Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi zewn?trzne

Recommended Posts

Alex : co Ty za bzdury opowiadasz. Wspólczynnik k dla drzwi PCV z wypełnieniem płytowym o grubości 30mm jest mniejszy od 1,0 .

Po drugie wylicz sobie wszystkie wady drzwi drewnianych, to przestanie być takie oczywiste, że drzwi zewnętrzne z drewna są lepsze.

Pozdrawiam

Zamówiłem drzwi zewnętrzne o konstrukcji z płyty "stadur" pokrytej obustronnie okładzinami z drewna.

Płyta daje stabilność wymiarów i izolacyjność termiczną, zaś wzornictwo okładzin nie jest ograniczone konstrukcją.

Drzwi mają wąskie okienko, aby było można zobaczyć gościa.

Takie okienko umożliwia przyjemną wymiane uśmiechów powitalnych.

ZbiR

Ja kupiłem drzwi PCV i jestem bardzo zadowolony. Mają dużo bogatsze wzornictwo od drewnianych, a wykonane w renolicie "złoty dąb" - wyglądają rewelacyjnie. Można je obejrzeć np. na stronie http://www.adeco.pl . Polecam model Opal z witrażem.

Jeśli chodzi o wady drzwi drewnianych - to największą z nich zobaczysz po pierwszym sezonie - jak się powykręcają.

Pozdrawiam

Ja mam drewniane, płycinowe, oklejane sklejką brzozową z szybką, żeby zobaczyć gościa. Wyglądają ekstra i po pierwszym sezonie nie zmieniły się nic a nic. Nie wiem jakie mają k, ale w nieogrzewanym przedsionku było niewiele chłodniej niż w domu, a przy drzwiach wcale nie było zimniej. Mają dobre uszczelki.

Też kiedyś chciałam kupić drzwi z pcv (Polskone). Z daleka wyglądały nieźle, ale z bliska nie umywają się do moich drewnianych.

Tylko drewno.

A no właśnie temat jest ciekawy, ale jak widzę o konkrety trudno. Zapytałam jakie są wady i cisza (oprócz jednej, że się powykręcają - tyle, że ja tego nie zauważyłam jeśli chodzi o drzwi sąsiadów, a mają je już ze 2 lata, zatem nie jest to chyba wada, która musi ujawniać się w każdych drzwiach). Może ktoś potrafiłby uzasadnić dlaczego inne drzwi są lepsze?

Tylko fatalnie wykonane drzwi (czytaj z mokrego drewna) wypacza sie. Ten problem jednak dotyczy przede wszystkim drzwi wewn., kilka juz takich widzialam i dlatego zdecydowalam sie na okleine drewniana.

U sasiadow sa dosc ladne drzwi zewn z PCV, ktore kosztowaly ich 5tys!!! i sami przyznali ze byl to ich najgorszy zakup, bo drzwi sa strasznie przewiewne i po 4ch latach powychodzily uszczelki.

Nie ma jak solidne, grube drzwi drewniane. Tak bylo od zawsze.

Jakie są drzwi "Dziadka" - okaże się za kilka lat. Dobra jest w nich tylko cena i lakier, który przykrywa siniznę , zaprawki i sęki w drewnie niskiej jakości, użytym do do ich wykonania.

Jeśli myślicie, że za 1500 PLN można kupić dobre drzwi, to się mylicie. Za grube drzwi drewniane, zrobione z dobrego surowca, w niezbyt wymyślnym wzorze trzeba zapłacić min. ok 3000 PLN. Podobną cenę mają drzwi, których konstrukcja jest wykonana z PCV lub ALU, a wypełnienie z płyty GFK. Mają dużo bogatszą gamę wzorów niż drewno (mówię o drzwiach takich firm jak: Adeco, Obst, Rodenberg). Porównywanie tych drzwi do wyrobów Polskone, to wielka pomyłka.Proponuję odwiedzenie stron internetowych tych firm, a potem wygłoszenie swego zdania.