uriz 25.11.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Witam!Mam poważny problem. Chciałbym sprzedać działkę, ale nie wiem ile ona może być warta. Mam potencjalnego kupca, który natychmiast chce spisać umowę przedwstępną, natomiast nie wiem, czy cena którą proponuje jest dobra.Dzisiaj jest sobota - wydzwoniłem wszystkie wygooglane agencje, ale tam już nikt nie pracuje. Czy ktoś stąd mógłby mi pomóc? Opiszę działkę:- działka w Wawrze, w pobliżu Wału Miedzeszyńskiego (za zabudowaniami przy ulicy) ok. 500m od granicy z Józefowem- 5800 m2- 19m szerokości, 300m długości- grunty orne (RV)- bez planu zagospodarowania (wygasł w 2001 - działka była jako mieszkaniowo - usługowa)- przy działce jest droga, ok. 3m szeroka, łączy się z inną drogą, która należy do właścicieli z osiedla domków jednorodzinnych- brak kanalizacji i gazu,- jest możliwość podłączenia prądu,- w gminie jest plan budowy trasy szybkiego ruchu, która przecina działkę (zabiera ok. 2/5 działki)- na działce rosną tu i ówdzie krzaki, brak drzew, głównie trawa, trochę piachu. - usytuowanie - równy teren, bez wzniesień, sąsiednie działki bez drzew (wygląda to jak opuszczone pola), w odległości ok. 80m jest dosyć duży, stary magazyn, za nim kilka działek ogrodniczych i wspomniane osiedle domków jednorodzinnych. To chyba wszystkie cechy działki. Bardzo prosiłbym o jakąkolwiek pomoc. Nie wpisuję tutaj wartości proponowanej przez klienta, chciałbym zobaczyć jak ewentualnie będzie kształtować się cena. Jeżeli ktoś miałby może kontakt do agencji pracującej w niedziele, to również prosiłbym o namiar. Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazgrus 25.11.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Jeśli to poważny inwestor i zależy mu zna ziemi, to da Ci chwilę czasu na zastanowienie. Najprościej wycenić działkę szukając podobnych ofert w internecie.Zajrzyj nahttp://www.oferty.nethttp://www.trader.pli już będziesz wiedzieć jakie są ceny.Pamiętaj, że im większa działka tym mniejsza cena za 1m2Czyli działka 1000m2 będzie kosztować 300zł/m2 ale 2000 już tylko 200 zł/m2 Jeśli to nie daje Ci poglądu sytuacji to zamów wycenę za 600-1000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzar157 25.11.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Jak dla mnie 0 (zero) atrakcyjności - bardzo wąska- trasa szybkiego ruchu- no i ogólnie szału niema.Chyba, że nowy właściciel będzie tam krówki wypasał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DJ Rydzyk 26.11.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Jak dla mnie 0 (zero) atrakcyjności - bardzo wąska - trasa szybkiego ruchu - no i ogólnie szału niema. Chyba, że nowy właściciel będzie tam krówki wypasał ? Moze planuje jakiś geszeft otworzyć ? Wtedy to bardzo atrakcyjna lokalizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 26.11.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 A może kupujący wietrzy interes właśnie w tej drodze szybkiego ruchu?? Kupi pózniej odsprzeda gminie ten kawałek za ładne pieniadze albo też sprzeda pod stację benzynową ?? Możliwości jest wiele i wszystkie czynniki należy wziąć pod uwagę. U nas m2 działki ostatnio spółdzielnia sprzedała w przetargu za 55zł. Ale co region Polski to inne ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uriz 26.11.2006 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Klient, który chce kupić działkę oferuje 80zł/m2 (wystartował z ceną 65). Dowiedziałem się również, że wykupił już sąsiednie działki (za 75z), została mu tylko ta ostatnia. Wstrzymać się jeszcze? Targować? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 26.11.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Klient, który chce kupić działkę oferuje 80zł/m2 (wystartował z ceną 65). Dowiedziałem się również, że wykupił już sąsiednie działki (za 75z), została mu tylko ta ostatnia. Wstrzymać się jeszcze? Targować? Pozdrawiam! Zdecydowanie targować !! Bo skoro wykupił sąsiednie działki to może w celu odsprzedania pózniej pod jakis market,stację .. To jemu zalezy na tym kawałku ziemi więc niech wyłoży trochę wiecej kasy ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpclab 26.11.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Cena za metr w Wawrze/granica Józefowa. BEZ trasy szybkiego ruchu i budowlana w pełni, o normalnych wymiarach - typowa to 200-300 zł /m kwadratowy. Tyle, że ty masz rolną, z bardzo uciążliwym sąsiedztwem (potencjalnie) i bardzo wąską. Facet wyraźnie chce tam kręcić biznes, albo zasadza się na tę drogę szybkiego ruchu. Moim zdaniem możesz dociągnąć do 100. Jak się uda możesz postawić piwo . S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andruA 26.11.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 W zachodniopomorskim Państwo wykupuje działki pod ekspresówkę za średnio 10 000zł/ 6 ar. Mój znajomy ma sprzedać po dobrym targowaniu 8 ha ziemi grunty orne za 900 000! więc chyba radzę nie sprzedawać tak szybko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 27.11.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Nie sprzedawaj pospiesznie !!! U nas we Wrocławiu swego czasu działy się naprawdę zabawne rzeczy. Miejsce : Bielany Wrocławskie, Cel: rolnik w traktorze na polu, Akcja: podjeżdża biznesmen w mesiu i proponuje panu Józkowi (rolnik) odkupienie działki, Pan Józek drapnął się po głowie popatrzył na swoje 4 ha, podumał ... i spytał się za ile. Pan biznesmen zaproponował 200zł za m2. Pan Józek lekko się zdziwił, ale entuzjazmu nie okazał. Zajechał traktorem pod swój dom, poszedł do sąsiada po namiar na geodetę, który ostatnio się po polu kręcił, ten mu kazał do gminy się spytać, co i jak. W gminie okazało się że jest szczęśliwym posiadaczem 4ha pod zabudowę usługowo –przemysłową (wartą dużo więcej niż 200zł za m2). Pan Józek nie jest już rolnikiem, ale dalej z niego równy chłop, w swych kaloszach wsiada do bmw, jego dzieci mają piękne duże mieszkania, on ma śliczny dom i spaśne konto a rolnictwem się zajmuje jak idzie na ogród popatrzeć jak mu wrzos bujnie rośnie. Historia prawie autentyczna (lekko) zabarwiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts