Duszyczki 26.11.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Szukam osób , które budowały lub są w trakcie realizacji projektu domu Ziemowit. BAAAArdzo proszę o opinie i fotki. Bedę wdzięczna ogromnie!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duszyczki 07.12.2006 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Ludziska nikomu nie podoba się taaaaaki ładny domek!!!! http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=159 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duszyczki 07.12.2006 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Z niecierpliwością czekam na opinię! Czy warty jest grzechu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 08.12.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Moim zdaniem jeżeli znalazlbym się z nim na bezludnej wyspie i od nas zależałoby przetrwanie rodzaju ludzkiego to rodzaj ludzki by wyginął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 28.12.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 witam buduję właśnie ziemowita, na razie mam stan surowy ale od wiosny ruszam dalej Moim zdaniem jeżeli znalazlbym się z nim na bezludnej wyspie i od nas zależałoby przetrwanie rodzaju ludzkiego to rodzaj ludzki by wyginął czegoś nie kumam co Ty masz za preferencje z domem.....sex , nie rozumiem , oświeć mnie enickman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 30.12.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 widzę że w każdym temacie typu Mieszko,Gniewko czy Ziemowit znajdzie się ktoś tak kategorycznie wyrażający swoją opinię.nie wiem,ja nie jestem dla takich wyrozumiała -i się nie uśmiechnę tak jak mario.takie posty nie warte są komentarzapozdro dla wszystkich odważnych budowniczych,którym podoba się coś innego niż wszystkim!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 01.01.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 czegoś nie kumam co Ty masz za preferencje z domem.....sex , nie rozumiem , oświeć mnie enickman jakie pytanie: Czy warty jest grzechu? taka odpowiedź takie posty nie warte są komentarza to po co ten komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 03.01.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 post nie był adresowany do ciebie nigdy bym się tak nie zniżyła żeby na niego odpowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 03.01.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 A ta odpowiedź też nie do mnie? W sumie brak szac unku mnie nie dziwi, bo jak można wymagać go od kogoś, kto nie ma go dla samego siebie (vide: wielkość litery przy imieniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duszyczki 31.01.2007 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Mario!!! Napisałeś, że jesteś już po wstępnych inwestycjach. My czekamy na odpowiedż z ministerstwa i też chcemy zakupić projekt. Nawet dzwoniliśmy do Archopelagu by dowiedzieć się, czy możliwe jest naniesienie zmian jaki sobie założyliśmy (na razie jesteśmy w fazie oczekiwań). Dlatego jeśli pozwolisz Mamy kilka pytań:Czy zmeniłeś coś w środku na parterze? (mi strasznie nie odpowiada rozmieszczenie pomieszczeń (reszta budynku jest super)).CZy możesz udzielić nam wskazówek co do budowy?Będziemy wdzięczni za każdą odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duszyczki 31.01.2007 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Romka!!! Dzięki za pocieszenie, bo czytając tego forumowicza na E... to mozna popaść w zwątpienie ludzkiej solidarności. Jeszcze raz dzięki za dodanie otuchy w słuszność wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 03.02.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Witam Mój Ziemowit jest w stanie surowym otwartym, środek na parterze do przerobienia... Ja zrobiłem tak: powiększyłem łazienkę na dole o 25 cm ( kosztem korytarza),kominek przeniosłem z pod drzwi tarasowych na róg salonu , zyskałem większe przejście między salonem a kuchnią, gabinet na dole przerabiam na pralnię,schody robię całkowicie drewniane, zrezygnowałem z dodatkowego wyjścia na taras z kuchni Co mogę doradzić: więżbę niech robi cieśla z doświadczeniem, z konsultacjami z dekarzem, generalnie więżba wykonana dokładnie według projektu jest na wolich okach do poprawki (i to dużej) chyba projektant nie doczytał , dach będę miał wykonywany gdzieś za około trzy tygodnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 03.02.