Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dokąd na narty???

telesforek

Recommended Posts

Ostatecznie wylądowałam w Austrii (Zillertal) - jechała tam grupa znajomych i się podczepiliśmy pod nich. Śniegu było całkiem sporo, nawet trochę dopadało, zresztą jako wyjście awaryjne pozostawał lodowiec. Jedyny choć poważny minus to termin - przełom roku, więc drogo i dużo ludzi.

Wypoczęłam, podobno schudłam, generalnie fajnie - ale czy w Austrii może być inaczej? :D

A teraz mam dylemat czy kupować nowe narty na przyszły sezon, czy wypożyczać. Bo jak nam się klimat będzie nadal ocieplać, to może nie warto inwestować w sprzęt? :roll:

• 9 months później...

Podciągam temat, bo, jak się okazuje zima może tuż tuż :)

W tym roku z racji budowy i konieczności wprowadzenia się w grudniu planujemy wyjazd gdzieś bliżej niż Włochy, Francja...Chcemy troszkę uciec od świątecznego spotkania z rodzinką...Stąd pytanie - gdzie na Słowację ? Macie jakieś namiary i sprawdzone adresy ?

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
Podnoszę temat, bo co prawda wybieramy się do Szczyrku, ale dzieją się tam jakieś dziwne rzeczy - spór o morgi i część wyciągów może nie być uruchomiona w tym roku. A druga sprawa do zima. Jak nie dopisze to w ostatniej chwili będziemy uciekać gdzieś indziej: Słowacja, Austria. Bo do Włoch nie chce nam się telepać.

Szczyrk?

A co to jest?

Tam jeszcze są wyciągi?? :wink:

Zapomnij o Szczyrku.Byłem w tym roku raz (na zawodach) i wystarczy.

W przyszłym roku też jadę raz (na szczęście).

Chyba że lubisz stać w kolejkach,jeździć na nie przygotowanych trasach i na wyciągach co pamietają czasy wczesnego Gierka.

Do tej pory jeździłam zawsze w marcu. Nie było kolejek, zawsze była świetna pogoda. Trasy były przygotowane. Nie byłam nigdy w ferie. Mam natomiast wątpliwości co do sporów, które tam mają miejsce i z tego tytuły wyciągi mogą być nieczynne.

W każdym razie przede mną szukanie "czegoś dalej". Co prawda jest późno, ale zawsze się coś znajdzie.

A może ktoś ma namiar na sprawdzoną i porządną kwaterę dla 3 rodzin z dzieciakami w okolicach Vratnej (Mała Fatra) - Terchova lub coś podobnego?

Byliśmy tam ostatnio i rezerwowaliśmy przez internet (jakiś słowacki pośrednik, chyba Limba), ale średnio wyszło, pomimo, że zdjęcia obiecywały, że będzie dobrze. Zamierzaliśmy jechać co prawda gdzieś indziej, ale znowu padło na Małą Fatrę :)

Będę wdzięczny.

Bubu

• 6 years później...

Jeśli chodzi o Słowację mogę z pewnością dobrze powiedzieć o Donovaly, gdzie można spotkać najlepsze wyciągi na Słowacji. Można korzysta z rozmaitych propozycji cenowych więc w sumie dlaczego nie? Tłoku nie ma gdyż są duże przestrzenie, a poza tym wielu naszych Rodaków jeszcze zapewne nie wie o tak ciekawym miejscu jakim są właśnie Donovaly. :yes:http://kalendarzprzygod.pl/podroze/narty-slowacja

Szczerze polecam

• 2 weeks później...