AAJ2004 08.04.2008 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 AAJ2004 - powiedz mi jaki kolor miał Wasz pierwszy tynk (Caparol)??? Ja wiem co chce, ale boje sie podjąć decyzje z obawy że kolor na papierze nie jest rzeczywistym i bedzie KLOPS.... Pozdrawiam e. Witam Edyta, O który tynk chodzi? Jeśli o ten jaśniuteńki, który na początku pokrywał ściany to to był grunt a nie tynk, ale podbarwiony do koloru tynku jaki początkowo wybraliśmy. To był tynk Caparola o nazwie Tundra 105 o ile dobrze pamiętam, a jest to jedyny kolor z naszych, które pamiętam. Potem na próbkach sprawdzaliśmy różne, ale nazw już nie pamiętam... Dodam jeszcze, że to co widać w pierwotnej wersji na ścianie, czyli ten grunt to wprawdzie ten sam kolor jaki miałby tynk, ale nie wyglądałby tak samo. Grunt ma o wiele gładszą fakturę niż tynk i dlatego wydaję się jaśniejszy, bardziej świetlisty, natomiast tynk będzie w wyglądzie taki jakby bardziej brudny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 09.04.2008 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Mam przed sobą próbnik Caparola i już sprawdziłam jak wygląda Tundra 105. Ja kieruję się bardziej w kolory budniowo-waniliowe w stylu Melisse lub Curry. Możesz mi podać ile kosztował u Ciebie materiał i robocizna??? Pozdrawiam EDYTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 10.04.2008 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Mam przed sobą próbnik Caparola i już sprawdziłam jak wygląda Tundra 105. Ja kieruję się bardziej w kolory budniowo-waniliowe w stylu Melisse lub Curry. Możesz mi podać ile kosztował u Ciebie materiał i robocizna??? Pozdrawiam EDYTA Robocizna to bylo 14zl/m2 za gruntowanie i tynkowanie barankiem. Cen tynku nie pamietam, gdzies w papierzyskach pewnie jest faktura, jesli bys chciala to odszukam. Ale mysle, ze lepiej zadzwonic do jakiegos lokalnego przedstawiciela Caparola i dowiedziec sie o aktualne ceny, bo przypuszczam, ze troche mogly sie zmienic. Caparol nie nalezy do najtanszych, ale przed wyborem tynku robilismy rozeznanie i mial chyba najlepsza opinie dlatego go wybralismy. Sporo osob natomiast odradzalo tynki Fast i Atlasa. Aczkolwiek co do Atlasa to w ogole na kiepska opinie, chociaz nie wiem dlaczego. Rowniez przy wyborze fugi atlasa stanowczo nam odradzano. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 12.05.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 AAJ2004 zaglądam do twojego dziennika a tam pustki.... a ja chetnie bym popatrzyła na Twoje wykończenie... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 22.05.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Hejka! Wasze kwiatki też bardzo urokliwe!!!! Pomarańcze górą Strasznie mi się też podoba Wasza elewacja. U nas na zewnątrz ciągle jeszcze sodomka z gomorką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 24.05.2008 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 AAJ2004 zaglądam do twojego dziennika a tam pustki.... a ja chetnie bym popatrzyła na Twoje wykończenie... pozdrawiam Rzeczywiście nic nie piszę, bo nic ciekawego się nie dzieje. Naprawiamy fuszerki po jednym wykonawcy, a niech go... Strasznie nas to spowolniło, ale niestety bez tego nie ruszymy dalej. A u Ciebie - idzie jak burza! Podpatruję, podpatruję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 24.05.2008 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Hejka! Wasze kwiatki też bardzo urokliwe!!!! Pomarańcze górą Strasznie mi się też podoba Wasza elewacja. U nas na zewnątrz ciągle jeszcze sodomka z gomorką... Masz rację, pomarańcze górą Bardzo mi się podoba ten kolor w łazience, widziałam jeszcze kilka pomarańczowych łazienek tu na forum, kolejna odkryłam dzisiaj, już nie pamiętam w czyim dzienniku... Też bardzo ładną oczywiście Elewację owszem mamy już zrobioną, ale to jeszcze nie koniec prac zewnętrznych. Jeszcze czeka nas rozbudowa tarasu i obłożenie go drewnem. Że o ogrodzie nie wspomnę, na wszelki wypadek nie zamieszczam jego zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 24.05.2008 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Twoje perypetie haydraulikowo-gazow czyta się nieledwie jak powieść... Niestety poprawianie po fachowcach i poprawianie po poprawianiu to rzeczywistość na wszystkich budowach. Życzę, aby teraz wszystko ruszyło już z górki i poproszę o więcej zdjęć wykończonych podłóg oraz łazienek W tej pomarańczowej to największy śpioch od razu sie przebudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 27.05.