adamusek 24.11.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witajcie!!!Jestem z Trójmiasta i mam zamiar na wiosnę rozpocząć budowe domu http://www.domoweklimaty.pl/index.php?... czy ktoś budowal projekt Pan Mikołaj,albo podobny projekt? dom budować bede w Baninie k.Gdańska.Jakie sa realne koszty wybudowania i wykończenia w srednim standardzie takiego domu na dzień dzisiejszy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Pomorza 25.11.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 No konstrukcja dach to na pewno nie będzie tania. Tzw. wielospadowy czyli najdroższy. Jeśli chcesz go kryć blachodachówką to będzie bardzo dużo odpadów - a co za tym idzie drogo. Jeśli to ma być dachówka to odpadów prawie nie będzie , ale za to koszt dachówki ...... drogo. Takie dachy potrafią być do 65 % droższe od dwuspadowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 25.11.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 No konstrukcja dach to na pewno nie będzie tania. Tzw. wielospadowy czyli najdroższy. ale ten dach jest dwuspadowy! Tylko z naczółkami! to co ewentualnie go podraża to lukarna, ganek. w środku wydaje mi się funkcjonalny (może dlatego, że podobny do mojego -tylko Twój jest większy (u mnie :112m) i mój nie ma naczółków) co do kosztów, to przyjmuje się, że ok 2 tys/metr2- licz bardziej w górę, niż wdół oglądaj i czytaj forum! szczególnie wątki dotyczące budowania np. w dziale: projekty czy dzienniki budowy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts