baba na budowie 25.11.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Hej Zapraszam do komentowania, udzielania dobrych rad itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 25.11.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Witaj . Odważna z Ciebie kobietka. Będę trzymać kciuki za kawkę na własnym tarasie wśród róż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 26.11.2006 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Dzięki K74 Nie wiem czy odważna, czy głupia czy w obłokach buja... Przeraża mnie fakt, że o wszytsko sama sie bedę troszczyć, sama podejmować decyzje i sama spłacać kredyty... Ale może sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 26.11.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 babo na budowie!!!!! tzrymam ogromne kciuki!!!!! i licze ze nie bedzie to miesiecznik jakby co bede namolnie poganiac do pisania!!!! jest bardzo malo dziennikow do ktorych zagladam! ale do twojego bede! sama mam zamiar (po paru prypetiach zyciowych) wybudowac dom! w prakctyce nie wiem jak bedzie ale - przynajmniej w teori- budowac bede z przeznaczeniem dla siebie (i stada rotwailerrow ) pomijajac ile osob po zakonczeniu faktycznie zamieszka - na pewno bede budowe prowadzila sama i sama bede decydowac co i jak i samam bede splacach kredyty i uzerac sie z przeciwnosciami - ale co mi tam Tu na forum duzo jest kobitek (singielek i nie-singielek) ktore same ciagnely budowe - i same decydowaly i zmagaly sie ze wszystkim Wielu z nim sie udalo Tak wiec - poniewaz baby na budowie musza trzymac sie razem - na pewno bede z uwaga sledzic dziennik Napisz o dzialce , napisz o projekcie ...czekam z niecierpliwoscia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 26.11.2006 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Zielonooka, w grupach budujących założyłam specjalną grupę wsparcia dla nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stelka 26.11.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witaj babo na budowie ja również trzymam za Ciebie kciuki,i wierzę ,że uda się Tobie wybudować domek o którym marzysz... Domek wybrałas bardzo ładny i wydaje sie być prosty w budowie,a działkę na pewno kupisz do 50 tyś,byle by poza miastem Ja też mieszkam w blokowisku i juz nie mogę doczekac się kiedy się wyprowadzę do swojego domu z ogrodem i tarasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 27.11.2006 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 U mnie to wszytsko jeszcze poootrwa i poootrwa... ale trudno Co myślicie o działkach bez planu albo rolnych? A i mój pierwszy wielki sukces! Udało mi sie powklejać linki dzięki instrukcji Maksia Dzięki Maksio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 27.11.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Co myślicie o działkach bez planu albo rolnych? Unikać jak ognia. Będziesz miała jeszcze mnóstwo problemów stricte budowlanych, więc działkę kup porządną: budowlaną, z aktualnym planem zagospodarowania lub chociaż decyzją o WZiZT, najlepiej z mediam,i najlepiej za miastem ale nie na końcu świata . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 27.11.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 cześć, ja uważam, że spokojnie dasz sobie sama radę. Ja bym wolała sama budować, a tak to mam męża który wie wszystko lepiej i nie da mi się wykazać za bardzo. Ale poważnie to my też sprzedaliśmy mieszkanie i zobacz co już za tą kasę postawiliśmy. A pewnie i tak mniej wzieliśmy za mieszkanie od tego co ty wyszarpniesz. To mój dziennik http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=80361&highlight=dziennik+pelikana zapraszam. Trzymam kciuki. Powodzenia. Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 27.11.