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 A u Ciebie - idzie jak burza! Podpatruję, podpatruję... A dziekuje, dziekuje.... teraz tempo z lekka opadlo.... ale i tak co dzien do przodu...co dzien cos nowego sie pojawia... a kazda pierdolka cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 27.05.2008 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Życzę, aby teraz wszystko ruszyło już z górki i poproszę o więcej zdjęć wykończonych podłóg oraz łazienek W tej pomarańczowej to największy śpioch od razu sie przebudzi Za życzenia dziękuję, na to "z górki" z utęsknieniem czekamy i może coś się wreszcie ruszy. Zdjęcia wstawię jak tylko coś do tej łazienki dołożymy. W zasadzie mamy już zakupione szafki i umywalkę, ale ponieważ dorabialismy ostatnio światełko nad szafką więc elektryk nam zaorał tynk. No i teraz trzeba to wszystko wyrównać i pomalować ściany a dopiero potem wstawić brodzik itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 27.05.2008 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 A dziekuje, dziekuje.... teraz tempo z lekka opadlo.... ale i tak co dzien do przodu...co dzien cos nowego sie pojawia... a kazda pierdolka cieszy Pierdółki cieszą najbardziej. Ja teraz czekam na utęskniony kibelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 26.07.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Bylam na Waszym dzienniku. Pieknie! Wielki wielki dom Szkoda, ze nie mam czasu wszystkiego przeczytac... Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 12.08.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Co tam nowego u Was? Parapety piękne - jednak udało ci się znaleźć modrzew!!! Na taras również macie drzewo modrzewiowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 11.11.2008 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 AAJ2004, a dlaczego u Was w dzienniku taka cisza nastała? b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buba74 11.12.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Witaj AAJ2004, Podczytuję Wasz dziennik z zaciekawieniem, bo sama buduję podobny dom. Rośnie Wam przytulne gniazdko - szczególnie tej zadaszonej werandy w drewnie zadroszczę! Mam natomiast pytanie na temat jabłonek o których pisałaś nieco wcześniej - tych ze starej odmiany, którą trudno już dziś dostać, a Tobie udało się nabyć przez internet. Mogłabyś napisać, co to za nazwa i gdzie je kupiłaś? Mam podejrzenia, że to dokładnie te, których ja szukam - smak dzieciństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 20.12.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Wszystkiego dobrego na Święta http://i2.instantgallery.pl/i/iw/iwonaz4/5943b4fc73011f3f8e8c8ecbb708326e133472.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 22.12.2008 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Co tam nowego u Was? Parapety piękne - jednak udało ci się znaleźć modrzew!!! Na taras również macie drzewo modrzewiowe? Na taras nie znaleźliśmy takiego drewna, znajomi sprowadzali az spod Łowicza zdaje się. na schody udało się znaleźć, bo ilość znacznie mniejsza. Ale zobaczymy, na razie taras odłożyliśmy na później... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 22.12.2008 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 AAJ2004, a dlaczego u Was w dzienniku taka cisza nastała? b. Oj, cisza jak makiem zasiał... Ale zamierzam się poprawić, mam juz jakies zdjecia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 22.12.2008 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Witaj AAJ2004, Podczytuję Wasz dziennik z zaciekawieniem, bo sama buduję podobny dom. Rośnie Wam przytulne gniazdko - szczególnie tej zadaszonej werandy w drewnie zadroszczę! Mam natomiast pytanie na temat jabłonek o których pisałaś nieco wcześniej - tych ze starej odmiany, którą trudno już dziś dostać, a Tobie udało się nabyć przez internet. Mogłabyś napisać, co to za nazwa i gdzie je kupiłaś? Mam podejrzenia, że to dokładnie te, których ja szukam - smak dzieciństwa Witam Buba To drzewako to grafsztynek inflancki. Nie mam pewności czy to to, o które mi chodziło, ale co mam do stracenia Nigdy wcześniej o nim nie słyszałam, ale i jabłka niezwykłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 23.12.2008 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Miło, że się odezwałaś, to czym prędzej skorzystam z okazji Wszystkiego dobrego na Święta i Nowy Rok 2009!!!! http://foto2.m.onet.pl/_m/47f110593bba5004a075b86203ba97c2,6,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts