tomzar157 25.11.2006 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Witam ! Właśnie dostałem wypis z planu zagospodarowania przestrzennego a na nim psikus - na większości działki jest " Strefa WIII ochrony stanowiska archelogicznego" , ponadto w planie ujęte jest że zgoda na budowe może być wydana po uzyskaniu zgody od Konserwatora zabytków. W przepisach wyczytałem że mam obowiązek tylko zawiadomić konserwatora na 2 tygodnie przed rozpoczęciem budowy , ale w planie jest niestety jak wyżej. Czy ktoś z was załatwiał już taką zgodę? Jak to wygląda, ile trwa i ile kosztuje? Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/66774-strefa-w-iii-ochrony-stanowiska-archeologicznego/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 07.02.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam ! Właśnie dostałem wypis z planu zagospodarowania przestrzennego a na nim psikus - na większości działki jest " Strefa WIII ochrony stanowiska archelogicznego" , ponadto w planie ujęte jest że zgoda na budowe może być wydana po uzyskaniu zgody od Konserwatora zabytków. W przepisach wyczytałem że mam obowiązek tylko zawiadomić konserwatora na 2 tygodnie przed rozpoczęciem budowy , ale w planie jest niestety jak wyżej. Czy ktoś z was załatwiał już taką zgodę? Jak to wygląda, ile trwa i ile kosztuje? tak ja zapytaj u konserwatora o osoby wykonujące projekty - pogadaj z dwoma wybierz bardziej na luzie - szukaj takiego co nawet jak coś znajdzie to szybko zakopie. Poważnie - III strefa to małe ryzyko ale zawsze. Musisz mieć archeologa co zna procedurę i nie jet upierdliwy - resztę załatwi za ciebie. Koszt 800 zł płaciłem ratami - załatwienie papierów 200 potem znowu 200 a po zdjęciu humusu i wpisie do dziennika że jest OK - 400. i to koniec Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/66774-strefa-w-iii-ochrony-stanowiska-archeologicznego/#findComment-1598724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts