a_gnieszka 25.11.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Zapraszam do wpisywania komentarzy do mojej bazgraniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 25.11.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Od lipca chyba coś się u Was wydarzyło? A jak domek szkieletowy to pewnie już nawet mieszkacie? Koło jakiego miasta się budujecie?? Czekam na ciąg dalszy ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gnieszka 25.11.2006 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Budujemy koło Łodzi Ciąg dalszy oczywiście nastąpi, niestety do mieszkania jeszcze nam daleeeeko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 25.11.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Uwielbiam domy parterowe Układ pomieszczeń naprawdę fajny. Ma wszystko co potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.11.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Agnieszko, fajnie że się zdecydowałaś na dziennik-coraz nas więcej . Taki dziennik to świetna rzecz , bo jak powiedziałaś z czasem wszystko umyka....a tak, można po latach zajrzeć, powspominać . Przeraża mnie troszkę wycena "pod klucz"....to dużo pieniędzy jak na taki niewielki dom w szkielecie drewnianym. My też na początku rozważaliśmy budowę domku w tej własnie technologii, ale po rozeznaniu cen stwierdziliśmy że murowany wyjdzie nas na to samo cenowo -a może nawet taniej, więc zdecydowaliśmy się na murowany. Też budujemy na kredyt i naszą Zośkę zamierzamy wybudować "pod klucz" za 200000zł -szaleni optymiści, ale ja wierzę że nam się uda. I mam pytanko-jak rozwiązaliście problem ogrzewania w domu? Kiedy my pytaliśmy o budowę takiego domu to Pani stwierdziła że może on być ogrzewany tylko kominkiem, ewentualnie prądem-bo kwestię ogrzewania mieli wtedy jeszcze niedporacowaną. I tak mi się wydaje że sam kominek w naszym zmiennym klimacie to chyba nie wystarczy. Tak, że życzę powodzenia i dużo cierpliwości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gnieszka 26.11.2006 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 No niestety, jak sie okazuje - technologia szkieletowa wcale nie jest taka tania. Na upartego znaleźlibyśmy tańszego wykonawcę, ale o kiepskich referencjach Ten jest polecony i sprawdzony - oglądaliśmy już kilka domów, klienci którzy już mieszkają są zadowoleni A to najlepsza rekomendacja Poza tym zależało nam, żeby całość robiła jedna firma, dzięki temu jedna firma będzie odpowiedzialna za ewentualne błędy, nie będzie zrzucania winy na inną ekipę Ogrzewanie - głównym źródłem ciepła będzie kominek z DGP, a do tego konwektory. z tego, co mówią użytkownicy takich domów, kominek niemal zupełnie wystarcza, tylko oczywiście wkład musi być bardzo porządny. Początkowo myśleliśmy o ekogroszku albo gazie, ale gazu ziemnego u nas brak, z butli strasznie drogi, a ekogroszek odpada ze względu na to, że często wyjeżdżamy do rodziny na kilka dni i nie mamy tu nikogo, kto by nam palił w piecu w tym czasie Cóż, jak to będzie działać - wyjdzie w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabrysia33 26.11.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Domek przepiękny w takim stylu jak lubię. Prawie taki sam będę stawiała na wiosnę pod Warszawą. Metraż taki sam ,jedynie rozkład pomieszczeń inny. Ale z zewnątrz identiko . Ciekawa jestem skąd jest ten projekt. Będę wierną czytelniczką i komentatorką twojego dziennika poniewaz idę krok za Tobą .Jestem na etapie dopracowywania projektu, mam firmę budowlaną, mapki geodezyjne już odbieram i jestem szczęśliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gnieszka 26.11.2006 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Gabrysia, nawet nie wiesz jak się cieszę Nasz projekt jest z pracowni "Bajer i Bajer" z Otwocka, 108 DL. Z czego będziesz budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 26.11.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Hejka nie przepadam za pieskami z taką mordką, ale ten od razu mi się spodobał. Może dlatego że szczeniak a ja się boję dużych. Co to za rasa i jak sie Wabi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gnieszka 26.11.2006 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Aga - dzięki za miłe słowa To mops, ma 5 miesięcy i jest z nami dopiero 3 tygodnie A wabi się Gimli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabrysia33 26.11.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Mój domek będzie także w konstrukcji szkieletowej ,ogrzewany kominkiem i w razie potrzeby konwektorki. Kiedy planujecie zacząć budowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gnieszka 27.11.2006 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Niestety dopiero na wiosnę, nie zdążyliśmy w tym roku Masz już wybraną firmę, która będzie Ci budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabrysia33 27.11.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 No to tak jak ja, zchodzi się strasznie z papierami. Ja stawiam na działce na której aktualnie mieszkam ,czyli media mam , ale jak się okazuje papierzyska takie same. Budować będę z firma Domy i Domki ze Słomczyna koło Konstancina. Oczywiście "pod klucz" ewentualnie jakieś małe prace zrobimy sami.Chciałam się Ciebie poradzić w kwestii wkładu kominkowego bo także uważam że powinien być dobry i tu nie można oszczędzac skoro będzie to podstawowe ogrzewanie. Może znasz jakies firmy czy miejsca gdzie mozna zasiegnąc porady w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gnieszka 27.11.2006 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 No właśnie - temat wkładu kominkowego jest u nas też na tapecie Ponieważ kominek ma być głównym źródłem ciepła, to bardzo poważna decyzja Bardzo zachwalany jest Jotul, tylko dość drogi Zastanawiamy się więc nad Tarnavą, bo sporo tańsza, wychodzi nam, że do ogrzania naszego domu potrzebna będzie moc 12-14 kW. Ale rzecz jasna jeśli ktoś mnie przekona, że Tarnava się nie nadaje, to zainwestujemy w Jotula (na razie nic konkretnego nie znalazłam, poza tym że Tarnava jest podobno brzydsza - mnie na urodzie aż tak nie zależy). W tym tygodniu idziemy z małżem na wycieczkę po sklepach specjalizujących się w kominkach - zobaczymy co powiedzą... Gabrysiu, a ten Twój projekt skąd? I jaką dom będzie miał powierzchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabrysia33 27.11.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Domek to projekt indywidualny. miał być gotowy ale za dużo zmian nam wyszło.metraż to 105 m 2 pow. całkowitej. czyli salon z kuchnią i 3 sypialnie, garderoba ,wc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 30.11.2006 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Piękna okolica. I metraż też super. Mogę ci tylko pozazdrościć. Swoją drogą ciekawa jestem gdzie się budujesz. Może mamy do siebie niedaleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gnieszka 01.12.2006 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Anisiu, budujemy ok. 20 km od Łodzi w kierunku Tomaszowa A Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 01.12.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 My akurat po drugiej stronie Łodzi. Jeszcze w Łodzi, ale juz na peryferiach, w Nowosolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 13.12.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Serdecznie gratuluję!!!!! Ja swoją budowę przy sprzyjających warunkach finansowych zaczynam wiosną 2008. Cały 2007 rok, będzie to rok załatwiania przyłączy wodociągowych i elektrycznych,budowa ogrodzenia, kupno i adaptacja projektu no i uzyskania pozwolenia na budowę. Nasz dom mógłby być wybudowany w technologii szkieletowej, jednak zmienimy to na cegłę a elewcję zrobimy z grubej szalówkowej dechy. Po to by dom był w klimacie drewnianym i wiejskim. Pozdrawiam serdecznie i z przyjemnością będę obserwować postępy na Waszej budowie._________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabrysia33 17.12.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Bardzo się cieszę że coś się ruszyło i czekam na dalsze informacje. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts