Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy można zmienić zapis w miejscowym planie zagosp. przest?

anla

Recommended Posts

Proszę o pomoc.

W planie zagospod. mam napisane, że budynek na być w układzie kalenicowym do drogi lokalnej (która jest w projekcie, tzn. nigdy), czyli "drogi" która przebiega z boku mojej działki na pola ( trawa i krzaki ujeżdżana przez traktor). Z przodu działki jest droga główna. Chcę dom prostokątny z dwuspadowym dachem. Innego dachu nie mogę . Wynika z tego że mój dom ma stać bokiem do drogi głównej. Inne domy stoją przodem. Czy jest szansa na zmianę tego zapisu dla mnie niewygodnego. Nie chcę mieć domu bokiem, bo:

1. Tył domu będzie od strony północnej - długa ściana ciemne pomieszczenia.

2. Silne wiatry, czyli jak poinformowali mnie sąsiedzi lepiej w inną stronę postawić dom.

3. W ogóle strasznie głupio tak w poprzek jak inni prosto.

Myślę, że chodziło o to w planie aby zabudowa przy tej bocznej drodze była skierowana w jednym kierunku. Ale czy jako działka narozna nie miałabym wyboru ? Jak dom będzie bokiem to burzy ład architektoniczny przy drodze głównej która chyba jest ważniejsza od krzaków w których i tak nie wiadomo czy ktoś się kiedys wybuduje? A jak się zabudowa nie rozwinie wzdłóż bocznej drogi to będzie pięknie, sąsiad prosto do drogi. ja bokiem a drugi sąsiad stoi ukosem jako jedyny.

ja bym czekała,żeby potem nie załować,zrób tak jak mowi herdrogenium 8)

mi w gminie powiedzieli ktory urbanista powypisywał mi bzdury w WZ :evil: warto tak mi doradzono mieć już konkretny budynek nawet sane zdięcie z katalogu i dołączyc je bo np. nam się podoba dom z dachem czterospadowym a nam napiszą z dwuspadowym,ale i to mnie nie ustrzeglo przed kłopotami

el-ka - wcale się nie dziwię też robie takie :o co oni ci wypisali