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 babo na budowie, ja również mocno trzymam za Ciebie kciuki Uda się, musi się udać Bardzo w to wierzę, bo również sama zamierzam wybudować dom Sama nad wszystkim czuwać i sama spłacać kredyty Na razie od tygodnia cieszę się pozwoleniem na budowę Teraz zaczynam szukać ekipy - w przyszłym sezonie planuję wylać fundamenty, a ściany to chyba dopiero w następnym. Potrwa to trochę, ale w końcu tę kawę na swoim tarasie wypiję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 27.11.2006 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Penny, czyżbyś też była singielką? W grupach założyłam grupę wsparcia dla takich jak my giza25 też sobie takie łapki odcisnę Fajny domek i rodzinka Dzisiaj sie podłamałam jak podczytałam wątek o M2. Oni wszyscy liczą co najmniej 300 tys. Ja chcę budować Ciepłego z pracowni domek (link jest w dzienniku) i myślałam, że 250-280 wystarczy. Oczywiście bez działki i infrastruktury typu oczko wodne itp. No i obawiam się, że szybko działki to ja nie znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 27.11.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 hej babo na budowie ! domek ktory wybralas ma bardzo prosta bryle i sadze ze kwota 250 tys jest jak najbardziej realna [nawet powalczylabym o zmieszczenie sie w nizszej ) Zwroc uwage na brak przejscia z domu do garazu - a jest taka mozliwosc zeby upchnac to przez pom. gosdpodarcze - (nawet lekko wysuwajac garaz do przodu - tak minimalnie zeby sie drzwi zmiescily ) sadze ze warto - to b praktyczne rowiazanie i walsciwie kosztujace tylko tyle co cena dobrych antywlamaniowych drzwi (miedzy garazem a domem) a poniewaz w tym miejscu nie musza byc sliczne (jak frontowe) to koszt max 2 -2,5 Sam domek prosty i fajny - ale albo nastawiasz sie na niego i szukasz dzialki juz pod ten domek, albo priorytetem jest fajna dzialka i potem wybierasz projekt (choc ten jest na tyle uniwersalny ze w wiekszosci wypadkow pewnie bedzie pasowal;) ps. poogladaj jeszczze domki ze http://www.studioatrium.pl naprawde niektore sa bardzo zacne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 27.11.2006 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Hej Zielona Ja też myślę, ze ten domek będzie pasował do większości działek. Super pomysł z tymi drzwiami. Widać, ze architekt;) Coś mi mówi, ze takie nieco gorsze antywłamaniowe kosztuja nawet 1-1.5 tys. Teraz problem miejsca budowy Jak masz dodatkowego Anty z Chesterem bis na zbyciu to możesz podesłać, nie miałabym wtedy obaw budować sie poza miastem Tak poważnie to jest to dylemat Boję sie tego całego bandytyzmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 28.11.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Hej Zielona Ja też myślę, ze ten domek będzie pasował do większości działek. Super pomysł z tymi drzwiami. Widać, ze architekt;) Coś mi mówi, ze takie nieco gorsze antywłamaniowe kosztuja nawet 1-1.5 tys. Teraz problem miejsca budowy Jak masz dodatkowego Anty z Chesterem bis na zbyciu to możesz podesłać, nie miałabym wtedy obaw budować sie poza miastem Tak poważnie to jest to dylemat Boję sie tego całego bandytyzmu Babo - te drzwi to az sie prosi zeby zrobic zwlaszcza ze bardzo ladnie wchodza w pom gospodarcze i juz Co do Anty... z Antypsem - drugiego egzemplarza na zbyciu nie mam , a klonowanie ponoc nieetyczne i nielegalne jest A tak serio - ja bede (mam nadzieje ! ) budowac sama. Anty... ma swoj domek pod Otwockiem (strasznie brzydki z zewnatrz bo takia przerobiona troche kostka z lat 70- ale przerobki na dobre to jej nie wyszly -> dodano pseudomansardowy dach i calosc robi...wstrzasajace wrazenie - ah... szkoda gadac bo to jakis architektoniczny koszmar ) Tyle ze to On ma, nie ja i nie planuje sie tam wprowadzac Jak i nie planuje budowac wspolnie tylko sama Nie boje sie "bandytyzmu" wydaje mi sie ze duzo bardziej niebezpiecznie jest w miescie. Wlasciwie jedyne czego jakos sie obawiam to kradziezy (a nie napadu i porwania). No trudno - ubezpiecza sie dom i mowi sobie ze nowy telewizor to rzecz nabyta (a pozatym tak samo czesto kradna w "wielkim miescie" i wcale nie mozna liczyc ze sasiad cos zauwazy a nawet jak zauwazy to sie wtraci ) Budujac dom trzeba po prostu dla spokoju ducha zainwestowac w dobry alarm - i dwa psy - Jeden maly coby narobil halasu (duzo w tym momencie amatorow cudzej walsnosci rezygnuje) i duzy coby tym bardziej zdesperowanym poobgryzal tyłki Rczej nie sadze by tam hordy terrorystow grasowaly - raczej drobniejsi pijaczkowie i amatorzy cudzej wlasnosci - przed ktorymi prostymi srodkami mozna sie obronic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 28.11.2006 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Ja też sie nie boję, ze mnie terroryści porwą Raczej tych kradzieży. Zamontuję już np kocioł a tu mi wyniosą. Takich rzeczy sie boję. A przecież ja delikatna kobitka nie będę spała w kaloryferki i kocioł wtulona na betonie... Takiemu Anty to dobrze, sam se mieszka w domu i niczego sie nie boi Nawet poczucie estetyki mu nie straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 30.11.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 WitamJesli wybrałabyś dokładnie tą wersję Ciepłego z garażem, która ja mam (dach dwuspadowy), to nie zrobisz wejścia z kotłowni do garażu. Aby móc zrobić takie przejście, musiałabyś ścianę garażową przesunąc o min. 1m do przodu. A wtedy musiałabyś tak zmienić kąt nachylenia dachu, aby nie kolidował z oknami na poddaszu. Robiłem kiedyś symulację w 3D i wg. mnie wygląda to tak sobie.Jeśli jednak bardzo zależałoby Ci na tym przejściu, to możesz wybrać wersję z garażem z dachem jednospadowym http://www.domek.net.pl/mur_cieply_z_garazem_prostym/mur_cieply_front.htm Ja takiego przejścia nie chciałem z kilku powodów (wymieniam w kolejności ważności):- możliwość przedostawania się nieprzyjemnych zapachów do domu- dodatkowy koszt zabezpieczeń (solidne drzwi antywłamaniowe, bardziej rozbudowany alarm)- mniej miejsca w i tak niewielkim pomieszczeniu gospodarczym.Dla mnie przejście (na zewnątrz budynku) z domu do garażu to żaden problem. To tylko 6-7m pod dość szerokim okapem, więc można przejść "suchą stopą" nawet w deszcz.pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.11.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 babo na budowie prosze mi tu szybko budować i czesto spisywać coś nowego do dziennika bo z uwagą będę śledził Twoją budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 30.11.2006 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Hej Konrad! Ja jeszcze nie jestem na 100% zdecydowana na przejscie przez pomieszczenie gospodarcze. Generalnie ma to swoje zalety. Niestety mi kompletnie brak wyobraźni przestrzennej i zmysłu technicznego. Jak już będzie działka to sie wtedy bardzo powaznie zastanowie. Generalnie chyba chciałąbym powiększyć garaż. Może, jeśli sie da, to od strony ogrodowej zrobić pomieszczenie na leżaki itp. Dla ciekawskich z postępów na budowie Zjadła sobie baba takie pyszne jabłko, smakowało jakby z różą dziką było. Wzięłą więc baba pestki i posiała w kubeczku po jogurcie. Kiedyś będę miałą takie pyszne własne jabłka Tak poważnie to po prostu rozglądam sie za działkami i zastanawiam nad lokalizacja. Jak coś upoluję, to zaraz napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 22.12.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Baba na budowie ! Ja rowniez zycze ci wszystkiego Naj Naj Naj i wspanialego domu i budowy bez nerwów ... i wogole * (* sorki nigdy nie bylam dobra w skladaniu zyczen ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.12.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 http://img107.imageshack.us/img107/2103/choinkamala1ms1.jpg W tym dniu radosnym, oczekiwanym, gdzie gasną spory, goją się rany życzymy Wam zdrowia, szczęścia, miłości, niech mały Jezus w sercach zagości, szczerości duszy, zapachu ciasta, przyjaźni, która jak miłość wzrasta, kochanej twarzy, co rano budzi, i wokół pełno życzliwych ludzi. Napiękniejszych świątecznych wzruszeń w blasku świec choink, łamiąc sie opłatkiem z najbliższymi, nie zapominając co w życiu jest najważniejsze życzy Ewa z Rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts