Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kontaktrony

Recommended Posts

Niezbyt grzeczny jesteś to raz, z tego co widzę to wykonujesz takie alaramy jakie umiesz, jeżeli to w nicku to alarm to ja osobiście wolałbym sobie kupić linkę stalową z kłodką patentową ochrona taka sama jak tym alarmem, a miałbym przynajmniej poczucie jakiegoś zabezpieczenia. Pisałem wcześniej że dobre zabezpieczenie mienia to drogi gips jakbyś niedowidział na oczęta. Pewnie można wciskać ludziam kit jak ty to robisz że alaram centurion to szczyt techniki, tylko co niektórzy uwierzą i będą niemile zdziwieni że wystarczy 10 sekund i jedno urządzonko i już otwarte (ale chyba to forum to nie jest podręcznik dla włamywaczy). Piszcie prawdę że nie zabezpieczacie mienia takimi alarmami tylko dajecie złudne poczucie bezpieczeństwa i wtedy będzie to wyglądalo prawdziwie, bo przecież montując tego centuriona czy jakiegoś tam innego cudaka klientowi chyba nie twierdzisz ze mu samochód zabezpieczasz ? :)

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niezbyt grzeczny jesteś to raz, z tego co widzę to wykonujesz takie alaramy jakie umiesz, jeżeli to w nicku to alarm to ja osobiście wolałbym sobie kupić linkę stalową z kłodką patentową ochrona taka sama jak tym alarmem, a miałbym przynajmniej poczucie jakiegoś zabezpieczenia. Pisałem wcześniej że dobre zabezpieczenie mienia to drogi gips jakbyś niedowidział na oczęta. Pewnie można wciskać ludziam kit jak ty to robisz że alaram centurion to szczyt techniki, tylko co niektórzy uwierzą i będą niemile zdziwieni że wystarczy 10 sekund i jedno urządzonko i już otwarte (ale chyba to forum to nie jest podręcznik dla włamywaczy). Piszcie prawdę że nie zabezpieczacie mienia takimi alarmami tylko dajecie złudne poczucie bezpieczeństwa i wtedy będzie to wyglądalo prawdziwie, bo przecież montując tego centuriona czy jakiegoś tam innego cudaka klientowi chyba nie twierdzisz ze mu samochód zabezpieczasz ? :)

Niewiem mistrzuniu ale jesteś w błędzie niemontuje centuriona tylko tak się nazywa moja firma.

Ty za to widzę że tworzysz przerost formy nad treścią.

Witam!

Widzę, że sporo zebrało się tu skrajnie różnych opinii o kontaktronach. Ja miałem wcześniej okna zabezpieczone kontaktronami, do tego na wszelki wypadek czujkę inercyjną... i weszli przez ścianę z tyłu.

Okna wymienione, przyjechała firma digtel z zabrza. Pogadaliśmy, zaproponowali kilka ciekawych rozwiązań, ale zrezygnowaliśmy z kontaktronów. W każdym razie instalacja jest nowa. W każdym pomieszczeniu czujka, do tego jedna inercyjna.

Zrobili dobrze, może nie tanio, ale bezpieczeństwo jest warte swej ceny. Teraz myslę nad kamerą lub dwiema, ale to już inny temat.

danie1959 - a w jaki sposób podchodzisz do tych kamer?

Może masz już jakieś namiary na technologię-producenta-integratora?

Też o tym rozmyślam: wyłapać automatycznie obecność intruzów na wczesnym etapie obserwującymi dom kamerami i spowodować alarm zanim mleko się wyleje czyli zanim wyważą okno, drzwi lub wybiją dziurę w ścianie.

pzdr.

-romwis

danie1959 - a w jaki sposób podchodzisz do tych kamer?

Może masz już jakieś namiary na technologię-producenta-integratora?

Też o tym rozmyślam: wyłapać automatycznie obecność intruzów na wczesnym etapie obserwującymi dom kamerami i spowodować alarm zanim mleko się wyleje czyli zanim wyważą okno, drzwi lub wybiją dziurę w ścianie.

pzdr.

-romwis

Gdyby to było takie proste, to nikt by nie instalował systemu alarmowego. Niestety, ale obecnie sprzęt i technologie dają za małe możliwości :(

Zobacz przykład, jak to działa: Obraz z kamer przez internet

Zwróć uwagę na jakość obrazu oraz czas odświeżania.

Detekcja ruchu w prostych (i tanich) rejestratorach nie nadaje się do wykorzystania w celach alarmowych (chyba, żeby budzić operatora monitoringu za każdym razem jak przeleci mucha czy ptak :lol: )

• 1 month później...

Zbych - przepraszam, że dopiero teraz tu wszedłem, ale zawodzi system powiadamiania o nowych wpisach na forum. Mam więcej przykladów. Rzeczywiście - obrazy z tych kamer są fatalnej jakości i działają niesłychanie wolno. Ale producenci wciąż pracują nad ulepszaniem parametrów swoich wyrobów a ceny powinny spadać.

Wniosek: na razie alarm "konwencjonalny" a w przyszłości, kto wie? Kilka kamerek plus sprytny programik :-)

pzdr.

-romwis