jabko 24.11.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Szwagier ma stalowe (nie mógł kupić drewnianych na wys. 3m a taką ma wysokość pomieszczeń) i są super.Ja kupiłem drewniane OMANa w promocji w Leroyu za 250zł ale jeszcze nie uzywam. Ja wychodzę z załozenia ze na stryszek wchodzi się raz na rok to nie kupie tam schodów za 1000zł (tyle kosztowały szwagrowe).Jak bym tam chodził co tydzień to kupiłbym je na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 24.11.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Ja tez kupilem na wiosne w Leroyu za 300zł schodki drewniane jeszcze ich nie monowałem, ale teraz zastanawiam sie czy własnie przez nie nie bedzie mi uciekac ciepło z poddasza na sryszek gdyz nie sa one ocieplane w zaden sposób. Od stryszku bedzie mnie tylko chronic plyta wiórowa o grubosc 2 cm. Teraz niewiem czy przy montowaniu ich nie zamontuje ich wyżej i od spodu ocieple je styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 24.11.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 To ja mam jakąś wersję TERMO PLUS. Niby ocieplone ale jeszcze nie rozpakowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 24.11.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Wiesz ja tez ich tez jeszcze nie otwierałem właśnie patrze w fakture i sa firmy Dolle termo plus. Jednak mimo to sa one moim zdaniem kiepsko ocieplone i beda najsłabszym punktem przez który bedzie przenikac ciepło na stryszek. Kurcze ale teraz sam sie zastanawiam w którym miejscu sa one ocieplane bo jak byly otwarte na wystawie to nie zauwazylem zadnego ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 24.11.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Chyba płyta ma 1cm styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 24.11.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 No chyba ze tak to juz mozna powiedziec ze sa termo hehe. Kurcze moze ktos sie wypowie czy dodatkowo jeszcze ocieplał takie schodki od spodu czy to standardowe pseudo ocieplenie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 24.11.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Na płycie praktycznie od razu leży drabinka to raczej nie ocieplisz.Musze je rozpakować i zamontować po niedzieli to zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 24.11.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Pytanie j.w. które najlepsze, na co zwracać uwagę, itp,itd. Fakro LTK, solidna konstrukcja skrzynki o wysokości 22 cm z drewna klejonego gr. 2 cm, klapa ocieplana o grubosci 6,6 cm, poręcz w standardzie (można zamontować drugą), precyzyjne wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 24.11.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 ja kupiłem na zamówienie za 450 zł wymiar i wysokość, stalowe z drewnianymi schodkami , super ale dom sprzedąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 16.05.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Nad poddaszem użytkowym wyszedł całkiem spory strych, doświetlony wyłazem, na którym chciałabym urządzić sobie m.in. suszarnię prania. Zwykłe schody strychowe wydają mi się strome i trochę niebezpieczne, żeby wchodzić po nich z koszem mokrej bielizny . Czy ktoś widział albo ma wygodne składane schody z szerszymi stopniami i/albo poręczami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 16.05.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Aby schody nie były strome to przy wysokości pomieszczenia 2,60 + 0,2 strop muszą być długie.Jeśli będą długie to i otwór w stropie większy.Jak będą większe stopnie i poręcz to będą ciężkie. Aby były wygodne to nie powinny być składane. Ja mam takie Fakro Komfort z poręczą ale daleko będzie do komfortu przy wnoszeniu dużego prania w misce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.05.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 idź na całość http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/87/Potemkinstairs.jpg/300px-Potemkinstairs.jpg chociaż te się nie składają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 17.05.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 U mnie też tak wyszło, tyle, że do parterówki w założeniu zrobiło sie poddasze użytkowe ( inny kąt nachylenia dachu w WZ ). No i teraz kombinuję ze schodami.. Może kręcone, zakręcone. Te polecane przez Barbossę nie zmieszczą sie w garderobie, ale poza tym nic im nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 17.05.2007 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 chociaż te się nie składają Nie gadaj! to nie zawiasy? te tam? http://www.cptq.photosite.com/~photos/tn/13100_1024.ts1179443890453.jpg Gdybym miał w perspektywie przez kilkadziesiąt lat łazić z koszem prania po schodach - wszystko jedno jak wygodnych - tobym zrobił na strychu taki luczek, a nad nim bloczek i linkę do wciągania kosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 07.11.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Prosze o podpowiedz,jakie polecacie schody drewniano-metalowe lub nozycowe na strych. Znalazlem paru producentow i nie wiem na ktora konstrukce sie zdecydowac.Jak takie schody sie sprawuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 07.11.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Kiedyś mieszkałem w domu, gdzie były schody drewniane. Teraz mam nożycowe. I jedne i drugie są strome i niewygodne. Nozycowe sa bardziej ruchliwe w trakcie używania.Chwieją się. Wybrałbym teraz drewniane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 08.11.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Powiem tak jak chcesz wchodzic na strych raz na ruski rok to kup najtansze bo nie ma sensu ladowac kupe kasy w takie cos. W kazdym markecie budowlanym jakies znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arlix 08.11.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ja ma drewniane rozkladane fakro z ocieplona klapa, sprawuja sie dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 08.11.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ja mam drewniane ... z ocieplona klapą ... Ta ocieplana klapa jest b. ważna, bo samemu trudno docieplić - bo nie ma miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 08.11.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 A ja dodam jeszcze, ze warto mieć schody z możliwie największym otworem w stropie. Ja mam takowe a i tak musiałem "składać w plasterki" pudło od telewizora, by wywędrowało na strych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts