DANUTAAA 06.01.2007 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Proszę o pomoc. W planie zagospod. mam napisane, że budynek na być w układzie kalenicowym do drogi lokalnej (która jest w projekcie, tzn. nigdy), czyli "drogi" która przebiega z boku mojej działki na pola ( trawa i krzaki ujeżdżana przez traktor). Z przodu działki jest droga główna. Chcę dom prostokątny z dwuspadowym dachem. Innego dachu nie mogę . Wynika z tego że mój dom ma stać bokiem do drogi głównej. Inne domy stoją przodem. Czy jest szansa na zmianę tego zapisu dla mnie niewygodnego. Nie chcę mieć domu bokiem, bo: 1. Tył domu będzie od strony północnej - długa ściana ciemne pomieszczenia. 2. Silne wiatry, czyli jak poinformowali mnie sąsiedzi lepiej w inną stronę postawić dom. 3. W ogóle strasznie głupio tak w poprzek jak inni prosto. Myślę, że chodziło o to w planie aby zabudowa przy tej bocznej drodze była skierowana w jednym kierunku. Ale czy jako działka narozna nie miałabym wyboru ? Jak dom będzie bokiem to burzy ład architektoniczny przy drodze głównej która chyba jest ważniejsza od krzaków w których i tak nie wiadomo czy ktoś się kiedys wybuduje? A jak się zabudowa nie rozwinie wzdłóż bocznej drogi to będzie pięknie, sąsiad prosto do drogi. ja bokiem a drugi sąsiad stoi ukosem jako jedyny. ja bym czekała,żeby potem nie załować,zrób tak jak mowi herdrogenium mi w gminie powiedzieli ktory urbanista powypisywał mi bzdury w WZ warto tak mi doradzono mieć już konkretny budynek nawet sane zdięcie z katalogu i dołączyc je bo np. nam się podoba dom z dachem czterospadowym a nam napiszą z dwuspadowym,ale i to mnie nie ustrzeglo przed kłopotami el-ka - wcale się nie dziwię też robie takie co oni ci wypisali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts