Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za dach? 55 za m^2 !?

demex

Recommended Posts

Hej.

Dostałem namiar na super fachowca od dachów. Cena 55 zeta za m2. Cena obejmuje całość - więźba + dachówki + orynnowanie. Dom dość wysoki (piętro, parter, piwnica wystająca ~1m nad ziemią, ścianka na strychu 1 metr wysoka). Dach o powierzchmi ok. 130 m2

Dobra cena? Jak było u was?

dość rozbudowany. tzn dach składa się z dwóch części. Jeden to kwadrat o boku ~10m a drugi to prostokąt 10 x 6 metrów, połaczone ze sobą z przesunieciem.

Eee tam, kucze nie wyjaśni tego opisem. Skan jest niezbedny. Oto on:

http://www.prz.edu.pl/~ldebski/foty/dach.jpg

I na obydwóch koperta czterospadowa. Żadnych krowich i bawolich okien, okien dachowych i innych wynalazków. Strych nieużytkowany - niemieszkalny - szperalnia :)

demex , to dobra cena dla ciebie , ale kiedy bedzie ten superfachowiec budowal twoj dach , bo teraz to napewno nie ma czasu - zima ?

I tu jest pewien problem. Tzn on ma wolne terminy styczeń lutu, dalej marzec kwiecień maj ma zajety. A to jest rozbudowa w tej "kwadraotwej części mieszkamy (ta prostokatna to doudowa). I nie bardzo mi się widzi jak to robic w zimie. Muszą stary dach zciagnąć, zrobić nowy wieniec i dopiero wtedy nowy dach. No to pasuje nie za zimno (aby mozna było betonować) i nie za ciepło aby przypadkiem deszcz nie padał :( bo mi chałupę zalałoby.

:)

PS. Nie wiem czy mnie tylko straszył (lagodna perswazja) ale powiedział, że za chwilę będzie wołał 60 zeta za m2. Do idzie zbankrutować :(

Demex!

to dobra cena, po warunkiem ze fachowcy sa dobrzy i sie nie opier .... ;-)

Mam ich z polecenia dwóch różnych hurtowni a dachówkami. Później się okazało, że zwykle kończą (robią dach) po ekipie moich murarzy. A to jest dla mnie bardzo ważne, bo mieszkam w tym rozbudowywanym domu i nie mam ochoty go malować ze względu na zalanie. A tak mają się umówić jedni skończą, wchodzą drudzy.