smyleks 30.04.2003 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 mam zgryz ukończyłem budowę zgodnie z projektem(1200m2) i wystąpiłem o zwot poniesionych kosztów zabespieczenia na wpłyew ekspoacji górniczej,wiadomo mam kosztorys wykonany przez experta narzuconego przez kopalnię (ja płaciłem za w.w. kosztorys)opewa na 51873,26 ( hah sporo ale przy tych metrach czy napewno?)kopalnia postawiła się okoniem mimo iż kosztorys był opracowywany na bazie ich wyimaginowanego cennika.po długich negocjacjach kopalnia przedstawiła mi opinie weryfikacyjną wykonaną przez kolejnego ich experta na kwotę 17038,64(śmieszne nonie)w owej opini oprócz wyimaginowanego cennika zastosowano teorę że niewszystkie prace musiałem wykonać (to naprawdę zabawne).sprawa trafiła do sądu i mam obecnie trzecią opinie experta (podobo niezależnego) który to niema zastrzeżen do projektu opiera się na cenniku sekocenbud(jest ok)ale też odbiega od projektu (mimo braku zastrzeżeń) ciekawe nonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.05.2003 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2003 jesli ta kopalnia nalezy do kompani to wygrasz sprawe ale pieniedzy nie zobaczysz,ja wolalem wziasc polowe z naliczenia i wygralem jak sie okazuje zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.05.2003 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2003 jesli ta kopalnia nalezy do kompani to wygrasz sprawe ale pieniedzy nie zobaczysz,ja wolalem wziasc polowe z naliczenia i wygralem jak sie okazuje zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts