w stylu wczesnych lat 80tych... ten sam zapach... te same wspomnienia... stara dobra komuna tylko drzewa jakby troche podrosly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 09.12.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Aktualnie to najbardziej atrakcyjnie wyglądają Karaiby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 11.12.2006 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Aktualnie to najbardziej atrakcyjnie wyglądają Karaiby... Dobrze, że nie zdecydowałam się na otwarcie sezonu we Włoszech (od 10.12). Cena była korzystna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jose33 20.12.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Polecam Dubaj i tamtejsze stoki narciarskie w hali.Można jeździć cały rok:)A jak się narciarstwo znudzi można się przebrać w strój kapielowy i pójść na basen w hali obok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.12.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Zależy kto i czego szuka. My bardzo miło wspominamy pobyty w Karlovie pod Pradziadem. Niewielka miejscowość w dolince, właściwie wszystko nastawione na turystów zimowych. Dużo wyciągów o zróżnicowanym stopniu trudności, szkółki narciarskie dla dzieci, a dla odważnych czarna trasa (chyba jadąc wyciągiem bez schylania głowy widzi się dolną stację wyciągu pomiędzy butami), na której nigdy, nawet w weekend, nie było tłoku. Kwatery o bardzo różnym standardzie i cenach (od turystycznych jak w schronisku, poprzez pokoje do wynajęcia, apartamenty, pensionaty, po hotel). Nie ma też problemów z jedzeniem.W razie kłopotów ze śniegiem można wyskoczyć na Pradziada (kursują ski-busy). Jeżeli i tam nie ma śniegu, to już tylko Alpy pozostają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 20.12.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Pogoda taka, że może warto rozważyć narty wodne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.12.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Aktualnie to najbardziej atrakcyjnie wyglądają Karaiby... Dobrze, że nie zdecydowałam się na otwarcie sezonu we Włoszech (od 10.12). Cena była korzystna. a ja pojeżdziłam. Nie żałuję wyjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jose33 21.12.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 W jakiej miejscowosci byłaś?Czy może Cortina D'Ampezzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.12.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 W jakiej miejscowosci byłaś?Czy może Cortina D'Ampezzo? W Cortinie też /jeden dzień od rana do zamkniecia wyciągów/. A poza tym w Cervinii, Sesto i na Kronplatzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jose33 02.01.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Tak w ogole to mógłby już spaść śnieg:(Jak na razie najwiekszą atrakcja tej zimy w Zakopcu jest aquapark z widokiem na Gubałówke a nie stoki narciarskie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts