Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

2500 za fundament - dużo czy mało?

paluch_gda

Recommended Posts

Dzieki za odpowiedzi. Pogadałem z nim wczoraj o cenie itd. Wyszło na to że gość policzył jeszcze po zniżce za to że wykopałem mu dziury pod ławy i skręciłem zbrojenie :o . Lecz nie to spowodowało że opadła mi szczena do końca. Za postawienie bloczków gazobetonowych do wysokości wieńca zawołał sobie (po zniżce 3.500). To już jest przegięcie. Za 3 może 4 dni roboty tyle kasy????????? Zastanawiam się czy się nie przebranżowić z informatyki na budowlankę :)

Więc przyszły tydzień należy do mnie. Betoniara w ruch i jade z bloczkami sam. Całe szczęście że mam o tym jakieś pojęcie

Dzieki za odpowiedzi. Pogadałem z nim wczoraj o cenie itd. Wyszło na to że gość policzył jeszcze po zniżce za to że wykopałem mu dziury pod ławy i skręciłem zbrojenie :o . Lecz nie to spowodowało że opadła mi szczena do końca. Za postawienie bloczków gazobetonowych do wysokości wieńca zawołał sobie (po zniżce 3.500). To już jest przegięcie. Za 3 może 4 dni roboty tyle kasy????????? Zastanawiam się czy się nie przebranżowić z informatyki na budowlankę :)

Więc przyszły tydzień należy do mnie. Betoniara w ruch i jade z bloczkami sam. Całe szczęście że mam o tym jakieś pojęcie

Tak zawsze najlepiej

ja żałuję, że nie mam pojęcia o murarce, bo bym sobie sam ogrodzenie z klinkieru postawił...

kurcze....

to czy w takim razie 16-tysiecy za calosc to jest duzo czy malo???

chodzi mi ze ekipa i robi fundament i stawia sciany domu

z ytonga powiedzieli o 2 tysiace wiecej czyli 18tys

od wykopania usbrojenia poprzez postawienie scian

dom 125m/parter z podaszem uzt./+ok50 garaz z gospodarczym -w jednej bryle.

nie rozwarstwili mi tego na fundament i budowe-ale ja juz zglupialam jaka to jest cena?

wydawalo mi sie ze przyzwoita...

a jak Wy placicie?

Gdyby to robili masowo np. domy dla TBS-ów. Pewnie cena za taką robotę byłaby niższa o 40%. Niestety na pojedynczych "ludkach: ekipy zawsze przycinają. 18 tys. nie jest tak tragicznie. Cena zawsze jest wygórowana, ponieważ firmy budowalane wiedzą, że i tak wszystkiego nie dostaną. Inwestor zauważywszy usterki zawsze potrąca od 10-20%.