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 acha jeszcze jedno przemyśl czy nie warto podnieść ścianki kolankowej o jeden pustak, ja mam według projektu i dach jest bardzo stromy; i chyba wygląda trochę nie proporcjonalnie, ale może to tak miało wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duszyczki 04.02.2007 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam serdecznie!!Dzięki za dobre rady. Na pewno skorzystamy. Co do dachu to czym kryjecie? My zastanawialiśmy się (i nawet widzieliśmy koło Lublina) nad papą bitumiczną.Wlaśnie w sobotę miałam okazję być wewnątrz ziemowitka w stanie surowym. I moje obawy się potwierdziły. Przejście z wiatrołapu do salonu prawie przez kuchnię to nie dla mnie. Tak samo łazienka z wejściem z wiatrołapu (chyba projektant nie przemyślał do końca tego rozwiazania- mam na myśli zimę). Duża kotłownia i gabinet nie do końca spełniajacy swoją rolę. Poddasze zostało podniesione o jeden pustak i dzięki temu zyskało a łazienka juz mi sie podoba.Nasz priorytet to kuchnia, salon, jadalnia tak rozmieszczone, aby mozna było je podzielić za pomoca lekkich, ścianek, półścianek itp. http://24img.com/677800525 Niecierpliwie czekam na opinię!Pozdrawiam!] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 07.02.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Odradzam papę . Widziałam podobny dom kryty papą i wyglądał naprawdę nie ciekawie. Najlepiej wygląda karpiówka. Widziałam też zwykła zakładkową, ale to wielka sztuka dobrze ją ułożyć na Takim dachu.Pozzdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 07.02.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 my mamy mieszka ,i podniesliśmy ściankę kolankową o dwa pustaki .niestety cieśle nie podołali temu i niestety dach trochę skopali /własciwie wole oka/.żeby zachować proporcje mamy dach wydłużony i co za tym idzie podbitkę szersząpozro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duszyczki 08.02.2007 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam! W ostatnim tygodniu miałam okazję ogladać dwa budynki Ziemowita. Oba wykonywane według tego samego projektu a zupełnie inne dachy. Jeden z włascicieli mówił też, że w projekcie są liczne wady, a po wykonaniu krokwi, belek według projektanta duza ilość nie została wykorzystana. Co do pokrycia dachu to jest wykonane z gontu bitumicznego (karpiówki czy jak tam inaczej zwał). Ze wszystkich opinii wyciągnęłam taki wniosek: Podnieść dach i tak jak romka wydlużyć krokwie by nie zatracić wyglądu dachu. Romka!! Masz PIĘKNY dom (super rozmieszczony parter) tylko jeden feler...... NIE WCHODZI NA MOJĄ DZIAŁKĘ . Ledwo dostaliśmy warunki zabudowy na Ziemowita, bo myślałam, że i z tego projektu będą nici. Bralismy jeszcze pod uwagę taki projekt: http://www.dom-jednorodzinny.pl/index.php?Product=220&Page=&Realisations=&Wnetrza=&Search=1&Min=180&Max=210&Width=19&Floor0=&Floor2=&Floor3=&Garage=&Entrance= Co wy na to Forumowicze!!![/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 11.02.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 myslalam że ziemowit to większy brat mieszka ? pozdro a co do projektu to nasze bardziej mi sie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawaba 15.03.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam i pozdrawiam budowniczych domku Ziemowit Właśnie wybieramy projekt domu i zainteresował nas również Ziemowit. Czy możecie mi powiedzieć za ile zbudowaliście lub zbudujecie dom wg tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
record 16.03.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Moim zdaniem jeżeli znalazlbym się z nim na bezludnej wyspie i od nas zależałoby przetrwanie rodzaju ludzkiego to rodzaj ludzki by wyginął. to napisala osoba bez poczucia humoru. więcej dystansu do pstów bliźnich. a Twój domek jest śliczny! inaczej mówią tylko ci, którzy zazdroszczą.życzę powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts