dyzmund 24.11.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Szukam projektu domu wielorodzinnego o nast. parametrach- 10-12 mieszkań - 14 m w kalenicy, - 9m - wysokość, górnej krawędzi elewacji frontowej 9m,- kąt nachylenia dachu 30-45 st, dwu, wielospadowy- powierzchnia zabudowy max 198 m2- garaż podziemny- szer budynku max 12 Po poszukiwaniach w necie znalazłem bardzo niewiele, mógłby być np. taki http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m42272ac52f6a7ale nie ma garażu i o 20 mw za duża pow zabudowy, rozkład mieszkań przydałby się inny, chciałbym same 2 -pokojowe a tutaj są 3-pokojowe i kawalerki, tylko na poddasz tak jak chcę. Znacie może jakieś pracownie, które mają podobne projekty typowe w ofercie? A może ktoś się orientuje ile mogłaby kosztować zmiana w powyższym projekcie tj. - dodanie garażu podziemnego zamiast piwnic - skrócenie budynku do ok 16,5 A może projekt nietypowy? Ile to mogłoby kosztować (wielobranżowy) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 25.11.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 wielorodzinne typówki? straszne rzeczy się dzieją.... jesli indywidulany: wyśllij zapytanie do kilku pracowni w Twoim rejonie i się zorientujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyzmund 25.11.2006 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Nie wiem czy straszne rzeczy się dzieją, dla mnie lepiej żeby były typówki bo to przecież zawsze taniej. Ciekaw jestem, czy pracownie mogą sprzedawać projekty bydynków, które kiedyś opracowały a pasują nowemu klientowi. Może przedstawiciele pracowni tutaj zaglądają i wypowiedzieli by się. W moim rejonie mało jest pracowni projektowych a jak są to robili nietypowe max bliźniaki. Wiem, kiedyś musi być ten pierwszy raz ale może by tak eksperymentować na kimś innym. Zainteresowanych wykonaniem projektu (oczywiście tanio i solidnie ) serdecznie zapraszam na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 25.11.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 prawa autorskie należą do autorów projektu i jeśli inwestor nie zastrzegł w umowie inaczej, architekt może sprzedawać swoje projekty także innym. szacunkowo koszt wykonania nowej dokumentacji wielobranżowej to 4-6% kosztu budowy,przykłady wycen prac projektowych znajdziesz tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts