Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nicky Cruz opowiada... historia prawdziwa

yarek shalom

Recommended Posts

Zapraszam do przeczytania ksiazki pt Nicky Cruz opowiada - jest to prawdziwa i wstrzasajaca historia nastolatka - przywodcy najpotezniejszego i najbrutalniejszego gangu Nowego Jorku lat 50-tych - gangu Mau Mau.

Ten mlody, nienawidzacy wszystkich i wszystkiego Portorykanczyk, opowiada o swym smutnym dziecinstwie w Puerto Rico i o budzacym groze życiu zbuntowanego nastolatka, ktory za swa jedyna rodzine uznaje składajacy sie z rowiesnikow uliczny gang.

Historia Nickyego jest na pewno dramatyczna, ale nie jest wyjatkiem. Nicky jest tylko barwnym reprezentantem niezliczonej liczby ludzi, którzy w ostatnich dziesiecioleciach popadli w niemal kazdy rodzaj znanej człowiekowi perwersji i degeneracji.

Ksiazke po raz pierwszy w Polsce wydano w 1985 roku. Historie Nickyego udostępniono w internecie w całości za zgoda Wydawnictwa Agape. Oprocz wersji ksiazki w DOC (microsoft word) oraz PDF (acrobat reader), dostepna jest rowniez ksiazka w wersji AUDIO.

Ksiazka w calosci na stronie:

http://nickycruz.ovh.org

Zapraszam!

Edytowane przez yarek shalom
zaktualizowany adres

Nie, :lol: chodziło mi raczej o to, że aby przeczytać tę książkę, należy wcześniej ściągnąć i zapisać ją na swoim kompie... A jeśli to nie jest książka, tylko np. złośliwe robaczki... :lol:

... http://pl.wikipedia.org/wiki/Nicky_Cruz :D ...

pzdr

• 1 month później...
  • 5 years później...
  • 2 months później...
ten kolo to po prostu nawiedzony kaznodzieja.

jestem zarejestrowany na kilku innych forach i co jakiś czas pojawia się dając do zrozumienia wszystkim, że jak będą jedli mięso w piątek to bóg ich zje.

jeśli zje mnie w piątek - to ja życzę smacznego :lol: