katerhasser 08.11.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 mam jakieś zwykłe, składane na 3 części, metalowe z drewnianymi stopniami.ujdą choć zbyt wygodne nie są. tylko na stryszek wchodzę kilka razy w roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbovid 09.04.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Moze ma ktos linka bo w opcji szukaj nie moge znalezc jak przymocowac skrzynke od rozkladanych schodow do jętek. Nie wiem jak do dziadostwo przymocowac bo mam sufit podwieszany w wysokosci jakies 30 cm 40 cm od jetek Z gory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.04.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 4 deski w narożach zamocować do jętek i do tego schody. Deski pionowo w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 09.04.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 ja mam gorszy problem, bo schody nie mieszcza się miedzy jętki , brakuje niewiele jakieś 10 mm po każdej stronie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.04.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 ja mam gorszy problem, bo schody nie mieszcza się miedzy jętki , brakuje niewiele jakieś 10 mm po każdej stronie..... a mniejszych schopdów nie możesz kupic? węższych znaczy się ? schody "70" w zależności od producenta maja do kilku cm róznicy na szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 09.04.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 ja mam gorszy problem, bo schody nie mieszcza się miedzy jętki , brakuje niewiele jakieś 10 mm po każdej stronie..... a mniejszych schopdów nie możesz kupic? węższych znaczy się ? schody "70" w zależności od producenta maja do kilku cm róznicy na szerokości. moge , ale te co mam juz są jeżą od 2 lat , zaczełem je przymierzać , no i wyszło jak wyszło , zastanawiam się nad demontażem podłogi stryszku i nad rozepchaniem jętek i wtedy włoże schody , powinny się dość łatwo rozszerzyć bo dosyć długie , i w płaszczyżnie poziomej są dosyć elastyczne . Bo co innego , zdzierać z nich po te 10 mm ? wolałbym nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 09.04.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 a jakby jętki zfrezować po jednym cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 09.04.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 u nas brakowało około centymetra - cieśla ze spalinówka szybko sie z tym uwinoł i pasuja super co do montażu schodów ... przed montażem proponuje odkręcić schody i zamontować samą skrzynką z klapą. Ułatwia to precyzyjne wypoziomowanie bez męczenia się z ciężkim klocem, a schody szybko sie przykręca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 16.04.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Czy ktos z szanownych Forumowiczow uzytkuje schody strychowe zsowane?Chyba sa niezbyt popularne?Zastanawiam sie nad zakupem takich i bede wdzieczna za opinie.Moze zdecydowanie lepsze sa rozkladane?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biceps 05.08.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Czy orientujecie sie może, czy jest jakiś producent, który robi schody strychowe na wymiar i byłby w stanie zrobić schody, których skrzynia miałaby 80x80 cm? Wysokość stropu na którym jest otwór strychowy to 230 cm. Będę wdzięczny za info, bo kurczę stoję pod ścianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.08.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 raczej rozkuj sobie otwór pod schody typowe wysokośc tez nie jest problemem /ucina sie schody piłką .../ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biceps 05.08.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 W tym cały problem, że rozkuć już nie mogę. To strop drewniany z tak ułożonymi belkami konstrukcyjnymi, że praktycznie nie mam pola manewru. Chyba pozostaje mi obudowanie otworu, zamówienie klapy u stolarza i zabawa z drabinką dostawianą. Na szczęście po strychu latał często nie będę, więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 05.08.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Kupujesz typowe najbliższe wymiarem i dajesz do stolarza do przerobienia samą skrzynkę, mechanizm i drabinka pozostaje w oryginale. Po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qrt69 05.08.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 http://www.Oman.pl robią różne rozmiary miedzy innymi 80x70 (najbliższe twojej dziurze). 10 cm to nie problem żeby je wstawić, luz można np. zapiankować. U siebie wstawiałem schody ichnie 80x90 i działają znakomicie. Te wymiary nietypowe są droższe od zwykłych drewnianych (są stalowo drewniane) ale cóż począć skoro się nie pilnowało fachmanów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 05.08.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Schody o małych wymiarach produkuje także DOLLE. Dostępne sa w Leroy Merlin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.08.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 A jeśli ktoś szuka schodów do jeszcze mniejszego otworu (52 cm na 60) to może takie:http://www.telesteps.com/arkiv/pdf/en/Telesteps-loftladder_small.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biceps 05.08.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Ludzie, z nieba mi pospadaliście z tymi informacjami A już miałem zostawiać dziurę obudowaną z kalpą i drabinkie dostawiać wedle potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 11.02.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witam W internecie oglądam sobie schody stychowe trójdzielne drewnianenp takie:http://1.1.1.5/bmi/www.myzyk.com.pl/images/wymiary_3xscd.gif Zazwyczaj wymiary tych schodów to 60* 120 i 70* 120cm. Choć znalazłam i 80*120. Czy ktoś zamawiał szersze schody strychowe? Czy w ogóle możliwe jest zrobienie, a potem bezpieczne użytkowanie schodów o szer np 90 cm lub metra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.02.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Czy ktoś zamawiał szersze schody strychowe? Czy w ogóle możliwe jest zrobienie, a potem bezpieczne użytkowanie schodów o szer np 90 cm lub metra?Co może być w tym niebezpiecznego? Dla mnie nawet powinny być bardziej bezpieczne, bo masz więcej miejsca na stopy na stopniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.02.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witam W internecie oglądam sobie schody stychowe trójdzielne drewniane np takie: http://www.myzyk.com.pl/images/wymiary_3xscd.gif Ze swojej strony dodam - a looknij sobie na schody nożycowe - Fakro ma na przykład LST. Wygodniej się je składa i rozkłada. Właśnie takie sobie zamontowałem i nawet moja mała żonka sobie z nimi radzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts