Gość 30.04.2003 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 Czy pod scianki działowe z betonu komórkowego trzeba robic fundamenty. Pytam gdyż w moim projekcie są ścianki kartonowo - gipsowe, ja chcę je zamienić na beton komórkowy a architekt adaptujący coś wspominał o takich fundamentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 01.05.2003 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2003 Pierwsze słyszę, chyba, że zamiast ścian działowych zamierzasz budować nośne. Ja też buduję ściany działowe z bk i nie mam pod nimi żadncyh fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 01.05.2003 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2003 Ja też buduję ściany działowe z bk (12) i pierwsze słyszę by pod nie należało budować fundamenty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 02.05.2003 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2003 w projekcie miałem ławy fundamentowe i fundamenty pod ścianki działowe. Może nie potrzeba, ale jak znam życie to nie zaszkodzi, a swoje to waży i jeśli zrobi się słąby betonpodłogi na gruncie moze to nie wytrzymać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winston 02.05.2003 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2003 Ja zrobiłem 30 cm. szerokości i na 0.7 m głebokie. Tez w projekcie mam z GK ale zrobiłem z BK. Koszt niewielki i spoko spię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.05.2003 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2003 Dziękuję FORUMOWICZOM za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.05.2003 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2003 Dziękuję FORUMOWICZOM za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 03.05.2003 04:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2003 Na fundamentach nie oszczędzaj, Tago się nie da poprawić ,,później" !!! Koszt naprawdę znikomy... a skutki mogą być przykre.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts